Alter

kopanje suhel (3)

Zdravilnost ledene vode

Katja Božič
12. 4. 2021, 22.05

Vedno več mojih »prijateljev« na družbenem omrežju odkriva pozitivne učinke kopanja v mrzli vodi. Hladnemu objemu se prepuščajo tudi največji zmrzljivci. Pri izviru Kamniške Bistrice skoraj ni dneva, ko ne bi bilo kakšnega takšnega kopalca. Tudi Podpeško jezero v mrzlih mesecih ne sameva več. V hladno vodo pa se ljudje potapljajo tudi v drugih skritih in manj skritih kotičkih Slovenije. Veliko smo že govorili o dobrodejnih učinkih takega kopanja na zdravje, poznati pa je treba tudi pasti, pravita Milan Hosta (doktor filozofije, športni pedagog, učitelj dihanja po Butejkovi metodi, ki obredno vodi kopanje v ledenih vodah) in bioterapevt Marjan Ogorevc. Betko Šuhel, Zvezdano Mlakar in Damjano Bakarič pa smo povprašali o učinkih ledenega kopanja na njihovo počutje in zdravje.

duhovna-sporočila-hrane

Hrana, ki spreminja življenje

Lara Jelen
5. 4. 2021, 22.00

Na vsebino krožnika niste še nikoli pogledali tako: krompir daje moč, borovnice nas poživijo, banana pomirja in uspava, šparglji razkisajo in pomladijo, redkvice preženejo pobitost ...

kogelnik1a

Brezov sok za zdravje in stik z naravo

Katja Božič
30. 3. 2021, 22.00

Pred časom je Marjan Kogelnik, predstavnik gibanja Zdrava družba, na svojem Facebooku objavil, kako si je izprosil nekaj brezovega zdravilnega eliksirja. Marec, ko ga je mogoče pridobiti od teh belih slokih lepotic, so stari Slovani imenovali kar brezen. Ljudje so brezov sok nekdaj uporabljali za sladilo in lajšanje številnih zdravstvenih tegob. Marjan ga za svojo družino toči že pet let – ne samo za zdravje, temveč tudi zato, ker je to zanj eden od načinov povezovanja z naravo. Odkar živi bolj v sozvočju z njo, se počuti čedalje bolje. »Šele zdaj dobivam predstavo o tem, kaj pomeni biti zdrav,« pravi.

kje smo1

Kje smo, ko nas ni več?

Sonja Grizila
29. 3. 2021, 21.30

Seveda nas zanima, kaj se zgodi, ko izdihnemo – če sploh kaj. Je to praznina, konec, izničenje? Ali pa bomo nekje onkraj mavrice dobili nagrado oziroma kazen, kar smo si v življenju pač prislužili? Vse religije nam obljubljajo »še kaj«, krščanstvo in islam poslednjo sodbo, ko bo konec sveta, večina verstev pa uči, da je duša oziroma zavest neumrljiva. Približno dve tretjini Zemljanov torej verjame, da se bo po telesni smrti njihov um odselil v onstranstvo, kjer ga ne bo nihče nadlegoval z grehi in pokoro, tam si bo odpočil, nato pa se znova rodil. Krščanska Evropa se temu konceptu posmehuje, a zadnje čase se z nesmrtnostjo zavesti ukvarjajo kvantni fiziki. Ki znajo razložiti, za kaj gre. No, recimo.

tunjice2

Je vsaka izvirska voda živa?

Urška Krišelj-Grubar
22. 3. 2021, 22.41

Obiskala sem Center zdravilne energije, naravni zdravilni gaj Tunjice, na kraju, kjer se med seboj povezuje več energijskih vrelcev, ki blagodejno vplivajo na človekovo telo, dušo in duha. Tam izvira tudi živa voda. Pravijo, da ni prav veliko takih krajev na svetu. Poklicala sem Draga Vrhovnika, ki je leta 1998 na svoji zemlji našel izvir vode, da mi kaj več pove o tem in še čem. Drago, ki je bil nekoč prvi avtokrosist v Jugoslaviji, s poškodbo rame, ki se mu je dolgo vlekla, je v letih po tem, ko je našel izvirček vode, doživel marsikaj. Življenje se mu je obrnilo na glavo in mnogim, ki so obiskali zdravilni gaj Tunjice, tudi. »Na normalo,« bi rekel Drago.

