Alter

Gozdni selfness_1

Gozdne počitnice kot alternativa morju

Lara Jelen
19. 7. 2018, 07.05

Slovenci smo postali bogatejši za nov zeleni trend, ki so mu ustvarjalci pripeli simpatično ime: gozdni selfness. Gre za drugačno vrsto velnesa, ki izhaja iz človekove zavestne odločitve o skrbi za svoje dobro počutje in zdravje, in v nasprotju z obstoječimi programi selfness poteka v idiličnem naravnem okolju. Kako se ta posebna gozdna terapija razlikuje od tega, ko se sami sprehodimo po gozdu, in kakšnih učinkov se lahko nadejamo, nam je povedala Katarina Čuk, vodja programa ter asistentka pri vodilni svetovni organizaciji za gozdno terapijo ANFT.

energijski_park01

Sedem družin, ki širijo luč

Alenka Cevc
11. 7. 2018, 11.30

Na Malem Lipoglavu, ki je le lučaj od ljubljanskega Sostra, živi izjemno zanimiva skupina ljudi. Sedem družin, skupaj z otroki jih je okoli dvajset, živi v neokrnjeni naravi, poleg zdravilnega energijskega parka. Njihov cilj je živeti v ravnovesju med duhovnim in materialnim svetom. Živijo v Centru Manas, ki so ga ustanovili prav z namenom, da spodbujajo celovito življenje. Njihov cilj je tudi širitev čiste luči, oni jo imenujejo stoodstotna luč, ki je namenjena ozaveščanju in dvigu zavesti. Sliši se »kunštno« in malce vesoljsko, ko pa jih pobliže spoznaš, vidiš, da je to skupnost, ki živi čisto običajno življenje; velikokrat namesto gledanja televizije in posedanja po barčkih (včasih počnejo tudi to) rajši meditirajo, izvajajo jogo, prirejajo delavnice ali se ukvarjajo z alternativnim zdravljenjem. V današnjem pobesnelem in krutem svetu je prav taka skupnost, ki se med seboj duhovno poveže in uravnovesi, pravi otok miru in spokoja. In kar je najpomembnejše, svoj mir širi tudi v okolico.

lunin mrk1shutterstock

Bliža se lunin mrk tisočletja

Lara Jelen
10. 7. 2018, 06.30

Z vsem pompom so objavili novico, da bomo prav kmalu priča prizoru tisočletja, luninemu mrku, kot ga še nismo videli. Ta bo nastopil 27. julija, ko bomo tudi v Evropi lahko opazovali najdlje trajajoči lunin mrk v 21. stoletju. Ali bo popestril zgolj nočni vsakdan ali tudi naše življenje, smo preverili pri astrologinjah Emi Kurent in Mihaeli Malečkar.

Jantar, od nekdaj na strani zdravja

Jantar - zdravilna smola izumrle smreke

Lara Jelen
3. 7. 2018, 09.25

Jantar obstaja že več sto milijonov let, naši predniki pa so o njem in njegovih zdravilnih močeh morda vedeli celo več, kot vemo danes. O njem nam je več povedala Ana Marija Kolman – v Zarji ste lahko že brali o njej –, ki oživlja starodavna znanja in opozarja, da jih nikakor ne smemo izgubiti.

vera vardjan

Stran od negativnih ljudi!

Urška Krišelj-Grubar
12. 6. 2018, 07.30

Sedmo leto teče, odkar je Vero 23. maja 2012 zadela strela. Pa ne ena, več jih je švignilo – skozi »tretje oko noter« in tam nekje pri peti ven. Brazgotine so ostale, vendar jih Vera vsak dan pridno maže s kremo, ki jo sama izdeluje iz konopljinega olja in je, kot pravi sama in kaže njena kože, čudežna. Tudi kirurg je to potrdil. Še danes se spomni tistega zvoka strele in ga skuša izustiti tam nekje iz notranjosti trebuha. Vuuu jo je prestrelilo in njeno življenje, ne prvič, postavilo na glavo. Mi smo jo obiskali na njenem domu v vasici Veliki Nerajec.

mozgani1 - foto profimedia

Metoda prihodnosti vrača »ugrabljene« možgane

Tina Nika Snoj
12. 6. 2018, 07.10

Kaj če bi lahko možgane na novo zagnali kot računalnik? Če bi jih lahko prepričali, da si ne želimo naslednje cigarete, steklenice piva ali tablice čokolade? Če bi lahko z nebolečo terapijo brez zdravil izboljšali naš spomin, ustavili napredovanje demence ali ozdravili depresijo? Morda celo prekinili začarani krog ponavljanja enakih napak v življenju! Razumevanje vsega, kar se dogaja v možganih, napreduje z velikimi koraki, razvijajo se tudi tehnike, s katerimi bomo lahko v prihodnosti vplivali nanje. Ena obetavnih je transkranialna stimulacija, ki jo poznamo že več kot dvajset let, v zadnjem času pa je deležna še posebne pozornosti tako znanstvenikov kot javnosti. V raziskovalne namene jo preizkušajo tudi pri nas.

profimedia-0372792962

Izberite ljubezen!

