Novice / Slovenija

sedežna, pu kranj

FOTO: Voznika na gorenjski avtocesti trčila v dele sedežne garniture. Kranjski policisti iščejo voznika, ki jih je izgubil

A.S.
5. 8. 2020, 13.17

Da, tudi to se dogaja na slovenskih cestah.

tek, copati

Vesela novica za vse aktivne – vrača se Športni SVET

P.R.
5. 8. 2020, 12.27

Kljub številnim ukrepom in v luči situacije se 29. avgusta 2020 ob upoštevanju vseh zdravstvenih navodil vrača športno-rekreativni dogodek Športni SVET. Kolesarilo in teklo se bo tokrat na Vrhniki.

Soča

Po izpovedi staršev utopljenega Jaše: Cigler Kralj odredil nadzor nad delom CSD, ravnanje policije bodo preverili na MNZ

A.S./STA
5. 8. 2020, 11.38

Na ministrstvu za notranje zadeve bodo od policije zahtevali pisno pojasnilo o poteku postopka ob nedavni utopitvi v Soči in v primeru ugotovljenih nepravilnosti ustrezno ukrepali, so napovedali. V Društvu primorskih arhitektov pa so medtem kritični do napovedanih ukrepov za večjo varnost kopalcev, saj da so ukrepi po meri energetike, in ne ljudi.

dom-starejših-hrastnik, koronavirus

Danes iz Hrastnika prihajajo dobre vesti

A.S./STA
5. 8. 2020, 11.36

V Hrastniku so v torek pri občanih odvzeli trije brise, ki pa so bili vsi negativni. V tamkajšnjem domu starejših pa novih testiranj ni bilo, so danes sporočili s hrastniške občine. V Hrastniku je sicer po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih 81 oseb.

ljubljana, blok, stavba, nepremičnine

Do konca leta bo ljubljanski stanovanjski sklad zgradil 9 in začel graditi vsaj 156 stanovanj, tudi neprofitna

J.P./STA
5. 8. 2020, 10.28

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana načrtuje do konca leta zaključiti gradnjo devetih stanovanj, od tega šest na Pečinski in tri na Kunaverjevi, v zaključni fazi gradnje pa bo 174 stanovanj na Brdu. Začeli so graditi tudi stanovanjsko sosesko Rakova Jelša II s 156 stanovanji, ki naj bi jo končali v letu 2022, so sporočili s sklada.

bohinj, bohinjsko jezero, kopanje

Veselje ali žalost in beda? Znova se bo prelomilo, že konec tedna znova čez 30 °C

S.R.
5. 8. 2020, 10.09

Peščico ljubiteljev poletne svežine za vogalom čakata obup in beda, že konec tedna se vrača poletna vročina.

koronavirus

Včeraj potrdili devet okužb več kot v ponedeljek, umrla ena oseba

A.S.
5. 8. 2020, 10.06

Bolnišnično obravnavo potrebuje 22 bolnikov s covidom-19, od tega tri intenzivno nego.

meteorna-voda, poplave, hrastnik

FOTO: Torkov bes narave čutili v več delih Slovenije

S.R.
5. 8. 2020, 08.17

Zaradi neurij in obilnih padavin so morali včeraj na teren številni gasilci. Težave je povzročala zlasti meteorna voda, sprožali so se zemeljski plazovi, klonilo pa je tudi nekaj dreves in streh.

bejrut

Slovenski vojaki v Libanonu po tragediji v Bejrutu na varnem

A.S./STA
5. 8. 2020, 08.02

Vsi pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo v misiji Unifil v Libanonu, so živi in zdravi ter na varnem, je pozno v torek po eksploziji, ki je v Bejrutu terjala številne žrtve, tvitnil obrambni minister Matej Tonin.

sedi

Vršilec dolžnosti vodje vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija je presegel pooblastila

Mihael Korsika
4. 8. 2020, 20.06

Začasni vodja vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija je uporabnike spleta pozval, naj uporabljajo ključnik #stopmanipulacijam za vse medije, novinarje in sodnike, ki se »brezsramno« poslužujejo manipulacij. Samo tako bomo po njegovem dobili dobre medije. Izredni profesor s katedre za novinarstvo na ljubljanski FDV Marko Milosavljević opozarja, da skrb za »dobre medije« ni v pristojnosti Ukoma.

ljubljana

Vavčerji turizma ne rešujejo povsod enako

Ž.K.
4. 8. 2020, 19.30

Na obali in v termah se slovenskih gostov tre, v mestih, kjer so odvisni od tujih in poslovnih gostov, pa še naprej bijejo plat zvona

Stempetov_most_LJ

FOTO: Na primorski avtocesti zagorel tovornjak, nastal dolg zastoj

B.K./STA
4. 8. 2020, 18.08

Zaradi gorečega tovornega vozila je zaprta primorska avtocesta pred priključkom Logatec proti Kopru.

valdoltra, neurje

FOTO in VIDEO: Ponedeljkovo neurje najhujše posledice pustilo na Obali, največ škode utrpela bolnišnica Valdoltra

