Vremenski preobrat

Veselje ali žalost in beda? Znova se bo prelomilo, že konec tedna znova čez 30 °C

S.R.
5. 8. 2020, 10.09
Deli članek:

Peščico ljubiteljev poletne svežine za vogalom čakata obup in beda, že konec tedna se vrača poletna vročina.

Bobo
Eni se raje zatečejo v senco.

Napoved slovenskih meteorologov bo zagotovo razveselila ljubitelje poletne vročine, ki v teh dneh škripajo z zobmi in se usajajo nad nespodobnim vremenom. Poletna svežina, ki jo spremljajo neurja z obilnimi padavinami, bo kot kaže že ta konec tedna za nami. Na vidiku je sprememba. 

Danes bo sicer še zmerno do pretežno oblačno, pri čemer bo občasno še deževalo. Čez dan se bo nekoliko razjasnilo le na zahodu, pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja, pojasnjujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. 

Padavine bodo povsem ponehale že jutri dopoldne, ob tem se bo delno zjasnilo po vsej državi. Popoldne lahko še preseneti kakšna ploha, vel bo severovzhodnik, ozračje pa se bo znova začelo segrevati. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne pa od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija. Četrtek bo prelomen, saj bo že v petek in soboto znova pretežno jasno in predvsem vroče. Kot so na twitterju sporočili pri Arsu, »ni še treba obupati, poletje se bo vrnilo konec tedna. Spet bo sončno in vroče, najvišja temperatura bo marsikje tudi nad 30 °C.« A obstajajo tudi takšni, ki v tej novici vidijo razlog za brezup.