Glasba

Orlek: Poletje se je začelo, gremo na morje

A. M.
25. 6. 2024, 16.15
Posodobljeno: 25. 6. 2024, 16.23
Deli članek:

Jeseni jih v Kinu Šiška čaka osrednji koncert za 35 let!

Nace Vrbek
Maja Predatoria in Vlado Poredoš s fičkom namorje.

Tudi zasavski glasbeniki, ki so združeni v zasedbi Orlek, so podlegli poletju in se, tokrat v tandemu z Majo Predatoria, odpravili na morje. Seveda ne zares, so pa z Majo posneli duet z naslovom Na morje, ki ga najdete na njihovem pred dnevi izdanem albumu 3.5 polnomastno.

Skladbo Na morje sta spisala ustanovni Orlek Jure Tori, besedilo pa je prispeval Rudi Medved. Na morje je vsebinsko pravzaprav pogovor med partnerjema, ki se skupaj odpravljata na morje. Žensko vlogo je odpela Maja Predatoria, Vlado Poredoš pa tokrat prevzema bolj pripovedno kot pevsko izražanje z vokalom. Z navihano, sproščeno skladbo se lahko poistoveti marsikdo! In ker sta v ospredju tokrat dva vokala, sta tudi v spotu vlogi prevzela Vlado in Maja, tiste najbolj žgečkljive prizore pa je v obliki karikatur narisal Denis Polanc. Video so posneli v fičku (posodila sta ga brata Srečko in Ivan Kemperle) na poti med morjem in rodnim Zagorjem z ekipo Slo team production (Jan Lah Škrbec, Nace Vrbek). Ker pa se Orleki v najboljši luči pokažejo na odru, so dodali nekaj koncertnih kadrov.

Orlek
Ob tej priložnosti so naredili tudi hudomušni poster.

Zares pa Orleki letos niti ne bodo dosti na morju, morda res le dva do tri dni. Čakata jih koncertov polno poletje in jesen, saj letos obeležujejo 35 let in ob tem jubileju so se že podali na odre po Sloveniji, izdali album 3.5 polnomastno, 5. oktobra pa pripravljajo osrednji koncert v Kinu Šiška. Še pred njim pa lahko Orleke ujamete na številnih poletnih koncertih, ki se bodo zvrstili tako na Gori Rocka kot tudi na festivalu Valley of Arts na Madžarskem, ne nazadnje pa jih ujamete po številnih slovenskih krajih.