Napoved

Tedenski horoskop: skrajni čas je, da se posvetimo tudi sami sebi

Bern Jurečič
1. 1. 2018, 11.30
Deli članek:

No, pa smo ga dočakali – novo leto! Če so praznični dnevi mirni in lepi, je odlično, a če jih bomo porabili za oddih od vsakodnevnega divjanja in obveznosti, ki jih imamo vse več, bo tudi dobro.

Dreamstime
Preverite, kakšen bo prvi teden v letu 2018.

No, pa smo ga dočakali – novo leto! Če so praznični dnevi mirni in lepi, je odlično, a če jih bomo porabili za oddih od vsakodnevnega divjanja in obveznosti, ki jih imamo vse več, bo tudi dobro. V obeh primerih je to tisti čas, v katerem vlečemo črte in opravljamo inventuro za leto, ki smo ga preživeli in nam je prineslo veliko stvari. Izrekamo želje tako drugim kot sebi in si zastavljamo cilje. Pri teh bomo vsaj prve dni še zelo prepričani, da jih bomo tudi uresničili, potem ... Kakor kdo, pa tudi od okoliščin bo marsikaj odvisno. In potem bomo že kmalu v ritmu, za katerega smo rekli, da ne bo tak kot do zdaj. Posvetimo se temu, da res ne bo, predvsem pa, da bomo imeli vsaj malo več časa zase. Še nikoli to ni bilo toliko pomembno kot zdaj, v času, ki postaja vse manj oseben. In bolj ko se bomo posvetili sebi in se zavzeli zase, bolje nam bo v letu 2018. Kar je dobro vedeti.

Horoskop za teden od 1. 1. do 8. 1. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vaš vladar Mars je za začetek postavljen zelo dobro, njegov položaj je močan in obeta veliko preboja in rezultatov. Uran, ki je še vedno v vašem znamenju, se bo v teh dneh obrnil na poti in vam do aprila pomagal nadaljevati začeto v lanskem letu ali pa začeti kaj čisto novega, podjetnega, pomembnega. Na srčnem področju se bo leto začelo zelo intenzivno, ni pa nujno, da tudi ugodno, čisto mogoča so velika pričakovanja, pritiski ali kake zahteve.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Biki boste leto, pripisano Veneri, začeli z mešanimi občutki, saj se bodo želje in lepi načrti že na začetku srečali z realnimi možnostmi, v veliki meri pogojenimi z obloženostjo denarnice. Teden boste sicer verjetno porabili bolj za zbiranje in tudi širjenje informacij, malo tudi za načrtovanje korakov. Finančno boste sprejeli nekaj ukrepov, ki vam bodo zagotovili, da se bo leto začelo brez slabe volje. V srčnih zadevah veter ni najboljši, malce počakajte, v tednu ali dveh bo bolj mirno.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Kar zadeva delo in posle, vam že na začetku ne bo slabega; medtem ko se bodo nekateri še zelo lovili, boste vi odlično uporabili njihove dileme in zmote ter si izboljšali položaj. Čudovito vam bodo uspevale prave poteze ob pravem času. Ta teden je ugoden tudi za finančne poteze, celo za take, ki vsebujejo tveganje, planetarne energije imate namreč na svoji strani. V ljubezni se bodo stvari zresnile, čisto po svoje ne boste mogli početi stvari.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V enem pogledu se bo leto 2018 nadaljevalo, kjer se je prejšnje končalo – bolj bodo stvari odvisne od drugih kot od vas, kar seveda pomeni, da bi moral biti eden od trdnih načrtov za letošnje leto ta, da se bo to stanje čim bolj spremenilo. Toda da bi vam bilo hudega, ni videti, brez strahu. Planetarne povezave so takšne, da lahko veliko dosežete in da se imate pri tem celo lahko zelo dobro. Za srčne zadeve piha zelo ugoden veter, izkoristite ga in si naredite lepe dni.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Za vas bodo prvi letošnji dnevi verjetno pomenili priložnost za oddih, konjička in malce zabave, v drugi polovici tedna bo že bolj konkretno, toda v službi ne ravno prijetno. Morda bodo zadeve zastavljene preveč zahtevno ali v kaki novi smeri, ki naj bi seveda prinesla vse odlično. Na srčnem področju bo veliko besed in nekaj teženj po spremembah, a čas zanje še ni najboljši, raje odplešite še kak krog, da prezgodnje akcije ne bi naredile več škode kot koristi ...

