Televizija

Luka Pangos je novi MasterChef

A. M.
27. 6. 2024, 12.30
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 12.45
Deli članek:

26. junija smo dobili zmagovalca jubilejne, desete sezone najbolj priljubljenega kuharskega šova, MasterChef Slovenija! Letošnja sezona je bila izjemna v mnogih pogledih.

POP TV
V finalu sta kuhalnici prekrižala Klara Šmigoc in Luka Pangos. Na koncu je slavil 29-letni gimnazijski maturant Luka Pangos.

V šov so vstopili amaterski kuharji, ki so postali kralji kulinarike. Skozi šov so zrastli tako na kuharskem kot tudi na osebnem področju. Postali so samozavestni in v kuhinjah ponosno rjovejo na ves glas! Upravičeno, saj so jih tudi sodniki označili kot izjmene talente.

POP TV
V finalu sta kuhalnici prekrižala Klara Šmigoc in Luka Pangos.

A kljub vsem letošnjim talentom, ki so se neskončno trudili osvojiti nagrado v višini 50.000 EUR, pokal ter laskavi šov MasterChef Slovenija 2024, je zmagovalec lahko samo eden. V finalu sta kuhalnici prekrižala Klara Šmigoc in Luka Pangos. Klara je v šov vstopila z rosnimi 22 leti, v katera je vtkala neskončno veliko znanja, širine in izkušenj. A Luka je vsemu temu dodal še nekaj let, več drznosti, znanja in neskočno širino okusov. Popolnih kombinacij. Odbitih idej. Estetsko dovršenih krožnikov.

POP TV
Sodniki MasterChef Slovenija 2024 (Mojmir, Luka in Karim).

"V šovu sem našel samega sebe in dobil potrditev, da so moje sanje uresničljive. Skozi sodelovanje v šovu nisem zrasel samo kot kuhar, temveč tudi kot oseba. Postal sem pogumnejši in delam stvari, v katerih neskončno uživam. V šovu sem dobil mnogo novih prijateljev, še najbolj sva se povezala z Juretom. Jure je doma z drugega konca Slovenije kot jaz in brez sodelovanja v šovu se nikoli ne bi spoznala. Točka preloma je bil vstop v top 5. Takrat sem izgubil imuniteto, tudi ostali tekmovalci so začeli napredovati s svetlobno hitrostjo in spoznal sem, da boj za 50.000 niti slučajno ne bo lahek," je povedal novopečeni zmagovalec Luka.

POP TV
Zmagovalni trenutek za novega MasterChefa Slovenije 2024.

Zmagovalni trenutek

A po dvodnevnem maratonskem finalu in treh odličnih ocenah popolnih kreacij so mu sodniki prisodili zmago. Več kot zasluženo je visoko dvignil pokal in se podal svojim sanjam o mali kmetiji naproti. Luka, čestitamo!

POP TV
Za konec še gasilska fotografija iz finalne oddaje MasterChef Slovenija 2024.