Televizija

Tour de France: Pogačar in Roglič bosta lovila rumeno majico

A. M.
27. 6. 2024, 07.00
Deli članek:

Dirko po Franciji lahko spremljajte med 29. junijem in 21. julijem 2024.

Pixabay
Televizija Slovenija bo na TV SLO 2 prenašala vseh 21 etap 111. dirke po Franciji, dolge 3492 kilometrov.

RTV Slovenija nadaljuje s prenosi najprestižnejših športnih dogodkov na svojih programih. Le dobrih štirinajst dni po začetku Evropskega prvenstva v nogometu bodo športnim navdušencem namreč ponudili prenose vseh 21 etap kolesarske dirke po Franciji.

Obeta se ena najzanimivejših izvedb. V ospredju pričakujemo tudi slovenska kolesarska asa Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Kako uspešna bosta v tekmi za rumeno majico boste izvedeli med 29. junijem in 21. julijem.

Letošnja dirka ima kar nekaj posebnosti. Prva je ta, da bo štart dirke prvič v zgodovini v Italiji. Zaradi olimpijskih in paralimpijskih iger, ki bodo potekale v Parizu, pa dirka prvič ne bo končana v francoski prestolnici, ampak v Nici, in to s kronometrom, dolgim 33 kilometrov.

Pixabay
Dirko po Franciji spremljajte med 29. junijem in 21. julijem.

Dirka je sicer sestavljena iz osmih ravninskih, sedem gorskih in štirih hribovitih etap ter dveh kronometrov. Dan počitka bo po deveti in po petnajsti etapi.

Vseh 21 etap na TV SLO 2

Televizija Slovenija bo na TV SLO 2 prenašala vseh 21 etap 111. dirke po Franciji, dolge 3492 kilometrov. Komentator vseh bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator pa Martin Hvastija. Novinar Miha Mišič bo poskrbel za zanimive statistične podatke, informacije s terena in zakulisne zgodbe pa bo gledalcem pred malimi zasloni prenesel David Črmelj.
Dva dneva pred startom dirke, ki bo tokrat v Italiji, bodo iz Firenc v četrtek, 27. junija 2024, ob 18.30 prenašali tudi predstavitev ekip z vsemi kolesarji, ki bodo nastopili na letošnji dirki.

RTV SLO
Martin Hvastija, Miha Mišič, David Črmelj, Tomaž Kovšca, Luka Dolar, Igor Tominec in Dare Rupar. Foto: RTV Slovenija