Novice / Slovenija

krsta, žalovanje, smrt, pogreb, vrtnica,

Ali država res krije stroške za pogrebe žrtev covida-19?

J.P./STA
28. 7. 2020, 07.33

Po spletu pa tudi v javnosti so se razširile govorice, po katerih naj bi svojcem umrlih starostnikov predlagali, naj podpišejo, da je razlog smrti covid-19, v tem primeru pa naj bi jim država plačala pogreb.

Necenzurirano prenos

Kitajci in njihovi lobisti širijo svoje lovke nad drugi tir

Primož Cirman, Vesna Vuković/Necenzurirano.si
28. 7. 2020, 06.49

Kitajska država je v zadnjih mesecih okrepila diplomatske in druge aktivnosti, s katerimi želi doseči, da bi bili njeni gradbeni velikani izbrani na razpisu za gradnjo drugega tira Divača–Koper.

vročina, poletje, dekleta, osvežitev

Torek bo dan za potenje, do 34 stopinj Celzija

G.G.
27. 7. 2020, 21.42

Jasno in vroče, pravijo meteorologi.

janez Janša

Je Janez Janša zavajal o pravem položaju Slovenije?

Ž.K.
27. 7. 2020, 19.30

Nemško ministrstvo za gospodarstvo in energijo je objavilo, da je Slovenija postala neto plačnica v proračun EU, Janez Janša pa je kot enega svojih največjih pogajalskih dosežkov izpostavil ravno obratno.

jaka brezigar

Jaka Brezigar imenovan za člana Evropskega javnega tožilstva

G.G./STA
27. 7. 2020, 19.01

Svet Evropske unije je danes za člana Evropskega javnega tožilstva iz Slovenije za šestletni mandat imenoval tožilca Jako Brezigarja. Poleg njega so izbrali še evropske tožilce iz 21 drugih držav članic unije, ki sodelujejo pri evropskem tožilstvu.

bencin, gorivo, dizel

Če ne bi zvišali trošarin, bi bili ceni bencina in dizla še nižji

R.T.
27. 7. 2020, 17.08

Tako pa ostajajo pri enem evru za liter.

vinakras

V zadrugi Vinakras trdijo, da ministričin obisk ni bil načrtovan kot promocija zadruge

G.G./STA
27. 7. 2020, 16.46

V zadrugi Vinakras so zavrnili vsa namigovanja in govorice o korupciji glede junijskega gostovanja kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Kot so pojasnili, obisk nikoli ni bil načrtovan kot promocija zadruge, namen objavljenega videoposnetka, ki da ga nekateri mediji predstavljajo kot promocijski video, pa je prikaz ministričinega obiska.

Ministrstvo za zdravje

Vlada včeraj ni zabeležila smrti s covidom-19, čeprav sta umrli dve osebi. To je razlog, zakaj

L.K./STA
27. 7. 2020, 15.09

V nedeljo je bilo v Sloveniji opravljenih 335 testov in potrjenih pet okužb z novim koronavirusom. Zataknilo pa se je pri številu smrti.

dom-starejših-hrastnik, koronavirus

Dobra vest iz Hrastnika, včeraj niso zabeležili novih primerov

A.S./STA
27. 7. 2020, 14.29

V Hrastniku in tamkajšnjemu domu starejših v nedeljo niso zabeležili novih primerov okužb z novim koronavirusom.

aleksandra-pivec, desus

Pivčeva trdi, da je stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova plačala sama

A.S./STA
27. 7. 2020, 12.50

Kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec pojasnjuje, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova med junijskim gostovanjem na Krasu plačala sama. Če bo treba, bo račun pokazala pristojnim institucijam, je dodala.

Monika Jelinčič

Zmago Jelinčič Plemeniti in žena Monika se pogovarjata

L.K.
27. 7. 2020, 12.15

Odnosi med skorajšnjim bivšima zakoncema so se otoplili.

ustavno sodisce

Ustavno sodišče zadržalo izvrševanje spremenjenega občinskega odloka: Titova cesta v Radnecih še naprej Titova

A.S./STA
27. 7. 2020, 10.41

Ustavno sodišče je zadržalo izvrševanje spremenjenega občinskega odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih do končne odločitve glede pobude o referendumu, na katerem bi v tem zdraviliškem kraju odločali o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije.

koronavirus, covid-19, testiranje, test

V nedeljo manj testiranj in manj okužb, a različne informacije v zvezi s številom smrtnih žrtev

J.P.
27. 7. 2020, 10.28

V soboto 565 testiranj, v nedeljo 335.

evro_evri_denar

Toliko dohodnine je moral plačati rekorder

A.S./STA
27. 7. 2020, 09.40

Medtem ko je polovica zavezancev za dohodnino že poravnala svoje obveznosti za lani, preostale to še čaka. Do sredine tega tedna morajo doplačati dohodnino zavezanci iz drugega svežnja informativnih izračunov, tisti iz tretjega svežnja imajo časa še do konca avgusta. Rekorder je zavezanec z obračunano dohodnino več kot 1,5 milijona evrov.

vrtec, otroci

V celjskem vrtcu še ena okužba: karantena odrejena okuženi in 21 otrokom

A.S./STA
27. 7. 2020, 09.21

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so potrdili še eno okužbo z novim koronavirusom pri strokovni delavki. Zato je bila karantena odrejena okuženi in še 21 otrokom, ki so bili v stiku z njo. Že prejšnji teden pa je bila karantena odrejena za tri strokovne delavke in 23 otrok. Enoto Center pa so zaprli za en teden.

