Novice / Slovenija

Tomaž Gantar

Minister Gantar se je vprašal, kaj se je v domovih za starejše dogajalo ob navadnih gripah

C.E./STA
23. 7. 2020, 14.38

"Ne moremo si še enkrat privoščiti zaustavljanja zdravstvenega sistema," je jasen minister za zdravje Tomaž Gantar. Sicer bomo "čez dve leti govorili, koliko ljudi je umrlo zaradi drugih bolezni."

Celjska bolnišnica, Splošna bolnišnica Celje

Novo "najdišče" koronavirusa: celjska bolnišnica in vrtec Tončke Čečeve

C.E./STA
23. 7. 2020, 14.04

V celjski bolnišnici so danes pri zdravstvenem delavcu z oddelka za intenzivno interno medicino evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, so napotili na testiranje in v samoizolacijo. V celjskem vrtcu Tončke Čečeve v enoti Center pa je okužena strokovna delavka.

novinar, novinarstvo, mikrofon

Anketa: komu najbolj zaupate?

Si.R.
23. 7. 2020, 13.26

Časi koronavirusa so marsikaj postavili na preizkušnjo, tudi zaupanje. Zato vas ta teden sprašujemo, komu izmed naštetih ta trenutek najbolj zaupate.

aleksandra pivec

Aleksandra Pivec izgubila pomembnega zaveznika

Primož Cirman, Vesna Vuković/Necenzurirano.si
23. 7. 2020, 12.37

Dan pred sejo izvršilnega odbora Desus je predsednica stranke izgubila enega najpomembnejših zaveznikov v stranki.

vera jourova

Češka podpredsednica Evropske komisije slovensko vlado pozvala, naj ne sledi Madžarski

C.E./STA
23. 7. 2020, 12.11

Predlagane spremembe medijske zakonodaje v Sloveniji Evropska komisija skrbno spremlja, delo na predlaganih spremembah pa spremljam z zaskrbljenostjo, je danes ob predstavitvi ključnih ugotovitev poročila o medijskem pluralizmu v EU za leti 2018 in 2019 dejala podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova.

koronavirus

Število okuženih s koronavirusom pod 30, eden manj na intenzivni negi

G.G.
23. 7. 2020, 10.14

Redno poročanje o številu novo okuženih s koronavirusom v preteklem dnevu.

dom-starejših-hrastnik

Epicenter koronavirusa: 11 novih okužb v Hrastniku

G.G./STA
23. 7. 2020, 10.03

Največje žarišče okužb s koronavirusom v Sloveniji je v Domu starejših v Hrastniku. V sredo so potrdili okužbo še pri devetih oskrbovancih in dveh zaposlenih, pri čemer je eno zaposleno, pri kateri je bila okužba potrjena, na testiranje napotil njen osebni zdravnik.

Škofja Loka, Tjaša Žagar

FOTO in VIDEO: Bilanca včerajšnjega besnenja vremena: toča, močni nalivi in udari strel, nastradala tudi kapelica

J.P.
23. 7. 2020, 08.03

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Nevihte gre pričakovati tudi danes.

aleksandra pivec

Upokojenci bodo prešteli vrste: kdo je za in kdo proti Janševi vladi naklonjeni Aleksandri Pivec

G.G./STA
23. 7. 2020, 07.07

V stranki Desus vre. Po negativnih sporočilih nekaterih pokrajinskih odborov bo danes izvršni odbor razpravljal o razmerah v stranki.

televizija

Televizija in internet: ponudniki različni, cene pa zelo podobne

Mojca Vtič / Štajerski tednik
23. 7. 2020, 06.55

Cene vode in smeti so pogosto predmet populističnih razprav in obljub o znižanju cen občinskih veljakov, saj so občutljiva tema za občane, ki podražitve občutijo v tanjših denarnicah. Manj se izpostavlja cene televizijskih in internetnih storitev, ki jih oblikujejo operaterji sami in se gibljejo od 30 evrov na mesec navzgor. Če k temu prištejemo še opevani RTV-prispevek v višini 12,75 evra, potem gospodinjstva zgolj za televizijo in internet namenijo okrog 50 evrov mesečno.

Novakova o vabilu SDS

Ljudmila Novak v novem spopadu s Slovensko demokratsko stranko

A. K.
23. 7. 2020, 06.51

Evropska poslanka Nove Slovenije Ljudmila Novak vse glasneje nasprotuje stališčem slovenske vlade pod vodstvom Janeza Janše in se s tem postavlja po robu tudi svoji stranki, ki je del vladajoče koalicije.

poklukar

Direktor UKC Ljubljana: "Moralo bi že priti do upadanja števila okuženih, a število stagnira. Razlog je v odprtih mejah"

A.S./STA
22. 7. 2020, 22.01

Svet UKC Ljubljana se je danes seznanil tudi s pandemskim načrtom, ki so ga v največji slovenski bolnišnici pripravili za soočanje z novim valom koronavirusa. Za obvladovanje epidemije v primeru jesenskega povečanja števila obolelih med drugim iščejo dodatne prostore za ureditev ločenih čakalnic na urgenci, je danes pojasnil direktor UKC Poklukar.

slovenija, evro, denar, bdp,

Vrata za zaprtimi vrati o tem, kako počrpati evropski denar, ki iz svežnja pripada naši državi

A.S./STA
22. 7. 2020, 21.27

Vlada se je danes zbrala na delovnem posvetu na Brdu pri Kranju, da bi se seznanila z izplenom pogajanj o ta teden dogovorjenem svežnju za okrevanje EU po koronski krizi. Rezultati seje še niso znani, saj še traja, znano pa je, da govorijo predvsem o tem, kako učinkovito počrpati denar, ki iz svežnja pripada naši državi.