A.S./STA
4. 8. 2020, 14.58

Ponedeljkovo neurje, ki je prizadelo predvsem primorski del Slovenije, je podiralo drevesa, odkrivalo strehe in zamakalo objekte. Škoda trenutno še ni znana, a po trenutnih informacijah nekaterih občin večje škode z izjemo posameznih primerov ni bilo. Med slednjimi je tudi Ortopedska bolnišnica Valdoltra.

fraport, protest-delavce, brnik, letališče

V Fraportu bo brez dela ostalo med tri tisoč in štiri tisoč zaposlenih

A.S./STA
4. 8. 2020, 13.24

Upravljalec letališč Fraport, ki med drugim upravlja tudi Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, namerava zaradi padca dobička in posledic pandemije covida-19 odpustiti med 3000 in 4000 zaposlenih. Število zaposlenih je že zmanjšal Fraport Slovenija, ki je imel v polletju 6,1 milijona evrov izgube iz poslovanja in 58-odsotni padec prihodkov.

koronavirus, denar, covid-19

Toliko je bilo doslej izplačanega denarja za čakanje na delo in zaradi karantene

C.E./STA
4. 8. 2020, 12.51

Ukrepi za blažitev ukrepov zaradi koronavirusa stanejo. Zavod RS za zaposlovanje je v petek izvedel novo tranšo povračil nadomestil plač z naslova čakanja na delo, in sicer v višini 59.820 evrov evrov.

koronavirus, covid-19, testiranje, test

Na dobri poti? Včeraj potrdili manj kot 10 okužb, od tega tri v hrastniškem domu starejših

A.S.
4. 8. 2020, 10.32

Iz bolnišnic so odpustili tri bolnike s koronavirusom.

hotel, družina, boni

Turistične bone je deloma ali v celoti doslej koristilo toliko Slovencev

A.S./STA
4. 8. 2020, 10.02

Turistične bone je do ponedeljka deloma ali v celoti koristilo 292.561 upravičencev, s tem pa se je v turistični sektor steklo 40,2 milijona evrov, so za STA pojasnili na Finančni upravi RS (Furs). Skupaj je država sicer razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra.

dom-starejših-hrastnik, koronavirus

Slabe vesti iz hrastniškega doma starejših

A.S./STA
4. 8. 2020, 10.00

V Domu starejših Hrastnik so v ponedeljek zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odvzeli 111 brisov med oskrbovanci in zaposlenimi. Odvzeti brisi so pokazali okužbo pri treh oskrbovancih doma, vsi odvzeti brisi zaposlenih pa so bili negativni. Umrla pa je še ena oskrbovanka doma, so danes sporočili s hrastniške občine.

aleksandra pivec

Direktor izolskega hotela, kjer je prenočila Pivčeva, priznal, da so popravili račun. Ministrica vztraja: Otroka sta prespala drugod

A.S.
4. 8. 2020, 08.08

V izolskem hotelu Marina so za Televizijo Slovenija pojasnili popravljanje računa.

neurje, ankaran

FOTO: Huda ura na Obali: pustošili močni nalivi in veter

J.P./STA
4. 8. 2020, 06.56

Za prebivalci Obale je dolga noč, ko so odpravljali posledice hudega ponedeljkovega neurja. Neurja z močnim vetrom in nalivi so prizadela tudi druge dele države, vremenoslovci pa opozarjajo, da se lahko nestabilno in nevihtno vreme nadaljuje tudi še danes.

nsi, ljudmila novak, matej toni, valentin hajdinjak3

Uspešno so se osamosvojili od statusa desnega satelita

Luka Tetičkovič
4. 8. 2020, 06.45

Politični proces stranke Nova Slovenija kaže, da je konkurenca na politični desnici mogoča. NSi to uspeva z drsenjem v sredino.

zelenjava, debelost

Še vedno veliko predebelih, veliko jih je tudi na dieti

M. Leskovšek / Dolenjski list
3. 8. 2020, 20.40

Raziskava Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju med mladostniki v Sloveniji prinaša nekatere razveseljive rezultate, nekatere ugotovitve pa so še vedno zaskrbljujoče.

Screenshot at 2020-08-03 19-46-25

Padavine so zajele že vso Slovenijo, ponoči se bodo še pojavljale nevihte

B.K.
3. 8. 2020, 20.10

Padavine so zvečer zajele vso Slovenijo. O močnejših nevihtah so poročali s primorske, a hujših neurij zaenkrat ni bilo.

hrvaška

Rešujemo hrvaški turizem? Kaj razkriva statistika?

P.K.
3. 8. 2020, 20.01

Julij se je zaključil in razkril, kako močno je koronavirus, zaradi katerega zbolevamo za covidom-19, posegel v to gospodarsko panogo. Tako je podoba poletne Hrvaške letos kar precej drugačna.

troslojne-kirurske-maske

Objavljamo seznam: kaj bomo potrebovali jeseni in pozimi, ko naj bi prišlo do znatnega povečanja okužb, ter kakšne so zaloge zaščitne opreme?

Tomaž Modic, Vesna Vuković / Necenzurirano.si
3. 8. 2020, 19.28

Objavljamo seznam, iz katerega je razvidno, koliko zaščitne opreme bo država potrebovala jeseni in pozimi, ko naj bi po napovedih prišlo do znatnega povečanja okužb z novim koronavirusom.