v torek brez novih okužb

Danes iz Hrastnika prihajajo dobre vesti

A.S./STA
5. 8. 2020, 11.36
Deli članek:

V Hrastniku so v torek pri občanih odvzeli trije brise, ki pa so bili vsi negativni. V tamkajšnjem domu starejših pa novih testiranj ni bilo, so danes sporočili s hrastniške občine. V Hrastniku je sicer po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih 81 oseb.

Bobo
Pred domom starejših v Hrastniku.

V Domu starejših Hrastnik pa so v ponedeljek zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odvzeli 111 brisov med oskrbovanci in zaposlenimi. Odvzeti brisi so pokazali okužbo pri treh oskrbovancih doma, vsi odvzeti brisi zaposlenih pa so bili negativni. Umrla pa je še ena oskrbovanka doma. Skupno število umrlih od izbruha okužbe z novim koronavirusom 10. julija se je tako povzpelo na štiri.

Zaradi sprememb v zdravstvenem stanju so bili trije okuženi oskrbovanci hospitalizirani, saj so zdravniki ocenili, da potrebujejo bolnišnično oskrbo. Ena oseba je bila odpeljana v ljubljanski klinični center, dve pa v mariborskega.

Do torka so bile v domu potrjene okužbe pri 48 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Ozdravela pa sta po dva zaposlena in oskrbovanca.

Zdravstveno stanje obolelih oskrbovancev, ki so nastanjeni v rdeči coni v domu, je po zadnjih podatkih stabilno.

V domu trenutno pomagajo zdravstvene delavci iz trboveljske bolnišnice ter domov starejših iz Ljutomera, Metlike, Lukavcev, Gornjega grada in Trnova.