Alter

pilatorika1a

Zakaj mi tega ni do zdaj nihče povedal?

Edita Žugelj
27. 2. 2018, 07.11

Bogdana Herman in Žiga Tolič imata skupne vrednote, oba imata rada ljudi. Pravita, da običajno najprej pomislita, kaj lahko storita za sočloveka.

padeznik 1a

Pasji boji

Stane Padežnik, astrolog
20. 2. 2018, 07.23

V letu, v katero smo vstopili, se bodo vibracije predzadnje živali kitajskega zodiaka (od 15. 2. 2018 do 4. 2. 2019) prepletale z energijami planetarnega leta Venere ter numerološkega leta števila 2. Vsi si želimo, da bi se uveljavljale samo pozitivne lastnosti, žal pa bomo morali sprejeti kompletno »ponudbo«, vključno z manj zaželenimi lastnostmi.

papuga

Je hrana res lahko zdravilo?

Edita Žugelj
13. 2. 2018, 07.30

Del sveta, ki mu gre čedalje bolje, postaja tudi čedalje bolj bolan. Naraščanje bolezni neznanega izvora povzroča sive lase znanosti in uradni medicini, ki se bo slej ko prej morala srečati s spoznanji tradicionalne. Naš sogovornik mag. Petar Papuga je zdravnik klasične medicine in specialist za akupunkturo; tradicionalno medicino je študiral na Kitajskem. Je vnet zagovornik integrativne medicine, torej povezovanja obeh. Na pravkar minulem festivalu zdravja v Cankarjevem domu je pripravil delavnico o stresnem učinkovanju hrane. Seveda smo ga prosil za nekaj nasvetov.

alternativa1

Z alternativo tudi nad gripo!

Lara Jelen
6. 2. 2018, 07.20

Še vedno smo v obdobju viroz, ki se jim želimo seveda za vsako ceno izogniti, in če že ne gre, vsaj hitro in brez škode ozdraveti. Je mogoče nadležnost omiliti in pregnati tudi z alternativno medicino?

novak1

Lepo se imejte in veliko se smejte

Lidija Jež
6. 2. 2018, 07.10

Kako opisati 41-letnega Mateja Novaka, da njegova zgodba ne bo zvenela nakladaško ali poceni? Da bo odsevala njegovo življenje tako spontano, kot se je v resnici zgodilo? In v tej spontanosti je vse – od pekla do raja, če si sposodimo naslov Plestenjakove pesmi. Kot otrok je bil prepuščen sam sebi, toda že majhen je videl in »razumel« energije ter »slišal« misli drugih ljudi. Nekaj časa je bil brezdomec, kasneje je prepotoval svet, se veliko izobraževal in razvijal sposobnosti, s katerimi ga je obdarila narava. Živi v Novem mestu, kjer je »nazaj kupil« del hiše, v kateri se je rodil. Mnogi ga poznajo kot učinkovitega zdravilca, mnogi pa tudi kot elektronika, ki dela čudeže. Njegovo vodilo so spoštovanje, spontanost, iskrenost, resnica.

pika1

Ustavite, jaz grem ven!

Pika Rajnar, akreditirana predavateljica pri organizaciji AAMET International, www.eft-slovenija.si
18. 1. 2018, 10.25

Opomba uredništva: Pika Rajnar, avtorica tega zapisa, seveda ni kdor si bodi. In ker je preskromna, da bi to zapisala sama, moramo pač mi. Brez dvoma lahko rečemo, da je dobršen del Slovenije olajšala za precejšnje breme čustvenih travm. EFT ali tapkanja, kot to metodo popularno imenujemo, ni le pripeljala k nam, ga preizkusila na sebi, se izobrazila v njem, danes poučuje in redno izvaja tako množična kot individualna tapkanja, seminarje in delavnice, temveč ga je razširila celo tja, kamor ima vstop večinoma le uradno strogo preverjena in potrjena znanost: v šole, med otroke in učitelje. Koliko preobremenjenosti učiteljev je morda pomagala odpraviti, žal ne vemo, veliko pa pove že podatek o množičnih prijavah na ponujeni seminar v katalogu KATIS. Ob nedavnem izidu druge knjige »tapkalskih« zgodb, ki so jih spisali ljudje, ki jim je tapkanje spremenilo življenje, smo jo prosili, naj svojo zgodbo zapiše sama.

cevc

Nepremično sediš in čakaš, da se ti bo zmešalo!