ustanovna seja, vlada, koronavirus

Podpora vladi padla: prvič pod 40 odstotkov

A.S./STA
27. 7. 2020, 07.32

Podpora vladi Janeza Janše je prvič v njenem mandatu padla pod 40 odstotkov, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV izvedla Mediana. Med strankami vodi SDS, sledijo SD s precej višjo podporo kot junija, Levica in LMŠ, ki je zdrsnila na četrto mesto.

cepivo-covid-19, Borut Štrukelj

Magister farmacije Borut Štrukelj o obrambi pred koronavirusom in o tem, kdaj bo na voljo cepivo

Neva Železnik / Revija Zarja Jana
27. 7. 2020, 06.45

O tem, kako se zaščititi pred koronavirusom, smo se pogovarjali s prof. dr. Borutom Štrukljem, magistrom farmacije, vodjem skupine za farmacevtsko biotehnologijo na fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Od leta 1996 do 2012 je deloval kot izvedenec v Evropski farmakopeji, v skupini za farmacevtske biomolekule, in pri evropski Agenciji za evalvacijo zdravil (EMA). Je soavtor več svetovnih patentnih prijav in enega patenta na področju transgenih rastlin, spada pa tudi med pionirje evropskega in ameriškega patenta na področju rekombinantnih probiotikov.

tesnobnost1

Epidemija tesnobnosti? In kako se spopasti z njo?

Lara Jelen / Revija Zarja Jana
26. 7. 2020, 20.55

Marsikdo se sprašuje, ali bo jutri še imel službo, ali pa jo je zaradi koron krize že izgubil in mu zdaj nad glavo visijo vprašanja, kako bo preživel. Doživeli smo nekaj, česar živi ne pomnimo. Biti v karanteni, ker je svet iztiril, je bilo morda za nekatere celo fino, a več je tistih, ki zaradi nedavnih dogodkov ter negotove prihodnosti občutijo nedoločljivo tesnobo, ki se je kar ne morejo otresti. S strokovnjaki smo se pogovarjali, ali je to normalno, ali smo se morda znašli v epidemiji tesnobnosti in kako se spopasti z njo.

gorski-reševalci, helikopter, posredovanje

Včerajšnja posredovanja v gorah napovedujejo "peklenski tempo"?

C.E.
26. 7. 2020, 20.24

Stanovitnejše dopoldne in del nedeljskega popoldneva je ljudstvo kar klicalo k pohodu v hribe in gore. Kadar pa je veliko pohodnikov, je tudi več nezgod.

Zdravko Počivalšek, Matej Tonin, Janez Janša, Aleksandra Pivec

Premier Janša od ministrov pričakuje promocijo slovenskih podjetij in kmetov

C.E./STA
26. 7. 2020, 19.52

Po gostovanju kmetijske ministrice in predsednice koalicijske DeSUS Aleksandre Pivec na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v promocijskem videu zasebnega podjetja Vinakras, je danes premier Janez Janša na Twitterju zapisal, da se od članov vlade pričakuje promoviranje domačih podjetij in kmetov.

kmetica

Več kot polovica kmetic nima besede pri odločanju

Senka Dreu / Štajerski tednik
26. 7. 2020, 19.45

Ženske na podeželju, tako v razvitih državah kot tudi v državah v razvoju, igrajo že kar ključno vlogo, saj pogosto ne podpirajo samo treh, ampak že kar štiri vogale kmetije, kar obenem pomeni, da na njih sloni tudi večina teže dela na kmetiji. A številnim dolžnostim žal še vedno ne sledijo tudi pravice.

anže logar

Anže Logar - zlati deček SDS ali ime, ki bi ga politična levica najraje kar pozabila

Luka Tetičkovič
26. 7. 2020, 18.07

Anže Logar je ime, ki bi ga politična levica najraje kar pozabila, čeprav je bila njegova družina z njo mestoma prepletena. Lahko bi celo rekli, da je njegova odločitev postati kader SDS eden večjih porazov levičarjev.

otrok, ugrabitev, nadlegovanje,

Kaj se dogaja z otroki, ki so jih zarubili materi?

Sonja Grizila / Revija Zarja Jana
26. 7. 2020, 16.04

Minili so že štirje meseci, kar je četa odraslih z maskami na obrazih vdrla v družinsko hišo z nalogom, da odvzame materi tri otroke in jih izroči očetu. Razlog – mati preprečuje očetu stike z devetletnim sinom in šestletnima hčerama.

celulit, Slavica Slavica

Celulit? Pazite, s čim se ga poskušate znebiti!

Lara Jelen / Revija Zarja Jana
26. 7. 2020, 11.59

Slavica Slavica je v svojem studiu za nego telesa in zdravo življenje Aquarius tako zaposlena, da sva se morali za pogovor o odpravljanju celulita s proticelulitno masažo dogovoriti po osmi uri zvečer. 25 let že to počne in njene stranke zatrjujejo, da zelo uspešno.

koronavirus, laboratorij, testiranje

88 odstotkov vseh novo okuženih v soboto odkrili v Hrastniku

C.E.
26. 7. 2020, 09.59

Pravilo je, da se med vikendom testira manj kot ob delovnih dnevih. Tudi to soboto je bilo tako. A tokrat ni bilo tako velike razilke. Opravili so le približno pol manj testov kot v petek.