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V prvem letošnjem tednu se boste bolj kot z drugimi ukvarjali s seboj, kar ni slabo, še zlasti ker se devicam to dogaja bolj poredko. Pri poslih in v službi boste bolj posredovali, če bo še treba, podjetnost in iniciativo zagnati pogon na novo pa boste lepo prepustili drugim, tudi reševanje zapletov. V ljubezni bo morda dogajanje malo bolj resno, v nekaterih primerih celo na robu. V zakonu bo malo sanjsko ali pa nejasno, vam bo to kar ustrezalo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tehtnice boste začetek novega cikla vzele malo bolj zares kot drugi, pri vas lahko želje in zamisli postanejo tudi zaveze, kar je lahko dobro ali slabo, odvisno od posameznika; kakšna zadeva se lahko izkaže kot nedosegljiva ali malo bolj oddaljena in s tem problematična sama po sebi, po drugi strani pa nas zaveza žene k rezultatom bolj kot le lepe želje in sanje. V srčnih zadevah je treba nekaj spremeniti, Uran prinaša zasuk na bolje v odnosih.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vaš prvi letošnji teden bo potekal v bolj sproščenem in zabavnem kot pa v resnem in zapetem duhu. Kar zadeva posle, težav ne bo, vse bo pod nadzorom in točno boste vedeli, kaj je treba storiti, da bi stvari potekale tako, kot morajo, obenem pa s precej manj napetosti kot po navadi. Marsova močna pozicija in podpora Jupitra zagotavljata uspeh pri vsem, česar se boste lotili, tako da kar zavihajte rokave. V ljubezni nekaj manj zahtevno, raje bi rekli, da bo zelo lepo in prijetno.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaš začetek leta bo raje bolj sproščen in po svoje lahen kot navadno, Merkur prinaša nekaj izmikanja in možnost naslonitve na druge, »če bi bilo ravno treba«, Mars in Jupiter pa boste skrbela za zaščito in podporo v trenutkih, ko bi se kaj lahko zalomilo. Na splošno velja, da boste imeli že na začetku leta odlične ideje, katerih izvedba pa ne bo ravno odlična, saj boste morali računati na druge, ki morda ne bodo dobro dojeli bistva ideje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Gruča planetov v vašem znamenju prinaša veliko moči in potencialov že kar na začetek leta, a tudi občutek obveznosti in odgovornosti. Če komu, potem bi nekaj počitka in ukvarjanje s kakim konjičkom v teh prazničnih dneh še najbolj prav prišla prav kozorogom. A je kar mogoče, da boste načrtovati in odrejati začeli že kar v ponedeljek ... V ljubezni bo lepo in dokaj resno, znašli se boste v središču pozornosti. Nekaj malega skrbi vam bodo prinesli tudi drugi.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaš vladar Uran bo v tem tednu navidezno stal na mestu, preden se bo obrnil naprej po svoji poti, na kateri bo maja prestopil v Bika. Za vas ta obrat pomeni zadržanje na mestu, kjer je treba opraviti delo, morda gre za področje odnosov z bližnjimi, denimo sorodniki, sorojenci ali sosedi. Tudi polje računalništva in povezav s svetom je lahko tisto, kjer bi bilo dobro kar takoj na začetku leta zavihati rokave in narediti kako odločno potezo. V srčnih zadevah lahko pride do kake odločitve o spremembi, a ne kaj radikalnega, sploh pa informacije, ki jih trenutno imate, niso nujno prave ali popolne, tako da bodite raje malo bolj zadržani. S financami se vam bo dobro izšlo tudi v primeru dvomov.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če rečemo, da boste leto začeli malo bolj počasi in sanjavo v duhu velikih želja in lepih zamisli, potem bo verjetno še najbolj prav. Ukvarjali se boste z informacijami, ki bi vam lahko pomagale pri uresničitvi vsega lepega zamišljenega. Čas je ugoden tudi za prenovo garderobe ali videza, denimo barve pričeske ali okrasja, ki ga nosite. Odnosi z domačimi bodo spremenljivi, ne pa tudi skrb vzbujajoči, še najbolj bo to verjetno odvisno od pričakovanj obeh strani.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 10°27 do 17°35 Kozoroga.

Merkur bo prišel od 17°46 do 25°47 Strelca.  

Venera bo prišla od 8°28 do 17°16 Kozoroga.

Mars bo prišel od 14°08 do 18°30 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 16°55 do 18°04 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 1°23 do 2°11 Kozoroga.

Uran bo praktično ves teden navidezno stal na mestu, na 24°34 Ovna, preden se odpravi v direktni smeri.

Neptun bo šel počasi direktno od 11°54 do 12°03 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 18°46 do 19°00.

Luna bo 1. 1. vstopila v Raka, 3. 1. v Leva, 5. 1. v Devico in 7. 1. v Tehtnico.

Polna luna bo na nebu v torek, 2. 1., ob 3.23 na 11°38 Raka.