drobez1

Sprememba se začne v telesu

Katja Božič
22. 3. 2021, 22.00

Katja Drobež je na začetku tridesetih imela vse, o čemer sanja večina ljudi – družino, hitro vzpenjajočo se kariero, hišo in končan magisterij, ampak to je bil samo zunanji videz, pravi. Razpoka med superžensko, ki jo je kazala navzven, in tisto deklico znotraj, ki je ni nihče potolažil, se je samo večala. Nekega dne se je zbudila izgorela, tesnobna, depresivna. Takrat se je začela njena pot k sebi. Korenito je spremenila življenje in se poglobila v astrologijo, z njeno pomočjo je bolje razumela sebe in stvari, ki so se ji dogajale, ponovno pa je zaživela, ko je našla svoje poslanstvo – tehniko EFT. Z eno ali drugo metodo že deset let pomaga ljudem. Pred dvema letoma pa je ugotovila, da ljudje naredijo največje korake na poti k dobremu počutju, če astrologijo in EFT združi. Rezultati so odlični, je zadovoljna.

marjan ogorevc

Slovenci imamo dobro karmo

Jure Aleksič
1. 2. 2021, 22.00

Magija – most med znanostjo in religijo. Tako se glasi naslov nove knjige Marjana Ogorevca. V uvodu nam pove, da so bile vse prejšnje samo nekakšna predpriprava nanjo. Sam Albert Einstein je nekoč izjavil: »Lažje je razbiti atom kot predsodke.« In tako se zdi, da je bil avtor knjige pred še posebej težavno nalogo. A njegovi terapevtski vajenci so ga prosili, naj razišče in razčleni zdravljenje energijskih napadov na človeka, in je to tudi storil. Ter spotoma odkril še marsikaj zanimivega.

aurora (1)-POT

Deklica s ključi usode

Katja Božič
25. 1. 2021, 22.00

Trinajstletna Aurora Anima Mea iz okolice Ljubljane je na prvi pogled povsem običajno dekle – vesela, zgovorna najstnica, ki ima rada živali in naravo. Po drugi strani pa je zelo posebna. Že v zgodnjem otroštvu je začela dobivati sporočila bitij iz duhovnega sveta. Ob podpori vse družine so se njene sposobnosti še okrepile. Po številnih meditacijah in duhovnih preizkušnjah je dobila sporočilo, naj napiše knjigo. Pri njenih enajstih letih je tako nastalo delo Nauki življenja in duše, o njenem potovanju v duhovni svet, kjer se je učila drugačnega pogleda na svet in življenje. Svoje učenje želi deliti z ljudmi, zato je knjiga tudi nastala.

šamanka

Po koroni bo sledil razcvet

Lara Jelen
4. 1. 2021, 22.00

Kim Doucette, šamanko, duhovno voditeljico in medijko, ki se lahko povezuje z angeli, vodniki in pokojnimi, sem spoznala pred dobrimi tremi leti, ko se je za članek, v katerem sem opisala svojo izkušnjo, povezala z mojim pokojnim dedkom. Takrat me je vedno znova opozarjala, da dedek kaže na očetovo nogo in da naj mu to povem. Oče se je na to spomnil nedavno, ko so mu zdravniki odkrili slabo pretočnost žile v nogi. Če bi odlašal z obiskom pri zdravniku, bi lahko bil tudi ob nogo.

sdaf

Oddahnili si bomo poleti 2022

Katja Božič
28. 12. 2020, 22.30

Letošnje leto je tako drugačno od vseh prejšnjih, da si toliko bolj želimo vedeti, kaj nas vendar čaka v prihodnosti. Bo naslednje drugačno, se bo pandemija umirila, kako bomo živeli, ali bo še kdaj tako, kot je bilo. Hrvaška duhovna astrologinja in jasnovidka Marta Marija Serdar je za našo revijo že večkrat pripravila napoved pomembnejših dogodkov v svetu, Evropi in pri nas, zato smo jo letos povabili k sodelovanju še s toliko večjo radovednostjo.

magija natasa ozir zurej

Obredi za srečo v novem letu

Katja Božič
28. 12. 2020, 22.00

Kljub izzivalnim okoliščinam, v katerih smo se letos znašli, nam nihče ne more vzeti čarobnosti decembra, ki se odvija v naših domovih. Prijetne občutke si lahko pričaramo sami.

ajdf (1)

Kdo nas obišče pred smrtjo?

Sonja Grizila
14. 12. 2020, 22.00

Smrti se bojimo skoraj vsi, še posebej med pandemijo, ko nas je strah odpreti časopis in preleteti osmrtnice, saj pogosto najdemo med njimi koga znanega. Težko zapuščamo svet, ki ga poznamo, in bojimo se tistega, kar bo potem, če sploh bo kaj. Znana krilatica pravi, da še nihče ni prišel nazaj, da bi povedal, kako je tam, kar pa ne drži povsem. Kar petina ljudi, ki so preživeli klinično smrt, zelo podobno opisuje čudoviti svet, v katerem so se znašli. In nenavadno veliko ljudi pred smrtjo »vidi« pokojne sorodnike, ki jim pomagajo prestopiti mejo med tem in onim svetom. O tem lahko preberete v knjigi Davida Kesslerja Videnja, potovanja in polne sobe (založba Eno), v kateri je zbral osupljive zgodbe številnih sopotnikov umirajočih.

caga2

Čaga, kos tudi covidu-19?

