Policisti potrdili prijavo

Poskus ugrabitve v Izoli? Po otroku v vozičku naj bi že stegovali roke ...

S.R.
22. 7. 2020, 11.10
Posodobljeno: 22. 7. 2020, 11.13
Deli članek:

Nujno je, da se takšen dogodek prijavi nemudoma, poudarjajo policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti na Obali so o nedeljskem incidentu v Izoli izvedeli na podlagi poizvedb medijev. Včeraj je namreč odjeknila vest, da naj bi tam nekdo poskušal ugrabiti otroka, a policisti do takrat niso prijeli nobene takšne prijave. Moškega, čigar otrok je bil tarča domnevno dveh žensk, so k prijavi javno pozvali, ta pa je nato dogodek včeraj popoldne vendarle prijavil.

Zadevo zdaj preiskujejo kriminalisti in policisti, pri čemer iz PU Koper poudarjajo, da je tovrstne dogodke nujno prijaviti čim prej nainterventno številko 113, saj je "preiskovanje s časovno oddaljenostjo dogodka vse težje."

Kaj naj bi se zgodilo? Portal regionalobala.si je poročal, da naj bi po neuradnih informacijah domačin na bankomatu dvigoval denar, s seboj pa je v vozičku prevažal otroka. Nenadoma naj bi za hrbtom zaslišal zvok odklepanja varnostnih pasov, zato se je obrnil ter opazil, da proti otroku roke stegujeta dve ženski in ga poskušata vzeti iz vozička. Ženski naj bi po neuspelem poskusu ugrabitve s kraja zbežali. Portal še poroča o govoricah, da naj bi v zadnjih dneh po Izoli, zlasti okoli ene od trgovin, krožila "organizirana skupina, ki skuša ukrasti otroke." Naokoli naj bi se vozili z večjim vozilom znamke Seat, ki naj bi bil sive barve.