Pismo zahvale

Slovenski deček po skorajšnji utopitvi upihnil drugo svečko, tako so se starši poklonili kliničnemu centru, kjer so mu rešili življenje ...

R.T.
22. 7. 2020, 12.36
Deli članek:

"Deseti dan po tako hudi nesreči je dobesedno pritekel domov v objem sestrice in bratcev," so v zahvali zdravstvenemu osebju v UKC Ljubljana zapisali presrečni starši.

UKC Ljubljana/Osebni arhiv
Skupaj z muco Emo je upihnil drugo svečko.

Starši, ki so nedavno zaradi utopitve skorajda ostali brez sina, so na Klinični oddelek za intenzivno terapijo v UKC Ljubljana naslovili srce parajoče pismo zahvale. Ob sprejemu v največjo slovensko bolnišnico mu sprva ni kazalo dobro, bil je borbo za življenje, starši pa so se pripravljali na najhujše, a je bil deček v bitki več kot uspešen.

"Sin se je vrnil domov veliko prej, kot smo si sploh upali pomisliti. Deseti dan po tako hudi nesreči je dobesedno pritekel domov v objem sestrice in bratcev, ki so ga nestrpno pričakovali. Čez štiri dni je pihal drugo svečko na rojstnodnevni torti," so zapisali presrečni starši.

Pismo je ganilo tudi zaposlene v kliničnem centru, zato so ga v soglasju s starši vanonimizirani obliki včeraj delili na družabnem omrežju:

"ZAHVALA
Naš otrok je bil hospitaliziran na vaši enoti po utopitvi in sprva mu ni dobro kazalo. Ob premestitvi na nevrološki oddelek sem obljubila, da pošljem njegovo fotografijo skupaj z muco Emo, ki ga je spremljala ves čas najhujšega stanja – borbe za življenje in zdravljenja na vaši enoti.

Sin se je vrnil domov veliko prej, kot smo si sploh upali pomisliti. Deseti dan po tako hudi nesreči je dobesedno pritekel domov v objem sestrice in bratcev, ki so ga nestrpno pričakovali. Čez štiri dni je pihal drugo svečko na rojstnodnevni torti. Je prav takšen, kot je bil pred nesrečo, in mi temu upamo reči čudež. 

Hvala za vaše strokovno, dosledno medicinsko delo in hvala osebju zdravstvene nege, ki je ves čas oskrbe z vso pozornostjo bedelo nad njegovim stanjem. Ne upam se vam poimensko zahvaliti, ker sem prepričana, da bi koga nenamerno pozabila. 

Iz srca se vam zahvaljujemo za vsa sočutna ter vzpodbudna dejanja, besede, kretnje in poglede. Hvala. Ne vem, če veste, kakšen pomen ima vaša podpora, ki lahko lajša najhujšo življenjsko bolečino in strah pred izgubo otroka. 

HVALA VAM, naša družina vas nikoli ne pozabi in naš otrok vas bo vedno nosil v srcu!!!!"