Alenka Cevc
17. 1. 2018, 09.49

Ura je štiri zjutraj. Čas, ko se začno oglašati gongi v meditacijskem centru Dhammalaya v Kolhapurju, v indijski državi Maharaštra. Pred mano je še en dolg in naporen dan, ki vključuje 14 ur sedenja in meditacije. Dan s popolno tišino, brez govorjenja, brez dotikov in brez očesnih kontaktov, s počasnimi sprehodi med desetminutnimi odmori, s pogledom, uprtim v tla. In tako vseh deset dni tečaja, kjer poučujejo tehniko meditacije vipasana (po Goenki). Pravzaprav so ti gongi zame odrešitev, saj mi ni treba več ležati na nečem, čemur tukaj rečejo postelja. Ob pol petih zjutraj že sedim v meditacijski dvorani in začnem prvo jutranjo meditacijo.

sandro1

Živi v hotelu z milijon zvezdicami

Katja Božič
16. 1. 2018, 02.00

Umetnik Alessandro Bumbak, moderni Robinzon iz Umaga

behric1

Bene Behrič: Borelioza je kuga današnjega časa

Jure Aleksič
9. 1. 2018, 07.10

Dogovorjena sva bila sicer, da se bova pogovarjala o razstrupljanju jeter. A je zaradi perečega položaja na terenu beseda vedno znova nanesla na njegov zdravilski lajtmotiv, boreliozo. »To je prava epidemija!« se je Bene pridušal že po telefonu: »Klicev je res veliko, borelioza je očitno kuga današnjega časa! Zdaj se mi oglašajo že iz sosednjih držav, največ iz nekdanjih jugoslovanskih republik. In vsem tem ubogim trpečim ljudem je skupna ena stvar: hude težave, ki jih je povzročila zastarana borelioza.«

luna1

Ob polni luni smo težji kot ob mlaju

Lara Jelen
3. 1. 2018, 10.37

Naj bo vse okrog nas še tako nestanovitno, luna v naših življenjih ostaja stalnica. Tu in tam nam malo ponagaja, a tudi pomaga, če se znamo z njo povezati in ji zaupati. Ne dela čudežev, a je lahko vseeno zelo dobra pomočnica. Tudi pri hujšanju. Kako slediti njenim menam v letu 2018, da bo izpuhtel kakšen odvečen kilogramček, razkriva astrologinja Ema Kurent.

serdar- foto Simen

Človeštvo začenja novo fazo življenja na zemlji

Edita Žugelj
3. 1. 2018, 10.29

Marta Marija Serdar iz Zagreba za revijo Zarja ob koncu leta že tradicionalno pripravi napoved za prihodnje. Večina njenih napovedi za preteklo leto se je uresničila, nekaj pa ne (npr. vojna v Uzbekistanu, sodelovanje med ZDA in Rusijo, nov val beguncev iz Turčije …) Hvala bogu.

venera1vodilna

Tokrat gre zares

Lara Jelen
19. 12. 2017, 11.47

Astrologija ni jasnovidno napovedovanje prihodnosti, lahko pa predvidi, kaj bo v ospredju v nekem obdobju. Astrologinja Mojca Gregorčič tako napoveduje, da je »konec načrtovanja, sprenevedanja in sprejemanja reform s figo v žepu«. Čaka nas leto sprememb.

cudezi1

Čudeži se vendarle dogajajo

Milka Krapež
13. 12. 2017, 08.21

V Srbiji se dogaja nekaj, kar je v Sloveniji še vedno nepredstavljivo: z obilo previdnosti si uradna in tradicionalna medicina podajata roke. In sicer za pomoč bolnikom, ki so verjetno najbolj prestrašeni: bolnikom z rakom. V Beogradu smo se pogovarjali z onkologom prof. Vladimirjem Kovčinom, zdravilcem Milomirjem Kandićem, lastnikom bolnišnice Nova Vita, in njegovim sinom, tudi zdravilcem, Čedomirjem (Čedo) Kandićem, ki to bolnišnico vodi.

