Dogaja se!

Osupljivi dnevi pred nami: enakonočje, sezona ovna in novo leto

Tanaaz
18. 3. 2023, 15.00
Deli članek:

Enakonočje, ki se dogaja od 20. do 21. marca 2023, prinaša trenutek ravnovesja; vrnitev v stanje ničelne točke, ko spoštujemo enako dolžino dneva in noči.

Dreamstime
Ob enakonočju ustvarite nekaj namenov, vizualizirajte, kaj želite pritegniti, in ostanite odprti.

Na enakonočje se tančica med dimenzijami tanjša in energetska mreža matere Zemlje preide v popolno harmonijo, kar nam omogoča, da se vpijemo v energijo ravnovesja in obnavljanja.
Marčevsko enakonočje se tudi ujema z začetkom sezone ovna, in ker je oven prvo znamenje zodiaka, velja za začetek astrološkega novega leta in začetek nove pustolovščine okoli Sonca.
Hkrati z enakonočjem bomo vstopili v nov letni čas – mi na severni polobli bomo vstopili v pomlad, za tiste na južni polobli se začenja jesen.
Glede na to, kaj mati narava počne okoli nas in kje smo na svojem osebnem potovanju okoli Sonca, se lahko počutimo poklicane, da zacvetimo in vzklijemo, ali pa se počutimo poklicane, da gremo vase in se umaknemo.
Sprejmite to, kar ste, in priznajte, da se tako, kot se spreminjajo letni časi, spreminjajo tudi vaše življenjske okoliščine. In pod tem enakonočjem marca 2023 je vse mogoče.

ASTROLOŠKI POGLED
Za enakonočje leta 2023 nimamo nič večjih planetov v retrogradnem gibanju. To pomeni, da imamo nekaj močne, naprej usmerjene energije za opravljanje stvari in napredek. Tik pred vrhom enakonočja 17. marca Mars, vladar ovna in planet, povezan z akcijo, motivacijo in opravljanjem stvari, zapusti svojo postretrogradno fazo sence in pošlje izbruh energije v naše kozmično nebo.
Kmalu po tem, ko enakonočje doseže svoj vrhunec, 21. marca, doživimo mlado luno v ovnu, ki odklene nekaj neverjetnih priložnosti za nove začetke in postavljanje namer. Nova luna v ovnu je običajno ena najboljših v letu za določanje namenov in sajenje semen za našo prihodnost, letos pa smo obdarjeni z dvema mladima lunama v ovnu, prvo 21. marca in drugo 19. aprila, ko se zgodi še zelo močan sončni mrk nove lune.
Marčevska nova luna ovna bo utrla pot energijam mrka, ki se bodo odkrile prihodnji mesec; pomagala nam bo pri pripravi na novo poglavje, napolnila in prenovila nas bo od znotraj navzven, da bomo pripravljeni hoditi po tej novi poti, ki se odpira.

DELO Z ENAKONOČJEM
Če želite zaobjeti vse buhteče energije, uporabite marčevsko enakonočje, da vpijete energije ravnovesja. Uporabite to energijo, da se vrnete v stanje ničelne točke, kjer ste mirni, prepričani in celoviti v tem, kar ste.
Uporabite energije marčevskega enakonočja, da uravnovesite svojo rutino, svojo prehrano in svoj način bivanja. Priznajte, kje stvari niso v ravnovesju, ter si prizadevajte, da bi na ta področja prinesli lahkotnost in harmonijo.
Preživite čas v naravi, vpijajte harmonizirajoče žarke energijske mreže in prepoznajte, da so mogoče nove priložnosti. Ustvarite nekaj namenov, vizualizirajte, kaj želite pritegniti, in ostanite odprti.
Mesec, ki je pred nami, je poln novih začetkov in marčevsko enakonočje je točka preloma. Energija ustvarjanja je visoka, zato naj bo vaša vibracija dvignjena, vaše srce odprto in vaš um razširjen.

OBRED ENAKONOČJA
Na marčevsko enakonočje, ko so ure svetlobe in teme enake, doživimo premik v energiji, tudi vsa narava postaja rodovitna. Da bi proslavili ta premik energije, smo pripravili preprost ritual. Ta obred lahko izvajate ne glede na to, kje živite, in ga lahko prilagodite, kakorkoli se vam zdi primerno. Za ritual enakonočja boste potrebovali: svežo cvetlico, posodo z vodo, dve sveči, pisalo in dva lista papirja.
1. Prižgite obe sveči in ju postavite drugo poleg druge. Položite roko na srce in na glas ponovite afirmacije: »Sem zemlja, sem voda. Jaz sem ogenj, jaz sem zrak. Jaz sem Sonce, jaz sem Luna. Jaz sem svetloba. Temen sem. Povezan sem z vsem, kar je znotraj, in z vsem, kar je okoli. Ukoreninjen sem vase. Jaz sem mir. Jaz sem ljubezen. Jaz sem ravnotežje. Jaz sem harmonija.«
2. Nato vzemite papir in pisalo. Položite roko na srce in se vprašajte: »Drago telo, draga mati Zemlja, kako lahko bolje spoštujem, cenim in priznam svoje fizično potovanje?« Zapišite vse odgovore, ki vam pridejo na misel.
3. Vzemite drugi kos papirja. Položite roko na srce in se vprašajte: »Draga duša, dragi duh, kako naj priznam svetlobo, ki sem, ter svojo povezavo z virom, božanskim in svojim višjim jazom?« Spet zapišite vse, kar vam pride na misel.
4. Prepognite oba papirja. Držite svoj prvi kos papirja v roki. Stisnite pest in glasno povejte svojo ponudbo sebi in materi Zemlji, kaj boste storili v čast svojemu fizičnemu potovanju in telesu. Papir položite v ogenj sveče. Ko papir začne goreti, ga vrzite v posodo z vodo.
5. Zdaj vzemite svoj naslednji kos papirja v roko. Stisnite pest ter na glas povejte svojo daritev duhu in svojemu višjemu jazu, kaj boste storili, da boste počastili svoje potovanje duha. Papir položite v ogenj sveče. Ko se zažge, ga spustite v posodo z vodo.
6. Vzemite svoj cvet in ga dodajte v posodo z vodo. Z obema rokama primite posodo z vodo in štirikrat ponovite »hvala«.
7. Pustite skledo pri miru (in če se le da zunaj ali pri odprtem oknu) 12 ur in jo nato skupaj zavrzite tako, da vodo in cvet, če je le mogoče, vrnete naravi.