Požar gospodarskega poslopja v Prevaljah v občini Lukovica

FOTO: Zagorelo gospodarsko poslopje, gasilci pred ognjenimi zublji reševali živino

A.S.
22. 7. 2020, 20.26

Požar je najverjetneje povzročila strela.

viktor orban, janez janša

Kako velika je zmaga Janeza Janše?

Žiga Kariž
22. 7. 2020, 20.00

Slovenija bo v naslednjem sedemletnem obdobju od EU dobila 10,5 milijarde evrov, od tega več kot šest milijard nepovratnih sredstev. Da je dogovor za nas dober, se strinjajo vsi, a kako velike so zasluge predsednika vlade?

denar na roke

Nenavadni denarni tokovi v Desusu

Luka Tetičkovič
22. 7. 2020, 19.30

Generalni sekretar Desusa Damjan Stanonik je kot asistent evropskega poslanca Iva Vajgla članici stranke pomotoma nakazal slaba dva tisočaka za plačilo prevoza. Pomoto so popravili, a se je ob tem opazilo, da je denar prišel z njegovega osebnega računa za prevoz, ki ga ni bilo.

telefon

Vozniki, pozor: z jesenjo morda prihajajo novosti, tudi višje kazni

P.K.
22. 7. 2020, 19.00

Izstopa sprememba kazni, ki nas bo doletela, če bomo med vožnjo uporabljali mobilni telefon. V predlogu novega zakona je razvidno tudi, kakšna pravila bo treba spoštovati, če se bomo vozili z električnim skirojem, ki je tudi na naših ulicah vse bolj prisotno prevozno sredstvo.

cerkev, verniki

Preden se približa vernikom, si mora duhovnik nadeti masko. Pri mašah ob delovnikih oddaja telefonske številke ni obvezna

A.S./STA
22. 7. 2020, 18.19

Škofje so svoja navodila v cerkvah v času krepitve epidemije covida-19, ki so začela veljati v torek, dopolnili s priporočili inštituta za javno zdravje, ki je sicer dal soglasje k navodilom. Tako mora biti pri maši razdalja od duhovnika do prvih sedežev vsaj dva metra. Preden se približa vernikom na manjšo razdaljo, pa si mora nadeti masko.

NPU

Vodenje NPU? Kot primerna ocenjena dva kandidata, končna odločitev na v. d. generalnega direktorja policije

A.S./STA
22. 7. 2020, 17.26

Posebna natečajna komisija uradniškega sveta je po današnjih razgovorih z dvema prijavljenima kandidatoma za mesto direktorja NPU ocenila, da sta oba primerna. Tretji kandidat je od prijave odstopil, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Končna odločitev je zdaj na vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije Andreju Juriču.

igrišče, vrtec

Po okužbi vzgojiteljice vsi otroci iz kanalskega vrtca ostali doma

L.K./STA
22. 7. 2020, 15.50

Čeprav je vrtec ob osnovni šoli v Kanalu odprt, zaradi okužene vzgojiteljice ostajajo doma tudi tisti otroci, ki jim ni bila odrejena karantena. V torek zjutraj sta v vrtec prišla le dva otroka, vendar so tudi njiju pozneje prišli iskat in ju odpeljali v domače varstvo. Danes pa v vrtec ni bilo nobenega.

Hrastnik

V Domu starejših Hrastnik tri nove okužbe, skupno okuženih 20 varovancev in osem zaposlenih

L.K./STA
22. 7. 2020, 13.56

V Domu starejših Hrastnik so v torek potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, in sicer dve pri oskrbovancih in eno pri zaposleni osebi.

deček, utopitev

Slovenski deček po skorajšnji utopitvi upihnil drugo svečko, tako so se starši poklonili kliničnemu centru, kjer so mu rešili življenje ...

R.T.
22. 7. 2020, 12.36

"Deseti dan po tako hudi nesreči je dobesedno pritekel domov v objem sestrice in bratcev," so v zahvali zdravstvenemu osebju v UKC Ljubljana zapisali presrečni starši.

Neurje, nevihta

Danes tudi močnejše nevihte z nalivi in točo. Najbolj bodo pretile temu delu Slovenije

L.K.
22. 7. 2020, 12.01

Dosegla nas je neizrazita fronta. Vlaga in segrevanje prizemne plasti ozračja bosta naredila svoje.

bris

Včeraj znova večje število potrjenih okužb, umrla ena oseba

S.R.
22. 7. 2020, 10.04

Tudi včerajšnji izkupiček testiranja na novi koronavirus ne pomeni razloga za optimizem. Število novookuženih se je znova povečalo.

suhi vrh1

FOTO in VIDEO: Noč ni bila mirna: udarjale so strele, klestila je toča, padala so drevesa. Nevihte pretijo tudi danes

G.G.
22. 7. 2020, 07.28

V noči na sredo so se nevihtni oblaki sprehodili čez severni in severozahodni del Slovenije.