Lara Jelen
7. 12. 2020, 22.00

Čaga je bila dolgo strogo varovana skrivnost privilegiranih, ki so se zavedali njenih neverjetnih učinkov na zdravje. Ko sem se pred časom pogovarjala s priznanim poznavalcem zdravilnih gob v Sloveniji, se mi je zdelo čudno, zakaj ni niti z besedico omenil čage. Pojasnil mi je, hm, da bi jo lahko zaradi prevelikega zanimanja v naravi hitro iztrebili. Prav zaradi tega je čaga tudi ena najdražjih gob, po kateri pa bo sedaj gotovo še več povpraševanja, saj so ruski strokovnjaki objavili novico, da vodni izvleček sibirske čage zavira delovanje novega koronavirusa.

mojca vene01

Dve struji bosta hitreje našli skupno pot

Katja Božič
19. 10. 2020, 22.11

Živimo v najrazburljivejših časih. Pred epidemijo virusa je bilo človeštvo razdeljeno na veliko struj, virus pa nas je razdelil na dve, ki bosta veliko hitreje našli skupno pot za prihodnost, je prepričana astrologinja Mojca Vene Moksha, ki se zadnja leta ukvarja z evolutivno astrologijo. »Trenutna postavitev na nebu je edinstvena! Imamo konjunkcijo Jupitra, Saturna in Plutona v Kozorogu, to so daljni planeti, zato so spremembe globalne in globoke.Tako so bili postavljeni ob začetku propadanja rimskega imperija med letoma 430 in 432.« Takrat so se zgodile globalne spremembe, ki so tudi tokrat neizogibne.

ogorevc1 - montaza Jaka Koren

Dvignimo se v »višje nadstropje«

Katja Božič
12. 10. 2020, 22.00

Zdravilec in bioterapevt Marjan Ogorevc bo v kratkem izdal novo knjigo z naslovom Magija – most med znanostjo in religijo, v kateri se med drugim loteva zanimive teme, zakaj se v nekaterih situacijah in ob nekaterih ljudeh počutimo izžete, utrujene ter brez energije. Tako, kot se dostikrat počutimo tudi dandanašnji ob zmedi informacij in poslušanju novic, zaradi katerih so ljudje čedalje bolj prestrašeni in razdvojeni. Strah, pravi Ogorevc, že sam po sebi bistveno zniža raven energije. Kaj lahko storimo, da se zaščitimo?

astrologi2a

2020 – odločilno leto za človeštvo?

Katjab Božič
28. 9. 2020, 22.00

Astrologi so nas konec prejšnjega leta opozarjali, da si bomo zaradi posebnega dogajanja na nebu leto 2020 zapomnili za vedno. In imeli so zelo prav. Tako intenzivnega dogajanja na vseh področjih in po vsem svetu ne pomnimo. Vsi si želimo samo, da bi se to leto že enkrat končalo. Toda ali bo prihodnje boljše? O tem, kaj nas čaka še letos in 2021., smo povprašali tri slovenske astrologe.

medzugorje1

Vsak ima pravico verjeti v čudeže

Sonja Grizila
28. 9. 2020, 22.00

24. junija je minilo 39 let, kar naj bi se šestim otrokom, starim od 10 do 16 let, v revnem bosanskem mestecu Medžugorju prikazala Devica Marija. Dobesedno. Vidcem se še zmeraj prikazuje vsak dan, ob točno določeni uri (17.40), ne glede na to, kje so. V prelepi vili v Bostonu, recimo, kjer zdaj živi eden od njih. Že to je za uradno Cerkev, ki je v dolgi zgodovini priznala manj kot dvajset Marijinih prikazovanj, sporno – božja mati vendar nima urnika! In vendar, čudeži se nekaterim v Medžugorju resnično dogajajo, na to nas je znova opozoril dokumentarec National Geographica, ki so ga predvajali pred dnevi. So pa to precej raznoliki čudeži.

robi-lavin

Smo sredi civilizacijskega preloma

Lara Jelen
4. 9. 2020, 14.07

Konec januarja letos, ko je bil naš vsakdan še povsem običajen, je Robi Lavin sanjal, kako po televiziji poročajo, da smo se znašli v resnih razmerah, in govorijo o virusu, ki ga primerjajo s kugo. Njegove sanje so se izkazale za preroške, saj je le dober mesec pozneje covid-19 zavladal našim življenjem. Ko se je posvetil spremljanju biopolja Zemlje, je vse postalo logično. Kajpak, smo sredi večplastnega procesa preobrazbe, pravi.

neurja1

Je nedavna neurja napovedal komet?

