Načrti

Do konca leta bo ljubljanski stanovanjski sklad zgradil 9 in začel graditi vsaj 156 stanovanj, tudi neprofitna

J.P./STA
5. 8. 2020, 10.28
Posodobljeno: 5. 8. 2020, 10.35
Deli članek:

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana načrtuje do konca leta zaključiti gradnjo devetih stanovanj, od tega šest na Pečinski in tri na Kunaverjevi, v zaključni fazi gradnje pa bo 174 stanovanj na Brdu. Začeli so graditi tudi stanovanjsko sosesko Rakova Jelša II s 156 stanovanji, ki naj bi jo končali v letu 2022, so sporočili s sklada.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Stanovanja na Rakovi Jelši bodo neprofitna, piše na spletni strani občine Ljubljana. Poleg njih nameravajo še letos začeti tudi rekonstrukcijska dela za zagotovitev petih stanovanj na Celovški, so za STA zapisali pri ljubljanskem stanovanjskem skladu.

Prihodnje leto bodo predvidoma začeli z gradnjo stanovanjskih soseske Jesihov štradon s 44 stanovanji in soseske Litijska Pesarska. Ta bo imela 95 neprofitnih stanovanj, od tega bosta dve stanovanjski enoti namenjeni sobivanju starejših, so zapisali.

Poleg stanovanj bodo izgradili podzemno garažo, zunanjo ureditev ter prometno in komunalno infrastrukturo. V pritličju enega od objektov pa bo skupnostni prostor z mini kuhinjo in sanitarijami, ki bo namenjen druženju stanovalcev, so zapisali na spletni strani občine.

S stanovanjskega sklada so še sporočili, da so poleg naštetih projektov trenutno v zaključnih fazah dogovarjanja za odkup 88 stanovanj v Zeleni jami, na katerih bodo predvidoma začela graditi v letu 2020.