Alter

ruzic2

Prihaja čas, ko bo vse drugače

Katja Božič
15. 6. 2020, 22.00

»V današnjem podjetništvu prevladujejo garanje, trdo delo, napor, tekmovanje, boj za preživetje in profit. Posledice so nenehen stres in fizične ter psihične bolezni, izgorelost,« pravi raziskovalec, predavatelj o osebnem razvoju in nekdanji podjetnik Bojan Ružić. Ker se bojimo sprememb, raje ostajamo v ugodju starega. A prihaja čas, ko bo vse drugače, poudarja. Smo namreč sredi prehoda v višje dimenzije zavesti, kjer se bo poslovilo vse, kar tja ne sodi. Seveda nas je zanimalo več.

golobic1

Bojevnik, ki je šel med zdravilce

Biba Jamnik Vidic
8. 6. 2020, 22.00

Ljubljančan Jani Golobič je diplomirani varstvoslovec, od leta 2005 certificirani šiatsu terapevt, zadnjih sedem let tudi certificirani učitelj. Preden je »zašel« v terapevtske vode, je bilo njegovo poklicno življenje precej burno. Sedem let policist motorist, skoraj deset let član specialne enote policije, slabi dve leti še član posebne enote za varovanje in zaščito pomembnih politikov. Ves čas, pravi 56-letnik, sledi svojim sanjam. Kot policist motorist je izsanjal otroške sanje o motorjih, v specialni enoti je dobil debelo kožo in izživel potrebo po adrenalinskih pustolovščinah, varovanje politikov pa mu je odprlo oči in ga popeljalo na novo pot. Najprej k sebi, potem v pomoč drugim.

brajnik (1)

Ko je nekaj prav, vas bo pri tem podprlo življenje

Urška Krišelj Grubar
2. 6. 2020, 00.03

Alenka Brajnik je že od malega videla stvari, ki jih drugi niso, zato se jih je naučila ignorirati. Kaj natančno je videla in čutila, sem jo vprašala, ko sva se na tisti ponedeljek srečali v Šempetru pri Novi Gorici, kjer se zdaj z »otroško pomanjkljivostjo«, ki jo je dolga leta skrivala, hoče srečati vse več ljudi. Alenka po nekajminutni obravnavi »vidi« v človeka ... Kako ve? Pravi, da se ji izpišejo besede pred njim in jih samo prebere.

naslovnica izmajlova2

Čudežna dihalna telovadba

Biba Jamnik Vidic
19. 5. 2020, 00.47

Mezzosopranistka in pevka Manca Izmajlova, ki izvaja operno in moderno glasbo v kar 24 jezikih, je pred tremi leti skoraj izgubila glas. »Zaradi nenehne preobremenjenosti, kljub boleznim sem namreč brez prestanka vadila in nastopala, je moj glas začel dobesedno škripati. Moj poklic je visel na nitki.« Potem se je spomnila na dihalno telovadbo, ki se je je naučila med študijem opernega petja v Moskvi. Čez mesec dni je bil njen glas boljši kot kadarkoli v njenem življenju. Celo več.

astrolog2

Planeti se tako poigrajo enkrat na 26.000 let

Katja Božič
18. 5. 2020, 22.00

Astrologi so si bili konec prejšnjega leta enotni, da si bomo leto 2020 za vedno zapomnili. Priče smo fascinantni in unikatni postavitvi planetov, ki napoveduje močne energije in zaskrbljenost zaradi vse večje grožnje podnebnih sprememb, genskega inženiringa in drugih težav, ki jih povzročajo ljudje, je konec prejšnjega leta med drugim zapisal psihoterapevt, zadnje čase pa predvsem astrolog iz vasi Krka na Dolenjskem Dušan Doblanovič Jimmy. »Seveda mi takrat niti na pamet ni prišlo, da se bo zgodil koronavirus, za to bi moral biti jasnovidec,« se pošali. Ampak epidemija se povsem vklaplja v sliko napovedi sprememb, ki prihajajo. »Svet po koronavirusu nikoli več ne bo isti!« poudarja.

planet gaia_asta - foto MJP

To je šele začetek!

Žana Kapetanović
12. 5. 2020, 00.29

Vsako leto po navadi zaključujemo z astrološkimi napovedmi za prihodnje leto. Nazadnje morda nismo bili preveč pozorni ali pa smo ob branju zamahnili z roko, kot že tolikokrat poprej, ampak zanimivo je, da so si bili astrologi v napovedih za letošnje leto precej enotni: zapomnili si ga bomo za vedno, so dejali.

torsunov

Ljubezen je nad principi

Edita Žugelj
5. 5. 2020, 23.12

Oleg Genadijevič Torsunov, ruski zdravnik in avtor številnih knjig o zakonih srečnega življenja, zdravju, odnosih in vzgoji pravi, da je danes največja težava v odnosih to, da moški ne poznajo psihologije žensk, ženske pa ne psihologije moških. Do uspešnega partnerstva in trdne družine vodijo znanje, spoštovanje, hvaležnost, podpora, zvestoba in prava ljubezen.

petejan1

Ljudje nismo zavožena vrsta

Biba Jamnik Vidic
5. 5. 2020, 00.34

Predstavljajte si drobceno 12-letno deklico, ki pred domačim nasiljem in alkoholizmom beži po gozdni poti. Njen tek je nekaj posebnega. Namesto da bi gledala pod noge, deklica zre v nebo. 47-letna Saša Petejan iz Kopra je posebna ženska. Nekdanja novinarka, ki je pisala tako za slovenske kot tudi tuje medije, danes ve, da je kot deklica instinktivno čutila, kako poskrbeti zase. »Ko sem tako tekla po uro in več, sem prišla v stanje vznesenosti, kar mi je pomagalo, da sem se sprostila. Narava je bila zame od nekdaj varen prostor.«

porod-doma

Da, pojedla sem posteljico

Lara Jelen
20. 4. 2020, 23.00

Da bo rodila doma, se je Jasmina Kandorfer odločila kmalu po začetku nosečnosti. Načrta B ni imela. Tedaj še ni bilo ne duha ne sluha o kaki zakonski prepovedi, ki je stopila v veljavo na začetku tega meseca. Sredi marca je v objemu lastnega doma tako privekalo na svet drobceno dekletce po imenu Gaja. Voditeljica TV oddaje Klepet ob kavi je z nami podrobno spregovorila o tej svoji izjemni izkušnji.

kako ohraniti mir einsiedler - MJP

Postajamo boljši ljudje!

