Slovenija

Vesela novica za vse aktivne – vrača se Športni SVET

P.R.
5. 8. 2020, 12.27
Posodobljeno: 5. 8. 2020, 12.27
Deli članek:

Kljub številnim ukrepom in v luči situacije se 29. avgusta 2020 ob upoštevanju vseh zdravstvenih navodil vrača športno-rekreativni dogodek Športni SVET. Kolesarilo in teklo se bo tokrat na Vrhniki.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto 29. avgusta se bo v Športnem parku Vrhnika in na Ulovki odvil že kar tradicionalni športno-rekreativni dogodek Športni SVET, tokrat namenjen vsem tistim, ki želite dan aktivno preživeti na kolesu ali s tekom. Na prizorišču dogodka se bo upoštevalo vse predpisane zdravstvene ukrepe, vstop pa bo omogočen samo zdravim tekmovalcem.

Kolesarski vzpon na Ulovko

Kolesarski del je namenjen srednje in dobro pripravljenim rekreativnim kolesarjem. Trasa bo potekala od Športnega parka na Vrhniki do Podčela, kjer se trasa odcepi v smeri Ulovke. Po približno 100 metrih se z letečim startom in pod režimom popolne zapore ceste začne vzpon v dolžini 5,3 kilometra s ciljem na parkirišču pod Ulovko. Skupna dolžina trase je 8,3 kilometra s 340 višinskimi metri vzpona. 

Event24
Za vse tiste, ki želijo dan aktivno preživeti na kolesu ali s tekom.

Otroški in nočni teki

Poleg kolesarjenja bo dan tudi tokrat namenjen teku. Najbolj zagreti športni navdušenci se tako lahko odločijo tudi za kombinacijo, kjer se bo upošteval seštevek kolesarskega vzpona na Ulovko ter teka na 5 km ali 10 km. 

Otroci bodo lahko sodelovali v otroških tekih: 100 m, 400 m, 800 m in 1200 m. Tečejo na kroge (dolžina kroga 400 m) na stezi Športnega parka Vrhnika. Trasa za nočni tek je speljana po ulicah Vrhnike in je osvetljena. Odrasli bodo lahko tekli na 5 ali 10 kilometrov, dolžina enega kroga po urejeni trasi je 5 kilometrov. 

Pozor! Omejeno število prijav

Prijava je mogoča samo preko spletne prijavnice do petka 27. avgusta 2020 oziroma do zapolnitve mest, saj je številno prijav tokrat omejeno na 450 tekmovalcev (kolesarjenje in tek skupaj). Po zapolnitvi mest se bodo prijave zaprle. Do 20. avgusta do 24. ure so prijave mogoče po znižani ceni.

Event24
Športni Svet.