Čas dela svoje

Zmago Jelinčič Plemeniti in žena Monika se pogovarjata

L.K.
27. 7. 2020, 12.15
Posodobljeno: 27. 7. 2020, 12.17
Deli članek:

Odnosi med skorajšnjim bivšima zakoncema so se otoplili.

Mediaspeed
Monika Jelinčič in Zmago Jelinčič Plemeniti

Mineva leto dni, odkar se je Monika Jelinčič izselila iz družinske hiše, ki jo je delila s poslancem Zmagom Jelinčičem Plemenitim, in se preselila k podjetniku Roku Mikliču. Ločitveni postopek je stekel jeseni, zakonca pa zaradi novega koronavirusa in poletnih počitnic še vedno nista uradno ločena. Kot poroča Žurnal24, bo sta postopek in postopek skrbništva nad mladoletnima hčerkama na vrsto prišel septembra. Zakonca sta se sicer glede tega že srečala na sodišču, je za omenjeni spletni portal povedal Jelinčič, a sta bolj malo rešila – postopek naj bi upočasnile dodatne zahteve Monikinih odvetnikov.

Kot je za Žurnal24 povedal Jelinčič, so dolgi sodni postopki zakonca prisilili, da sta se le začela pogovarjati. In čeprav beseda teče le o njunih hčerkah, je dejal, da je njun odnos boljši, kot je bil.

Spomnimo. Jelinčič je proti soprogi vložil zahtevo za vračilo darila velike vrednosti, in sicer 600 tisoč evrov, ki ji jih je podaril za nakup parcele na Primorskem. Tožbe ni dobil, saj se bo o njunem premoženju in njegovi delitvi odločalo v novi sodbi. To je vložila Monika, ki od Jelinčiča zahteva več kot tri milijone evrov.