Na zabavi

S Poletno nočjo se je odprl 72. Ljubljana Festival

Teja Pelko
28. 6. 2024, 19.00
Posodobljeno: 28. 6. 2024, 19.30
Deli članek:

Na predvečer koledarskega poletja se je s tradicionalnim gala koncertom Poletna noč, ki predstavlja bogato dediščino slovenske zabavnoglasbene zakladnice, slovesno odprl 72. Ljubljana Festival.

Mediasepeed
Legende slovenske popevke: Neca Falk, Ditka Haberl in Elza Budau

Letos so v izvedbi številnih pevskih solistk in solistov ter Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija na razprodanem Kongresnem trgu znova zazvenele številne izmed največjih uspešnic, ki so jim glas posodile Ditka Haberl, Alenka Pinterič in Neca Falk. Izvajalce: Nino Strnad, Nuško Drašček, Nušo Derenda, Evo Hren, Laro Jankovič, Aniko Horvat, Laro Baruca, Sašo Lešnjek, Zalo Smolnikar - Záli, Andraža Hribarja in Ota Pestnerja sta spremljala Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla, slednji pa se je tokrat pri skladbi Ta vražji telefon, ki jo je po spletu naključij zapel skupaj z Evo Hren, izkazal tudi kot pevec.

Sašo Radej
Nuška Drašček in Nina Strnad dokazujeta, da med pevkami ni rivalstva.

Sašo Radej
Oto Pestnar je s svojo interpretacijo pesmi Poletna noč pobožal ušesa občinstva.

Sašo Radej
Direktorica Televizije Slovenija in v. d. predsednice uprave RTV Slovenija Natalija Gorščak je za izvrstno izvedbo pesmi čestitala Zali Smolnikar – Zali.

Sašo Radej
Andraž Hribar in Saša Lešnjek sta bila zelo vesela, da sta lahko natopila pred tako veliko množico.

S.R. / MPA
Ditka Haberl in Mario Galunič sta bila ob prihodu na sprejem v preddverje Križank zelo prešerno razpoložena.

Sašo Radej
Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek s svojimi damami: partnerko Janjo Lamberger ter hčerkama Evo Marijo in Martino Nežo.