Delo na sebi

Slaba energija, ne bo ti uspelo!

Neja Kralj
18. 1. 2023, 16.17
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 16.21
Deli članek:

Čudodelnih receptov, kako iz življenja izgnati negativno energijo, sicer ni, za vsako spremembo moramo imeti voljo in se sami potruditi zanjo oziroma najti pravo pot do nje.

Profimedia
Bolj se trudite spoznati sebe, lažje spoznate, kaj na vas vpliva pozitivno in kaj negativno.

Kako torej najhitreje in čim dlje od sebe odgnati negativno energijo?
Zbrali smo pet nasvetov, ki zagotovo delujejo, imajo pa še eno čudovito lastnost: tako preprosti so, da se jih ni treba učiti, in ne posegajo v ustaljeni ritem življenja – kaj šele, da bi ga motili.

VDIH – IZDIH
Morda se vam bo zdelo smešno preprosto, a verjemite, da v trenutkih nelagodnega počutja deluje še najhitreje: v mirnem kotičku, pa četudi v kotu hodnika v službi, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Bitje srca se bo umirilo in možgani bodo dobili informacijo, da je vse v najlepšem redu.
Ko prejmete slabe novice in se vam zdi, da je zaradi njih konec sveta, ravnajte podobno: zaprite oči in dihajte čim globlje.

ZAJTRK, ZAJTRK, ZAJTRK
Zakaj smo poudarili kar trikrat? Že ptički na veji čivkajo, da je zajtrk najpomembnejši obrok, oskrbi nas z energijo za ves delovni dan. Pa vseeno zelo veliko ljudi dan začne s skodelico kave na tešče, kar je resnično ena najslabših navad. Bio rogljiček je sicer boljša izbira, a mu dodajte vsaj jogurt, kuhano jajce ali pest nezmletih žitaric. Po kakovostnem zajtrku boste živahnejši ter pripravljeni reševati vsakodnevne težave.

VADBA, IGRANJE ALI PETJE
Vseeno je, kakšne konjičke imate, pomembno je le, da se ob njih razbremenite in v njih uživate. Pogosto se je po napornem dnevu v službi težko posvetiti kakšni naporni telesni vadbi, a nič ne de. Vstanite s kavča in se zazibajte ob zvokih ljube melodije, še bolje je, če malo popevate zraven. Pojdite pod prho in si prepevajte na ves glas. Bodite igrivi.
V cono nelagodja zaidemo tudi, kadar obtičimo v prometu in postanemo nestrpni. Zakaj le? Migajmo s prsti, pojmo si in z glavo dajajmo ritem melodiji. Življenje je igra.

TEMPELJ SPROSTITVE
Do zdaj smo pametovali mi, zdaj pa se zazrite globoko vase in poiščite v spominu vse tiste trenutke, v katerih ste začutili posebno ugodje in so vas napolnili s sproščujočo energijo, spomnite se predmetov, ki so vas takrat obkrožali. Ko to ugotovite, ste že na pol poti. Naslednji korak naj bo ureditev vašega osebnega kotička, templja miru in sprostitve. Zanj ne potrebujete palače, dovolj bo čisto majhen prostorček, ki pa bo samo vaš in za vas.

IZRAŽAJTE SE
Dostikrat se znajdemo v okoliščinah, ko težko izrazimo svoje misli in občutke. Ali sami nismo najbolj zgovorni ali pa družba ni prava … še veliko več razlogov bi lahko navedli. A kar vas teži, morate dati iz sebe. Če se ne morete izraziti pred drugimi, povejte to sebi. Če je tudi to težko, pa pišite dnevnik. Izlijte iz sebe, kar vas teži.