Glasba

V Slovenijo prihaja Laura Pausini

A. M. / STA
22. 6. 2024, 13.00
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 13.34
Deli članek:

Italijanska pevka Laura Pausini je lani začela svetovno turnejo, ki jo nadaljuje tudi letos. Že pred časom je napovedala, da bo v jesensko-zimskem času spet nastopala po Evropi in da bo v tem okviru prvič obiskala Slovenijo.

Profimedia
Koncert Laure Pausini bo 20. decembra v Areni Stožice. "Veselim se svojega prvega nastopa v Ljubljani," je povedala v video najavi.

Kariero je Laura Pausini začela leta 1993, ko je kot debitantka zmagala na sanremskem festivalu s pesmijo La solitudine, danes pa je ena tistih predstavnic italijanske glasbene scene, ki so presegle domače okolje. To ji je uspelo že s prvim albumom Laura Pausini, ki je izšel istega leta. Priljubljena je zlasti v Evropi in Latinski Ameriki.

S svojo diskografijo, ki šteje 15 studijskih albumov, priredbe drugih glasbenikov in številna sodelovanja z vodilnimi izvajalci svetovne glasbene scene, je nedavno dosegla pet milijard prenosov na digitalnih platformah, so sporočili organizatorji ljubljanskega koncerta.

Profimedia
Laura Pausini je med drugim vodila tudi Pesem Evrovizije 2022.

Večkrat nagrajena italijanska glasbenica, dobitnica grammyja in štirih latinskoameriških grammyjev pa tudi zlatega globusa, je na Spotifyju ena najbolj poslušanih italijanskih izvajalk z več kot osmimi milijoni poslušalcev mesečno. Poleg tega s številom obiskovalcev svojih koncertov še naprej ruši rekorde, s čimer potrjuje status ene najbolj uspešnih italijanskih glasbenic na svetu.

Temu pritrjuje tudi njena deseta svetovna turneja, saj je že razprodala nastope v dvoranah po Evropi, Južni Ameriki in ZDA, na njih pa jo je videlo več kot 450.000 obiskovalcev. Jesensko-zimski del turneje bo začela novembra v Londonu.

Kot so še napovedali organizatorji, bo njen koncert v Ljubljani vključeval vse njene najbolj znane uspešnice, kot so La Solitudine, Tra te e il mare, Non c'e, Strani Amori in Simili, izvajala pa bo tudi pesmi s svojega zadnjega albuma Anima Parallele/Almas Paralelas iz leta 2023.