uchu01

Ne gre za to, da greš v gozd in nag plešeš okoli ognja

Jure Aleksič
12. 12. 2017, 07.05

Že njegova babica je bila šamanka. In ker so bili v vasici tako revni, je pri svojih šamanskih praksah pač s pridom izrabljala skromne naravne materiale, ki so bili na voljo: zdravila je s krompirjem, z jajci, vejicami in vodo. Uchu je osnove svojega poslanstva izpilil v Mehiki, Braziliji in Peruju. Usoda je hotela, da je takoj na začetku svoje poti postal del kroga slovitega mistika Carlosa Castanede in se naučil, da je v resnici vse živo. »Pomembna vprašanja je mogoče nasloviti na drevesa, kamne, nebo in oblake,« pravi, »in od njih lahko potem tudi dejansko dobimo konkretne odgovore.«

dobnikar01

Bolezen je darilo

Katja Božič
28. 11. 2017, 08.29

Uroš in Petra Dobnikar, kirurg travmatolog ter akademska pianistka in profesorica klavirja, sta že zdavnaj spoznala, da naše znanje še zdaleč ne zna pojasniti čudežev, ki se dogajajo vsak dan. Prepričana sta, da je namen človekovega življenja najti svojo notranjo moč, s katero lahko ustvarjamo, zdravimo, čutimo ljubezen in se povezujemo. Bolezni in nesreče se na naši poti pojavijo, da odstranimo vzrok in gremo svobodneje naprej. Zato je bolezen darilo, pravita v svoji knjigi Šola Luči. Pomagati sta začela ljudem, ki potrebujejo pomoč, iščejo smisel življenja in povezavo s svojim bistvom. Tudi z meditacijami, ki jih vodita v Mariboru, kjer živita s tremi sinovi, psom, zajčkom in prikupnim nagajivim papagajem Blujem.

mms1

Kapljice MMS – še eno zdravilo za skoraj vse bolezni

Sonja Grizila
14. 11. 2017, 07.59

Še niste slišali zanje? Mnogi so in jih tudi uporabljajo, dajejo jih celo majhnim otrokom. Pri nas imamo o tem čudežnem zdravilu dve prevedeni knjigi, in čeprav je proizvodnja in prodaja kapljic MMS prepovedana, jih lahko kupiš z enim klikom. Se pravi, da se je neumno delati, da tega ni, ker pač je. Če bi bilo do kapljic težko priti, jih lahko z nekaj iznajdljivosti naredimo kar iz čistil za bazen in kisline, s katero čistimo straniščne školjke. Da je to strašno strupeno? No, seveda je, ampak nekateri odbiti kemiki so z lahkoto izračunali, da bi se prej zastrupili s kavo kot pa z natrijevim kloritom (ni pomota, s t in ne z d). Stvar je pač v pravih odmerkih in pravih postopkih. Ampak saj tako je skoraj pri vsaki reči, a ne?

plesavost1

Protokol za ponovno rast las

Milka Krapež
14. 11. 2017, 07.30

Izgubljanje las je za oba spola precej neprijetna težava. Na prvi pogled za ženske hujša kot za moške, saj je družba veliko bolj vajena plešastih moških kot žensk. Vendar pa imajo pogosto tudi moški, ki izgubljajo lase, s tem velike probleme, a jih okolici niti nočejo priznati. Američan David McKenna je zaradi izpadanja las skoraj izgubil ženo. Začel je raziskovati in nazadnje o naravnih rešitvah za ponovno rast las napisal kar tri knjige.

