Dobre in slabe lastnosti

Sonce je danes prešlo v vodnarja - pa ga res poznate?

Hannah Muniz
20. 1. 2023, 12.21
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 13.00
Deli članek:

Zjutraj ob 8.29 je Sonce vstopilo v 11. astrološko znamenje – vodnarja, nosilca vode, ki mu vlada planet Uran in ga predstavlja element zraka.

Dreamstime
Če ste se kdaj spraševali, kdo bo spremenil svet, bi bila najboljša domneva: vodnar!

Vodnarji so znan po tem, da so napredni, idealistični, inteligentni ter zelo ustvarjalni in izjemno domiselni.
A v vodnarjih se skriva še mnogo več od naštetega. Osebnost vodnarja je sicer težko opredeliti, ker so si med seboj zelo različni. Nekateri vodnarji so namreč tihi in nežni, drugi pa živahni in energični. Kljub temu pa nekatere lastnosti zanje držijo skoraj kot pribite.

POZITIVNE LASTNOSTI

1. Vizionarstvo
Morda je najizrazitejša lastnost vodnarja njihova ambiciozna vizija, tako za svojo prihodnost kot prihodnost družbe. So izjemno napredni in si prizadevajo uvesti pozitivne spremembe v svetu, pogosto z velikodušnimi humanitarnimi prizadevanji, kot je pomoč v boju proti podnebnim spremembam ali iskanje načinov za rešitev svetovne krize zaradi lakote.
Čeprav so lahko v svojih prepričanjih včasih nekoliko dogmatični, bodo resnično naredili vse, kar je treba, da bi svet postal boljši. Njihovo sočutje in močan čut za pravičnost vodita njihova dejanja in poglede. Prav tako cenijo svobodo in jo želijo razširiti na vse.

2. Inteligenca
Vodnar je zelo inteligentno znamenje, ki se nagiba k temu, da se izgubi v mislih, medtem ko nekaj analizira ali poskuša prepoznati mogoče rešitve težav. V vsem vidi možnost in jo radi secira, dokler lahko, kar jih dela še posebej tolerantne do stališč drugih ljudi.
Vodnarji so pravzaprav veliki misleci in nekateri izmed najboljših reševalcev problemov. Včasih jih lahko nekoliko zamotijo lastne misli, a na splošno so odlični ljudje, na katere se lahko obrnete, če želite dobiti nepristranski, dobro raziskan odgovor na težavo ali vprašanje.

3. Originalnost
Ljudje, rojeni v znamenju vodnarja, so običajno eni najbolj edinstvenih in izvirnih, kar jih boste kdaj srečali – in na to so tudi ponosni.
Znani so kot inovativni in jih ni strah razmišljati zunaj okvirjev, ko gre za kreativne projekte ali poslovne rešitve. Izvirnost se širi tudi na njihov ustvarjalni um: mnogi so predani umetniki, ki se radi izražajo s slikanjem in pisanjem.


NEGATIVNE LASTNOSTI
Zdaj, ko smo pregledali najboljše lastnosti vodnarja, je čas, da pogledamo nekaj najslabših.

1. Hladnost
Vodnarji se lahko zdijo hladni in neobčutljivi zaradi svojega bolj pragmatičnega in manj čustvenega načina gledanja na stvari. Njihova nagnjenost k pretiranemu analiziranju jih loči od sveta in ljudi okoli njih. Zaradi vodnarjevega togega miselnega procesa se drugi počutijo neprijetno. Problem nastane, če je položaj resen ali močno vezan na čustva, vodnar pa deluje, kot da se od njega namerno oddaljuje.

2. Nezmotljivost
Vodnar je morda eno bolj inteligentnih znamenj, vendar lahko ta nagnjenost k globokemu razmišljanju v nekaterih primerih vodi v prepričanje, da so nezmotljivi. Menijo, da je prav samo tisto, kar mislijo oni, in da se vsi drugi motijo.
Običajno se vodnar sploh ne zaveda, da se z nekom pogovarja, ker resnično verjame, da je njegovo mnenje »dejstvo«. In ko se enkrat za nekaj odloči, ga je težko premakniti.
Seveda je ta lastnost lahko velik vir frustracij za ljudi, ki poskušajo predlagati rešitve ali izmenjati ideje z vodnarjem, saj se zaradi tega počutijo manj spoštovane in intelektualno manjvredne.

3. Idealističnost
Čeprav je biti vizionar ena najboljših lastnosti vodnarja, je to tudi ena izmed njegovih slabosti. Zakaj? Ko vodnarji postanejo preveč idealistični, se pogosto zalotijo, da verjamejo, da nič manj kot popolno ne bo zadostovalo – in to lahko vodi v nezadovoljstvo, frustracije in celo depresijo, ko jim ne uspe doseči tega visokega, včasih nemogočega standarda.

NASVETI ZA VODNARJE
Vse naštete lastnosti za vsakega vodnarja seveda ne veljajo. A ko jih prepoznate, lahko začnete razmišljati o tem, kako najbolje izkoristiti svoje prednosti in začeti izboljševati svoje slabosti.

1. Majhni koraki
Če se denimo imate za vizionarja, vendar niste prepričani, kako bi radi pozitivno spremenili svet, lahko poskusite postati prostovoljec v lokalni dobrodelni organizaciji. Majhni koraki, kot je ta, bi vam morali pomagati, da začnete spoznavati, v kakšnih dejavnostih uživate in katere vam dajejo največ zadovoljstva.

2. Sprejemanje blokad
Ali pa morda menite, da ste umetniški in izvirni, vendar se pogosto spopadate z blokado navdiha. Brez skrbi, zgodi se vsakomur, čeprav menite, da se vodnarju ne bi smelo. Da bi se vam ustvarjalni sokovi spet začeli pretakati, si določite urnik, po katerem boste ustvarjalno pisali: na primer 20 minut vsako jutro pred odhodom od doma. Tudi če pišete le o svojem dnevu ali nečem vsakdanjem, vam bo že samo rutinsko pisanje pomagalo prižgati tisto iskro, ki ste jo izgubili.

3. Vzpostavljanje stika
Če veljate za hladno in neobčutljivo osebo, poskusite vzpostaviti stik z drugimi in stopiti v stik s svojimi čustvi. Meditacija je odlična veščina, ki se jo je sicer treba naučiti, in preprost način, ki vam pomaga vzpostaviti močnejšo povezavo s svojo notranjostjo.

ZALJUBLJENI VODNAR

V romantični zvezi se vodnar ukvarja z intelektualno stimulacijo. Pogoj, da se zaljubi v vas, je, da ste sposobni sodelovati v zapletenih in zanimivih pogovorih. Medtem ko za nekatere pot do srca vodi skozi želodec, za vodnarje skozi možgane!