Sprememba

Padavine se bodo okrepile, meja sneženja se bo spustila do nižin. Izdali tudi opozorilo

J.P.
1. 1. 2018, 11.00
Deli članek:

Oblačno bo, dopoldne se bodo padavine na zahodu okrepile.

Bobo
Popoldne bodo padavine postopoma zajele celo državo.

Razmera toplo bo, jugozahodni veter pa bo počasi slabel. Ob morju bo začel pihati jugo.

Arso: "V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Zapihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer in v noči na četrtek bo prehodno deževalo, nad okoli 700 metrov snežilo. V četrtek bo dopoldne delno jasno, nato zmerno do pretežno oblačno."

Popoldne bodo padavine postopoma zajele celo državo. Meja sneženja se bo spuščala, dokler ne doseže nižin – z izjemo Primorske in severovzhodne Slovenije. Temperature bodo večinoma od -1 do 5, ob morju do 11 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Padavine bodo ponoči od zahoda ponehale, na severovzhodu najpozneje v jutranjih urah. Umiril se bo tudi severovzhodni veter. Najnižje temperature bodo od -2 do 3, ob morju 6 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, ponekod megleno. Popoldne se bo od zahoda zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Razlivanja ob strugah

"Danes zvečer in v noči na torek bodo močneje narasle reke v južni Sloveniji, možna so manjša razlivanja ob strugah.  V torek in sredo se bo gladina vode na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ponovno nekoliko zvišala. Prav tako se bodo nekoliko razširile tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju," so še zapisali.