Ni vse koronavirus

Sesulo se mu je življenje: najprej pri porodu umrl sinček, nato še njegova žena Aleksandra

R.T.
22. 7. 2020, 11.41
Posodobljeno: 22. 7. 2020, 11.51
Deli članek:

V Srbiji porast okužb s koronavirusom močno obremenjuje bolnišnice. Žalost in hkrati nemir pa je povzročil tudi primer 27-letne nosečnice, ki je umrla v bolnišnici, a ni bila pozitivna na testu za koronavirus.

Facebook
»Kaj bom zdaj v življenju, ko sem ju izgubil,« pravi neutolažljivi Saša. Na fotografiji v objemu žal pokojne Aleksandre.

Saša Z. iz Orljana v bližini Doljevca na jugu Srbije je povsem na tleh. V dveh dneh se mu je sesulo življenje. »Kaj naj vam rečem, težko mi je karkoli povedati. Pazili smo se, da ne bi zboleli, pa se je kljub temu zgodilo, čeprav so bili testi negativni,« je v solzah povedal za Blic.

Njegova žalost je več kot razumljiva. V ponedeljek je ob porodu njegove žene Aleksandre umrl novorojenček, včeraj pa se je »poslovila« še Aleksandra.

Bolezenski znaki pri visoko noseči Aleksandri so se pojavili pred dvema tednoma. Začela je kašljati, imela je povišano telesno temperaturo. V teh primerih se danes takoj posumi na koronavirus. Aleksandro so testirali, test na koronavirus pa je bil negativen. Srbski mediji poročajo, da je imela vse simptome značilne za koronavirus, a pozabljajo, da to ni edina bolezen, za katero je značilen kašelj in povišana telesna temperatura.

Aleksandro so sprejeli v bolnišnico v Nišu, testi na »korono« so bili še naprej negativni, stanje pa se ji ni izboljšalo. Zaradi težav z dihanjem so jo dali na ventilator. Zdravniki so se zato v ponedeljek odločili, da ne morejo več čakati. Opravili so porod s carskim rezom. Na žalost se je izteklo na najslabši možni način.

Telo preminule Aleksandre so poslali na obdukcijo, da bodo lahko ugotovili natančen vzrok smrti.