Jure Aleksić
6. 6. 2018, 07.29

»Moja duša ni ujeta v meje mojega telesa, temveč je moje telo samo delček neomejenosti moje duše. Pogosto sem že rekel, da si želim, da bi ljudje čim prej udejanjili vse svoje sanje o bogastvu in slavi … In sicer zato, da bi lahko doumeli, da na tem naslovu ne bodo našli občutka izpolnjenosti. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da je učinek, ki ga imamo na druge ljudi, najdragocenejša valuta od vseh. Kajti vse, kar ste v tem življenju pridobili, bo slej ko prej razpadlo in zgnilo … In vse, kar bo od vas ostalo, je to, kar imate v srcu.«

orel2

Mladost ni obraz brez gub, mladost je energija!

Katja Božič
29. 5. 2018, 01.02

Marija Orel in njene modrosti za ohranjanje mladosti

rutar cvetka2

V razredu dobiš svoje ogledalo

Katja Božič
29. 5. 2018, 01.00

Cvetka Rutar uči otroke, kako izraziti svoja čustva

ozbolt milka

Milka Ožbolt, dobri človek iz Prezida: Če ne delaš problemov, jih pač ni

Alenka Cevc
22. 5. 2018, 07.10

Ljudski glas o 76-letni Milki Ožbolt iz Prezida, ki leži tik za slovensko mejo, pravi, da je jasnovidka, da ima čudežne roke, ki z masiranjem odvzamejo včasih tudi hude bolečine, da je ženska, ki te samo pogleda in določi diagnozo, da je velika poznavalka zdravilnih zelišč, skratka da je prava »čarovnica«, ki vidi tudi človekovo avro.

muck1

Spregledaš, ko zapreš oči!

Alenka Cevc
17. 5. 2018, 07.01

Danes 47-letna Deja Muck, doktorica znanosti in redna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, je bila ena najmlajših rednih profesoric na univerzi pri nas.

ems1

Avstrijci že zdravijo, česar drugod še ne priznavajo

Lara Jelen
15. 5. 2018, 07.12

Če bi pred mesecem dni vprašali strokovnjake, ali lahko elektromagnetno sevanje izklopi spodbujevalnik ali nevrostimulator, vstavljen v človeško telo, bi nas verjetno debelo pogledali in zaključili, da smo padli z lune.

gregorec1

Večinoma smo na begu pred resničnostjo

Alenka Cevc
10. 5. 2018, 07.01

Grega Gregorec je v svetu »duhovnjakov« že star maček. Naj povem, da on pojmuje duhovnost kot esenco človeka. Newagerstvo mu ni blizu, pravi, da je duhovnost vse in hkrati nič.

kezele1

Intuicija je dragocena veščina, prebudimo jo!

Urška Krišelj-Grubar
9. 5. 2018, 07.27

Minuli teden je Adrian P. Kezele, znani raziskovalec zavesti, eden najbolj branih hrvaških avtorjev v Sloveniji (napisal je že 40 knjig, večina jih je prevedenih tudi v slovenščino) spet napolnil do zadnjega kotička eno od predavalnic na pravni fakulteti. Kaže, da je tema, o kateri je tokrat predaval, zelo aktualna. Intuicija.

samanka1_foto_Jaka

Vsi smo šamani, a se tega ne zavedamo

Lidija Jež
8. 5. 2018, 07.24

Šamanizma se je še do nedavnega držal predsodek nevarnega čarovništva, še zlasti, ker dela z energijami.

volitve

Kdo bo zmagal na volitvah?

