Alter

Smo sredi civilizacijskega preloma

Lara Jelen
4. 9. 2020, 14.07
Posodobljeno: 7. 9. 2020, 10.53
Deli članek:

Konec januarja letos, ko je bil naš vsakdan še povsem običajen, je Robi Lavin sanjal, kako po televiziji poročajo, da smo se znašli v resnih razmerah, in govorijo o virusu, ki ga primerjajo s kugo. Njegove sanje so se izkazale za preroške, saj je le dober mesec pozneje covid-19 zavladal našim življenjem. Ko se je posvetil spremljanju biopolja Zemlje, je vse postalo logično. Kajpak, smo sredi večplastnega procesa preobrazbe, pravi.

Zarja Jana
Robi Lavin, geomant, o svetu sredi preobrazbe

In ta proces je tako intenziven, da se je Robi o tem odločil napisati knjigo z naslovom Planetarne spremembe, korona obdobje in zdravje sodobnega človeka. Pravi, da nas čaka zelo obsežna zgodba. »Koronavirus je kazalnik, da se ponavlja zgodovinski vzorec splošne družbene krize, apatije. Tudi kuga se je pojavila, kadar je stanje zavesti izrazito padlo. Takrat pade imunski sistem. Znašli smo se pred izzivom osebne in globalne ekologije: kako pozdraviti posledice in vzroke napačnega odnosa do narave in neodgovornega pristopa do naravnih zakonitosti. Duhovno nas situacija uči vzdrževati notranjo stabilnost in prilagajanje na spremembe,« meni strokovnjak geomantije, katere programi temeljijo na tradiciji upoštevanja svetosti prostora in med drugim učijo, da je izhod iz stiske in stresa vedno narava. Dovolite ji, da je vaša uteha, ko je vsega preveč.

Nova šola življenja. Opazovanje biopolja Zemlje daje poznavalcu jasno vedeti, da je leto 2020 namenjeno preobrazbi. Počasi se luščijo vsi nesmisli, ki smo jih tako dolgo živeli. Smo sredi civilizacijskega preloma, pravi sogovornik in pripoveduje takole: »Ogledalo je nastavljeno velikim igralcem usode družbe in človekovi kritični masi na planetu. Učimo se nove šole življenja. Spremembe Zemlje prihajajo na površje. Koronavirus je le del obsežnih planetarnih sprememb. Pripraviti se na nove čase je prioriteta tega leta. Prepoznavanje stanja v svetu, ven iz splošne medijske zmede, je koristno bolj, kot se zdi na prvi pogled. Ker odpira ogledalo, kdo pravzaprav smo in kaj hočemo, kje so meje in kje nove poti. Velja se učiti pri vzroku in ne ponavljati iste zgodbe v valovih. Vračanje vase zelo pripomore k družbeni klimi v pozitivne preobrate.«

Več v reviji Zarja Jana, št. 35 , 1.9.2020 

Zarja Jana
Robi Lavin, geomant, o svetu sredi preobrazbe