Televizija

70 razlogov, zakaj imajo Janeza Dolinarja vnuki radi

Alenka Sivka
25. 6. 2024, 15.15
Posodobljeno: 25. 6. 2024, 16.28
Deli članek:

Gost oddaje VIP petek na Veseljaku!

Simon Pelko
Bila je ganljiva oddaja z izjavami njegove hčerke Ane in vnučkov.

Njegov značilni, prijazni glas je zaznamoval slovenski radio. Vodil je številne koncerte po Sloveniji, premnogo radijskih oddaj, Četrtkove večere slovenskih pesmi in napevov, Koncerte iz naših krajev, festival Števerjan je povezoval 20 let. V VIP petku na Veseljaku sta ga gostila Darja Gajšek in Žiga Tominec.

Pred kratkim je praznoval okroglih 70 let. Tudi prek TV Veseljak Golica se je zahvalil vsem, ki so mu na ta dan pripravili veliko lepih presenečenj. Začelo se je s srečanjem starih RTV-jevcev. Potem so ga dan pred rojstnim dnem počastili sosedje, temu se reče »ofiranje«. Doma ga je pričakalo kar 60 ljudi! Pijače je zmanjkalo. Naslednji dan, 16. maja, na rojstni dan, pa je imel dan odprtih vrat, kot ga ima tradicionalno, in druženje, rajanje, petje in ples, prišel je tudi ansambel Gorenjski kvintet, so trajali od jutra do večera. In še nekaj kosil s prijatelji je imel ves teden za tem.

Simon Pelko
Gost VIP petka na Veseljaku, pri Darji Gajšek in Žigu Tomincu, je bil legendarni radijski voditelj Janez Dolinar, ki je pred kratkim praznoval 70 let.

Radijski voditelj je postal zaradi stave. Bil je poslovodja v Peku, ljubiteljsko pa je ustvarjal tudi v Prešernovem gledališču. Z gledališčniki je stavil za zaboj piva, da si upa na avdicijo. Šel je, dobil zaboj piva, in čez nekaj mesecev so ga povabili v službo na radio.

V etru je Janeza s svojo izjavo presenetila hčerka Ana Dolinar. O njem je povedala: »Moj oči je en tak medvedek. Mehek, sproščen in zabaven. In srčen. V njegovi družbi ti je prijetno. Njegova hiša je bila vedno polna ljudi. Ljudi pritegne, v njegovi družbi je lepo. Rada te imam, oči!«

Janez se ji je zahvalil za te besede. V živo si premalokrat povesta tako lepe besede, je razmišljal. Tudi vsi trije vnuki, Ronja, Nana in Lun, so se oglasili in mu sporočili: »Živijo, tatko! Radi te imamo, ker nam spečeš najboljše palačinke z marmelado in ker si ful smešen.« »Včasih me razjezijo, največkrat pa me razveselijo,« se je raznežil Janez. Za rojstni dan je od njih dobil škatlico s 70 listki, 70 razlogov, zakaj ga imajo radi. Janez vsak dan prebere en razlog. Eden od njih se glasi takole: »Zelo te imamo radi tudi takrat, ko se jeziš in se potem hitro ohladiš.« Dragi Janez, še na mnoga leta