Na zabavi

Križevniška ni le najlepša, ampak tudi najbolj gostoljubna ulica

Teja Pelko
29. 6. 2024, 08.00
Deli članek:

20. junija se je že 13. leto zapored odvilo praznovanje Dan križevniškega soseda.

Ivan Valtl
Anbot združuje glasbenike različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, ki z veliko predanostjo in malo glasbenih šol soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe.

Dogodek na eni najstarejših ulic v zgodovinskem središču Ljubljane, ki so jo od nekdaj ljubili umetniki in intelektualci, se je začel s prvim setom priznanega DJ Woo-D-ja. Sledila je lutkovna predstava za najmlajše Obuti maček v režiji Mareka Bečke in v izvedbi odličnih Joseja in Gašperja Jarnija. Zatem je vajeti znova prevzel DJ Woo-D, ob 21. uri pa je na oder stopila glasbena skupina Anbot, ki jo vodi skladatelj Aldo Kumar. Večer je sklenil DJ Woo-D.

Med celotnim dogajanjem so se na ulici predstavljali različni ustvarjalci, ki delujejo na Križevniški ulici: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo je na vrhu ulice razstavila umetniška dela dijakov, poskrbljeno pa je bilo tudi za bogato kulinarično ponudbo.

Ivan Valtl
Igralca, režiserja, lutkarja ter direktorja Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana Roberta Waltla je prišla pozdravit tudi igralka Gaja Višnar.

Ivan Valtl
Jose in Gašper Jarni sta si po predstavi z zanimanjem ogledala tudi Križevniške klopi, ki so letos opremljene z zgodovino Mini teatra, in se tako sprehodila skozi 25 let gledališča.

Ivan Valtl
Igor Večerič, poznan kot DJ Woo-D, zbira in predvaja vinilne plošče od leta 2005.

Ivan Valtl
Primorski maQfino je ponudil izvrstne ročno predelane domače dobrote, Zaloščan vina De Adami pa odlično rujno kapljico.

Ivan Valtl
Jose in Gašper Jarni sta z znano pravljico francoskega pisatelja Charlesa Perraulta Obuti maček, priljubljeno po celem svetu, navdušila najmlajše pa tudi malo starejše.

Ivan Valtl
Tomislav Čizmić nas je s svojim glasom ponesel v pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti.

In še presenečenje večera, na ulici se je kar naenkrat pojavil Vlado Kreslin, ki je najprej poklepetal s članoma skupine Angel's Ex, potem pa še stopil na oder in razveselil čisto vse.