Lara Jelen
10. 8. 2020, 22.00

Neurja, ki so prejšnji teden pustošila po Sloveniji in Istri, so očividci (že spet) pospremili z besedami, da česa takšnega ne pomnijo. Ruvalo je drevesa, odkrivalo strehe, podiralo in klestilo vse naokoli. Kaj pa imajo o tem povedati, hm, malo drugačni poznavalci? Seveda smo jih vprašali tudi, kakšno vreme nas še čaka; bomo sploh še imeli kaj poletja?

vene2a

Ta kriza ima veliko namenov

Katja Božič
6. 7. 2020, 22.00

Z Borisom Venetom – avtorjem knjižnih uspešnic, ki odmevajo tudi v svetu, trenerjem in svetovalcem za poslovno in osebno rast, predvsem pa človekom, ki je po treh hudih diagnozah in dejstvu, da mu je ostalo morda samo še nekaj mesecev življenja, s pomočjo starodavnih modrosti in najnovejših znanstvenih dognanj prebrodil največjo krizo v svojem življenju – sem se želela pogovarjati že dlje časa. Ne pojavlja se pogosto v medijih, skrbno jih izbira, pa tudi sogovornike. A ker se je »vse poklopilo«, ravno sem si ogledala njegovo predavanje na evropski konferenci, in ker je bil očitno pravi čas, sva se našla in zapletla v precej obširen pogovor. Dogovorila sva se, da bova govorila o največjih spremembah v zgodovini človeštva in odstirala nove poglede na trenutno dogajanje. »Saj veste, kar je za gosenico smrt, je za metulja novo življenje,« je dejal, preden sva začela.

andrej-brečko

Moja hiša brez sevanj

Lara Jelen
29. 6. 2020, 22.00

Spoznala sem ga nedavno, ko sem delala reportažo o protestu proti 5G v Sloveniji. Na vprašanje, zakaj je tam, mi je odgovoril, da zato, ker na lastni koži občuti, kako lahko elektromagnetna sevanja, ki jih oddajajo naši telefoni, antene in razne brezžične naprave, škodijo človeškemu organizmu. Omenil pa je tudi, da je pred temi sevanji v svoji hiši varen, saj je našel načine, kako biti povezan s svetom, ne da bi bil izpostavljen tveganjem zaradi sevanja.

simlesa - foto akr

Hvaležnost je velnes za naše srce

Katja Božič
22. 6. 2020, 23.55

Bruno Šimleša o tem, kako vzljubimo sebe

ruzic2

Prihaja čas, ko bo vse drugače

Katja Božič
15. 6. 2020, 22.00

»V današnjem podjetništvu prevladujejo garanje, trdo delo, napor, tekmovanje, boj za preživetje in profit. Posledice so nenehen stres in fizične ter psihične bolezni, izgorelost,« pravi raziskovalec, predavatelj o osebnem razvoju in nekdanji podjetnik Bojan Ružić. Ker se bojimo sprememb, raje ostajamo v ugodju starega. A prihaja čas, ko bo vse drugače, poudarja. Smo namreč sredi prehoda v višje dimenzije zavesti, kjer se bo poslovilo vse, kar tja ne sodi. Seveda nas je zanimalo več.

golobic1

Bojevnik, ki je šel med zdravilce

Biba Jamnik Vidic
8. 6. 2020, 22.00

Ljubljančan Jani Golobič je diplomirani varstvoslovec, od leta 2005 certificirani šiatsu terapevt, zadnjih sedem let tudi certificirani učitelj. Preden je »zašel« v terapevtske vode, je bilo njegovo poklicno življenje precej burno. Sedem let policist motorist, skoraj deset let član specialne enote policije, slabi dve leti še član posebne enote za varovanje in zaščito pomembnih politikov. Ves čas, pravi 56-letnik, sledi svojim sanjam. Kot policist motorist je izsanjal otroške sanje o motorjih, v specialni enoti je dobil debelo kožo in izživel potrebo po adrenalinskih pustolovščinah, varovanje politikov pa mu je odprlo oči in ga popeljalo na novo pot. Najprej k sebi, potem v pomoč drugim.

brajnik (1)

Ko je nekaj prav, vas bo pri tem podprlo življenje

Urška Krišelj Grubar
2. 6. 2020, 00.03

Alenka Brajnik je že od malega videla stvari, ki jih drugi niso, zato se jih je naučila ignorirati. Kaj natančno je videla in čutila, sem jo vprašala, ko sva se na tisti ponedeljek srečali v Šempetru pri Novi Gorici, kjer se zdaj z »otroško pomanjkljivostjo«, ki jo je dolga leta skrivala, hoče srečati vse več ljudi. Alenka po nekajminutni obravnavi »vidi« v človeka ... Kako ve? Pravi, da se ji izpišejo besede pred njim in jih samo prebere.