V domačem varstvu

Po okužbi vzgojiteljice vsi otroci iz kanalskega vrtca ostali doma

L.K./STA
22. 7. 2020, 15.50
Posodobljeno: 22. 7. 2020, 15.52
Deli članek:

Čeprav je vrtec ob osnovni šoli v Kanalu odprt, zaradi okužene vzgojiteljice ostajajo doma tudi tisti otroci, ki jim ni bila odrejena karantena. V torek zjutraj sta v vrtec prišla le dva otroka, vendar so tudi njiju pozneje prišli iskat in ju odpeljali v domače varstvo. Danes pa v vrtec ni bilo nobenega.

Nataša Juhnov
Danes v vrtec ni bilo nobenega otroka (fotografija je simbolična).

"Glede na trenutno situacijo v vrtcu so se starši ostalih otrok odločili, da jih do 24. julija zadržijo v domačem varstvu," so zapisali na spletni strani vrtca Kanal.

V ponedeljek zvečer so bili o karanteni obveščeni starši okrog 20 otrok iz skupine obolele vzgojiteljice, prav tako so morali v karanteno trije zaposleni v vrtcu, ki so bili konec prejšnjega tedna v stiku z obolelo vzgojiteljico.

V kanalskem vrtcu je sicer 91 otrok in 13 zaposlenih strokovnih delavcev, vendar je bilo v tem času veliko otrok na dopustu, še več pa jih je preko poletja doma.

"Kako bo potekalo delo v prihodnjem tednu, je za nas še neznanka, saj je inkubacijska doba različno dolga. Zato bomo spremljali, kaj se dogaja, in se temu tudi prilagajali," je povedala ravnateljica kanalskega vrtca Barbara Kragelj Jerič.

Dogajanje v vrtcu spremlja tudi njihova ustanoviteljica, Občina Kanal ob Soči. "Ravnateljica me redno obvešča o dogajanju v vrtcu, z njo sva nenehno na zvezi že od ponedeljka zvečer. O celotnem dogajanju je obveščena tudi občinska civilna zaščita," je za STA povedala županja kanalske občine Tina Gerbec.

Zaenkrat ne razmišljajo o morebitnih dodatnih zaščitnih ukrepih v občini, če pa se bo stanje poslabšalo, jih bodo morali sprejeti. Županja je poudarila, da so že ob prvem valu epidemije odpovedali vse večje in tradicionalne dogodke v občini, tako da bodo poleti odpadli plezanje na zvonik, skoki z mostu in mušje dirke.