Jih res poznate?

5 dobrih in 5 slabih lastnosti ljudi, rojenih v znamenju rib

Micki Spollen
20. 2. 2023, 17.16
Posodobljeno: 20. 2. 2023, 17.21
Deli članek:

Ko že mislite, da veste vse o ljudeh, rojenih v zodiakalnem znamenju ribi, bodo spolzke in gibčne zagotovo skočile še višje in vas presenetile.

Pixabay
V znamenju rib so ljudje, ki rojstni dan praznujejo med 19. februarjem in 20. marcem.

Ker je to zadnje zodiakalno znamenje v ciklu, pobira energije vseh tistih, ki so pred njim, in ima starodavno dušo.
Kot vodno znamenje (poleg raka in škorpijona) so ribe močno čustvene in intuitivne; podobno kot oceanske globine so pogosto skrivnostne in precej muhaste.
Neptun je vladajoči planet rib, kar prispeva k skrivnostnemu pridihu, ki ga ti ljudje oddajajo. Neptun vlada sanjam in iluzijam, kar pomeni, da so ribe globoko misleče in hrepenijo po času, ki ga imajo samo zase ter ga pogosto preživijo med dremežem ali poslušanjem glasbe.
Ribe so idealisti. Od njih lahko pričakujete, da bodo prve ponudile roko pomoči; ker pa so tako čustvene, jih je včasih težko imeti v bližini, še posebno če niso razpoložene za zabavo in stvari jemljejo preveč preprosto.
Ker so ti ljudje tako usklajeni s svojimi čustvi, so po navadi superromantični. Načrtujejo najboljše zmenke in res vedo, kako vas spraviti v vznemirljiv pogon. Zaradi tega in svoje modrosti so odlični prijatelji; vedno so tam za tiste, ki jih potrebujejo, in znajo ponuditi tolažilne besede.
Čeprav ne marajo, da jih kritizirajo, so ljudje, rojeni v znamenju rib, strpni in prizanesljivi. In čeprav jih zaradi njihove prijazne narave pogosto izkoriščajo, postanejo čudoviti prijatelji in partnerji.

5 POZITIVNIH LASTNOSTI RIB
1. Velikodušnost
Ribe so neverjetno nesebično znamenje. Tako radodarne so, da včasih (no, večino časa) postavijo potrebe drugih pred svoje. Želijo zagotoviti, da so ljudje, ki jih imajo radi, srečni.
2. Sočutnost
Tisti, ki se slabo počutite, bi morali tolažbo in nasvet poiskati pri ribah. Ribe težko zapustijo ljudi, ki trpijo, ter pokažejo skrb in sočutje do vseh v stiski.
3. Odpuščanje
Znane so po tem, da nikoli ne zamerijo, v nasprotju s škorpijonom, ki je prav tako vodno znamenje. Povsem dobro jim je, da ljudem dajo drugo priložnost (in tretjo, četrto ...), pustijo, da težave izginejo, in hitro odpuščajo, da se izognejo konfliktom.
4. Ustvarjalnost
Ribe so tudi neverjetno umetniške. Uživajo v iskanju rešitve, ki ni preprosta in ozkogledna, raje rešujejo probleme z odgovori, ki veljajo za nenavadne.
5. Odprtost
Tako ženska kot moški riba uživata v poslušanju drugih, učenju in spoznavanju novih idej. Ribe drugih ne obsojajo ter pozorno in odprto poslušajo, kar jim pripovedujejo.

5 NEGATIVNIH LASTNOSTI RIB
1. Muhavost
Zelo globoko čutijo do vsega, zato so pogosto nerazpoložene. Ker imajo v sebi velikansko količino različnih čustev, jih težko nadzorujejo.
2. Pretirana zaupljivost
Dobro je zaupati ljudem, a ribe gredo s tem nekoliko predaleč. Rade vidijo najboljše v ljudeh, kar jim omogoča, da zlahka zaupajo, a to pogosto pripelje do tega, da jih drugi razočarajo ali pa izkoristijo.
3. Zaprtost
Dajanje drugim je v naravi rib, toda ko gre za pomoč njim, jo le redko sprejmejo in se raje vdajo malodušju.
4. Lenost
Potrebujejo stalno motivacijo, da opravijo stvari. Če je naloga prevelika in zastrašujoča, se brez težav obrnejo stran in se od nje umaknejo.
5. Tavanje
Ribe so znane po sanjarjenju in se težko osredotočijo na eno samo nalogo. Pogosto odtavajo v iz realnosti v sanjarjenje.

NASVETI ZA ODNOSE Z RIBAMI
1. Bodite potrpežljivi
Ribe so zaprte knjige in potreben je čas, da se odprejo. Vendar lahko ta čas izkoristite tako, da se odprete vi, saj ribe rade poslušajo o vaših težavah.
2. Ostanite mirni
Ribe imajo v sebi veliko čustev, ki jih lahko preobremenijo. Če se to zgodi, ostanite nevtralni in ne mislite, da ste vi krivi za karkoli; to prav verjetno nima nobene zveze z vami. Objemite jih, ko jočejo, in jim šepetajte, da je vse v redu.
3. Spodbujajte jih
Motivirajte ribe tako, da jih spodbujate k sodelovanju v dejavnostih, ki se jih običajno ne bi udeležile. Če se jim obeta velik projekt, jih spodbudite, naj ga dokončajo. Ko začnejo sanjariti, z nečim pritegnite njihovo pozornost, da se bodo lažje osredotočile na to, kar je pred njimi.