Glasba

Novi član skupine Victory je glasbenik z dušo in srcem

A. M.
1. 7. 2024, 08.00
Deli članek:

Konec poletja z Nejcem Bukovcem - Bukijem najavljajo novo pesem!

Matjaž Klemenc
Ob koncu poletja skupina Victory najavlja novo pesem, še pred tem pa jih bomo videli na mnogih dogodkih, tudi 6. julija na veliki veselici v Piranu.
»Pravijo, da se v življenju vse zgodi z razlogom. Zgodba, ki jo že vrsto let pišemo Victory, je brez dvoma edinstvena in prav vsak izmed nas je prispeval svoj delček mozaika. Naše poti z Mikijem se na tej točki končujejo. Za vsemi nami so nepozabna leta, nešteto neprespanih noči, na tisoče kilometrov in še več odigranih melodij. Bili smo družina in kar nekaj pesmi, ki smo jih skupaj ustvarili, bo ostalo za vedno, ostali pa bodo tudi spomini, ki nam jih ne more vzeti nihče. Razšli smo se z lepimi željami za naprej in to je vse, kar šteje.«

Tako je 23. februarja letos sporočila skupina Victory. Marsikdo se je ob tem vprašal, ali to pomeni konec za izjemno priljubljeno zasedbo. No, štiri mesece po objavi so vse skrbi odveč. Kar so obljubili člani, da nadaljujejo to, kar je njihovo poslanstvo, torej razveseljevati in igrati za vas, so tudi uresničili. Prav v času poletnega solsticija, ko je dan najbolj radodaren s svetlobo, z veselimi, sončnimi sporočili do svojih oboževalk in oboževalcev, so se fantje iz skupine Victory kot prerojeni vrnili. Vedno na zmagovalni strani, aktivni, na strani svoje publike, ki jim zvesto sledi.

Matjaž Klemenc
Kitara in vokal, ja to je zakon, pravi Nejc Bukovec - Buki.

Kdo je torej novi član?


Glede na to, da so glasbeniki med seboj izjemno povezani, so okrepljeni tudi z novim članom, kitaristom Nejcem Bukovcem - Bukijem, ki je doma iz Dolenjskih Toplic. Poleg tega, da je glasbenik z dušo in srcem, je Buki tudi pevec, z ženo Karmen pojeta celo na poročnih obredih. Obvlada tudi elektrotehnične veščine, saj je inženir elektrotehnike in rešuje tehnične izzive pri mobilnih operaterjih. Je pa tudi velik gurman in zna uživati življenje. Fantje tako že nastopajo skupaj, ustvarjajo žure in nepozabna doživetja vsepovsod po Sloveniji, na glasbenih večerih, podjetniških, občinskih, lokalnih srečanjih, na porokah in drugih družinskih praznovanjih. Pravzaprav tam, kjer si gostje želijo vesele družbe in dobre glasbe. Poleg tega pridno vadijo, se brusijo v svoji odličnosti in ustvarjajo nov avtorski material, tako da ob koncu poletja najavljajo novo pesem, ki jo že pripravljajo.

Čvrsto staro jedro

Ostali člani skupine Victory so čvrsto, staro jedro, ki ohranja genski zapis skupine, ujet v glasbi, tekstih, vzdušju, ki ga ustvarjajo na koncertih. Za klaviaturami sedi Boštjan Zupančič. Velja za velikega zaljubljenca – v različne klaviature in ima na odru kar štiri hkrati. Nekoliko manj znano pa je, da se ukvarja tudi s svetovanjem in prodajo avdio slušalk za slušne aparate, kjer mu izkušnje iz glasbe pridejo še kako prav. Sicer pa obožuje šport, savno, pravi pa, da bi starost rad preživel pod palmo, srkal kokosovo mleko in jedel ribe.

Za harmoniko skrbi Tomo Primc, ki dogodkom doda ravno pravi ščepec domače glasbe, da večer popestri. Sicer pa ima že več kot 20 let svojo šolo za harmoniko, njegovi učenci pa so na nedavnem tekmovanju Avsenik dosegli pet zlatih in dve srebrni odličji. Tomo ostaja neusahljiv vir dobre volje, igra na poročnih spremstvih in je »človek na mestu«.

Ritem bobnov upravlja Matija Kač, ki ima glasbo v genih. Je namreč sin Braneta Kača, enega od pevcev skupine Hazard. Tudi on se je kalil v tujini in preigral domala vso Evropo. Velja za ključen člen ritem sekcije skupine Victory. V zadnjem času je prevzel tudi tehnični inženiring za skupino, sicer pa vešče opremlja tudi različna prizorišča s stoječimi mizami in drugim dekorjem. Je neusahljiv vir energije, dobrosrčnosti in zavzetosti.

Vokal in bas kitara že od samega začetka ostajata v domeni ustanovnega člana skupine Roberta Dragarja. Graditi skupino in jo vsakokrat varno pripeljati čez viharno obdobje je njegovo poslanstvo in hkrati ljubezen. Velja za povezovalni člen skupine in je ponosen na to, da je s svojim vokalom prispeval kar nekaj nepozabnih uspešnic, kot so: Zapri oči, Hočeš me ali nočeš me, Helena, kako naj čas ustavim?, Ljubezen niso metri, Tekila iz tvojega popka, Dan brez tebe ter mnoge druge.