Lara Jelen
30. 4. 2018, 07.13

Trenutno je najbolj vroče vprašanje v državi, kateri stranki bo tokrat uspelo prepričati največ volivcev.

denar vodilna 1

Trpka resnica o denarju

Lidija Jež
17. 4. 2018, 07.16

Ko gre za denar, je po vse svetu filozofija že od nekdaj enaka – denar dela denar, pa naj stane, kolikor hoče! In stane zares veliko. »Ko razumeš bistvo gibanja denarnih tokov, spoznaš, kako visoko ceno plačujemo ljudje in naš planet za to, da z eksponentno rastjo bogati peščica in drvi v revščino večina prebivalstva tega planeta,« pravi naša sogovornica Marjana Kos, diplomirana ekonomistka z angleškim magisterijem iz celostne znanosti.

susnjara2 drago

Bioenergetik Oliverja Dragojevića: Razmišljajte o sreči, ne o denarju

Andreja Comino
10. 4. 2018, 07.35

Čeprav ljudem pomaga že dvajset let, od tega je bil deset let član najožje zdravilske skupine bioenergetika Zdenka Domančića, ga je širša slovenska javnost spoznala, ko je pomagal hrvaški glasbeni legendi Oliverju Dragojeviću. Hrvatje so ga vzeli za svojega in mu namenili obilico prostora v medijih, toda Drago ostaja skromen. Poudarja, da je njegova naloga pomagati ljudem. Še posebej je naklonjen športnikom in umetnikom, ker s svojim trudom in dosežki dvigujejo kolektivno energijo. Zanje v svojem prenatrpanem urniku vedno najde čas. Prav tako za bolne otroke. »Starši so takrat pripravljeni narediti vse, da bi se stvari izboljšale. Vendar je to pogosto le začasno, saj se bolezen ponavlja, če ne spremenimo svojih življenjskih vzorcev, kajti ravno zaradi napačnih je nastala,« je odločen bioenergetik, ki nas v svoji ordinaciji sprejme skupaj s pritlikavim šnavcerjem Jazzom. Pravi mu terapevtski pes, saj ga otroci naravnost obožujejo.

skoko elena2

Hčerko sem želela pozdraviti s pesmijo

Katja Božič
10. 4. 2018, 02.02

Elena Skoko o pojočem porodu

pus urska

Duše umrlih je videla že kot deklica

Katja Božič
3. 4. 2018, 07.20

Urška Puš komunicira z onostranstvom in pomaga otrokom, ki »vidijo«

krasenjuk1

Pijavke so veliko darilo narave človeštvu

Edita Žugelj
20. 3. 2018, 07.10

Ugledni ruski zdravnik trdi, da lahko s svojo metodo zdravljenja z medicinskimi pijavkami pozdravi večino bolezni, še posebej uspešno nevrološke, pri genetskih boleznih pa stanje bolnikov znatno izboljša. Bolnikom z rakom po zaključku onkološkega zdravljenja s pijavkami pomaga do obnove vitalnosti. Poglavitna naloga njegovega dela in raziskav pa je pomagati ženskam v Rusiji in Sloveniji, da bodo rojevale zdrave otroke. Posebej za revijo Zarja ruski akademik in znanstvenik, prof. dr. Albert Ivanovič Krašenjuk.

z_nore_gobe1_montaza_Simen

»Nore gobe« proti depresiji?

Milka Krapež
13. 3. 2018, 08.42

Ste že kdaj poskusili »nore gobe«? Tisti, ki so jih, pripovedujejo ali o grozljivih izkušnjah ali pa o neverjetno lepih občutjih ter o tem, kako so jim pomagale. Novejše raziskave nakazujejo, da bodo lahko te gobe v prihodnosti uporabljali v medicini za zdravljenje različnih odvisnosti, depresije in tudi drugih psihičnih težav ter strahu pred smrtjo.

akupunktura zivali1

Hvaležni bolniki kuža, krava in dihur

Katja Božič
6. 3. 2018, 01.02

Živalska akupunktura Ježek Davida Zorka

ledenko1

Mrzla voda dokazano zdravi – a bodite previdni!

Jure Aleksič
27. 2. 2018, 07.16

Kamniška Bistrica v delno sončnem, čeprav nenavadno mrzlem jutru. Bister tolmun sredi gričev je z vseh strani obdan s snegom. Tudi brežine so dokaj zaledenele. S kolegom Šimnom si izmenjava še zadnji nejeveren pogled, češ, »saj mandeljc menda ja ne bo šel do konca«. Pred tem sva se namreč oba sklonila in uradno preverila temperaturo vode. Brr.

pilatorika1a

Zakaj mi tega ni do zdaj nihče povedal?

Edita Žugelj
27. 2. 2018, 07.11

Bogdana Herman in Žiga Tolič imata skupne vrednote, oba imata rada ljudi. Pravita, da običajno najprej pomislita, kaj lahko storita za sočloveka.