andrej Pešec

Skrbi so čista potrata časa

Jure Aleksič
7. 11. 2017, 10.43

Ko se človek posveti nečemu smiselnemu, mu vesolje vedno gre naproti. Tega se ni domislil Paolo Coelho, tako je trdil že večni Goethe … In v sozvočju s to drzno tezo vsekakor vijuga zgodba Andreja Pešca, politologa in spletnega hazarderja, ki ga je trda roka življenja popeljala na pot ambasadorstva miru in pomoči sočloveku. Naj se nam predstavi kar sam, z odstavkom iz enega svojih imenitnih člankov! »Pred leti sem dobil vse, za kar sem si dotlej prizadeval,« je zapisal. »Živel sem v hišici ob morju, delal sem od doma, živel sem z dekletom, nisem imel nobenih posebnih odgovornosti, imel sem ogromno časa zase, dovolj denarja ... Bil pa sem precej nesrečen, saj moje življenje ni imelo smisla. Živel sem iz dneva v dan, nisem pa dal pravega doprinosa življenju drugih. Na to me je vztrajno opozarjala vest, ki sem jo skušal utišati z uživaštvom. Ki pa niti ni bilo uživanje, temveč bolj začasno olajšanje trpljenja.«

oldfield1

Zbudimo se!

Katja Božič
7. 11. 2017, 10.00

Terry Oldfield in Soraya Saraswati, svetovno znan glasbeni duo

novak2

Venera nam bo prinesla večjo moč

Lidija Jež
31. 10. 2017, 09.05

Andreja Novak – ženska z najpogostejšim slovenskim priimkom in najbolj redkimi danostmi – se prismeje na pogovor ravno takrat, ko iz zvočnika odmeva pesem I belive in angels (Verjamem v angele). Naključje, se vprašam, saj je naslov njenega društva Angel.si. Prisede in zagledam se v njene intenzivno modre oči, ki se smejejo z njo. »No, včasih so kar malce sivkaste, kadar se me kaj težjega dotika.« Nič privzdignjenega, nič eteričnega, samo brbotajoče življenje je je. Njena duhovnost je predvsem orodje za lažje in lepše uživanje življenja, ne pa odpoved temu.

shutterstock_121554229

Uničimo parazite, pa bomo zdravi

Sonja Grizila
31. 10. 2017, 08.50

Čas hitro teče in nove ideje, tudi najnenavadnejše, se rojevajo s čedalje večjo naglico. Kaj verjeti in kaj ne? Tudi v tej reviji smo vam že večkrat namignili, kaj vse bi lahko bila podpora pri zdravljenju raka (pri tem seveda NE opuščamo postopkov uradne medicine). To pot je to terapija Clark, ki ni namenjena samo zdravljenju raka, ampak, kot trdi njena izumiteljica dr. Hulde Clark, lahko pozdravi tudi večino najhujših bolezni, izpeljemo pa jo lahko celo sami doma. Priporočljiva je tudi za otroke in živali, ki so tudi polni parazitov; ti so po prepričanju Clarkove glavni povzročitelji epidemije sodobnih bolezni.

pfister1

Mark Pfister: zakaj zbolimo

Sonja Javornik
17. 10. 2017, 15.30

Mark Pfister je italijanski raziskovalec in vnet zagovornik petih bioloških zakonov. Je strokovni vodja izobraževalnega programa Scuola di Formazione Professionale 5LB International, svetovalec in profesor na bruseljski univerzi l'Université Européenne Jean Monnet ter avtor knjige Bolezen je nekaj drugega, v kateri odgovarja na vprašanje, zakaj sploh zbolimo. Pet bioloških zakonov je pred časom odkril dr. Hamer.

mohoric01

Za vsako zdravilo se najde bolezen

Katja Božič
10. 10. 2017, 10.45

Ivo Mohorič, celostni zdravnik in psihoterapevt

ogorevc1 - fotoAKR

Kokoškov bi bil lahko guru svetovnega slovesa

Katja Božič
4. 10. 2017, 14.00

Marjan Ogorevc o uspehu naših košarkarjev malo drugače

victor truviano

Če se odločiš, da ne boš jedel in pil, boš umrl!

Alenka Cevc
3. 10. 2017, 00.00

EKSKLUZIVNO: Victor Truviano o klicu po življenju brez vode in hrane.