Katja Božič
30. 3. 2020, 22.00

Položaj, v katerega smo bili brezkompromisno potisnjeni, mnoge ljudi spravlja v stisko, strah, negotovost, ne čutijo se varne. Iz nas izvablja vse, kar smo potlačili, po drugi strani pa tudi veliko dobrega, za kar sploh nismo vedeli, da se skriva v nas. Veliko dela imajo v teh dneh najrazličnejši terapevti, ki skušajo ljudem pomagati. Zdravilca in bioterapevta Marjana Ogorevca, terapevtko karmične diagnostike Neli Rep, mentorico za osebni uspeh Sašo Einsiedler in svetovalko za medosebne odnose Jano Pristovšek smo vprašali, kako se spoprijeti s strahom in ohranjati mir ter česa se lahko v teh kaotičnih razmerah kljub vsemu naučimo.

anais sandra2

Življenje ni več drama

Urška Krišelj-Grubar
2. 3. 2020, 22.42

Kako odpustiti nekomu, ki nas ne bi smel nikoli prizadeti? In kako odpustiti sebi? Sandra ve, da je to vseživljenjsko učenje. Odgovore je iskala dolgo. Zdaj čuti močno željo, da bi svojo izkušnjo delila. Diplomirana kulturologinja iz Ljubljane, po poklicu pa samostojna ustvarjalka na področju kulture, je sedem let posvetila študiju arhetipov. Pristnemu, izvornemu v nas. Spoznavala je teorijo, a ji izkušnja dolgoletne plesalke ni dovolila, da bi teorija ostala le v glavi. Telo mora potrditi resnico.

cevc (1)

Miren prostor je v tebi, ne pri guruju!

Alenka Cevc
17. 2. 2020, 22.00

Lansko leto sem se za prmej odločila, da po Indiji ne bom več potovala. Za gospo mojih let je to kar precej naporna zadeva. Ampak čas ima to lastnost, da ublaži grde spomine. Pozabila sem na obljubo, da me indijska celonočna potovanja z vlakom ne vidijo več. Odpravila sem se na skrajni jug Indije, v državo ponosnih Tamilcev. Moj cilj je bilo pravzaprav notranje popotovanje, ki naj bi ga opravila v ašramu Ramane Maharšija v Tiruvannamalaiju. Torej, šla sem na lov za notranjim mirom. Kakšna zabloda, da ga bom našla v ašramu!

ajeet1hires

Zdravljenje je potovanje

Katja Božič
11. 2. 2020, 22.00

Nenavadno ime, a angelska glasba, ki se dotakne srca: Ajeet Kaur je mlada pevka svete duhovne glasbe in manter (ki je doslej izdala že šest albumov, njene skladbe pa se uvrščajo v sam svetovni vrh newagevskih skladb). Osemindvajsetletna ameriška umetnica irskega rodu, angelskega glasu in prikupnega obraza s pegicami bo septembra v Festivalni dvorani razveselila številne Slovence, ki jo že prav dobro poznajo.

kronova1

Tako zdravega se nisem počutil že 15 let!

Marija Šelek
10. 2. 2020, 22.29

Začelo se je z občasno nepojasnjeno povišano temperaturo in sedimentacijo pred skoraj 30 leti, potem je bilo nekaj let v redu, po letu 2005 pa so se spet pojavile podobne težave in leta 2007 hudo vnetje tankega črevesja. Sledila je zahtevna, a odlično izvedena operacija, med katero so našemu sogovorniku, staremu nekaj čez 50 let, odstranili pol metra tankega črevesa ter potrdili Crohnovo bolezen. Njegova izkušnja spopadanja s to boleznijo je preveč dragocena, da bi jo opustili samo zaradi želje po anonimnosti. Rad bi, da bi njegova pot do kakovostnejšega življenja, brez stranskih učinkov zdravil, vsaj komu olajšala življenje s to boleznijo. Pa najbrž ne le s to.

nevropatija, matijas-slivnik, naturopat

Če si srečen, manj boli

Urška Krišelj-Grubar
27. 1. 2020, 22.00

Iridologija, naturopatija, različne vrste manualnih tehnik, energijska podpora, glasba, športno plezanje in čim več časa, preživetega v naravi, so orodja, s katerimi pomaga sebi in drugim. Komu bi raje zaupali svoje telo, da mu pomaga omiliti ali celo utišati bolečino, telesno ali duševno – staremu, že utrujenemu, naveličanemu, a izkušenemu in preverjenemu zdravniku ali terapevtu, ki je bolj ali manj sprijaznjen, da kaj dosti v resnici nikomur ne more pomagati, če si ta ne bo znal pomagati sam, ali nekomu, ki je sicer na začetku poti, z manj izkušnjami, a poln energije, vere v življenje in prepričan, da lahko vpliva na odločilen korak, ki vam bo pomagal na poti do boljšega počutja? Matijas Slivnik je predstavnik mlajše generacije terapevtov, z veliko željo, da bi se stroka in alternativa bolj združevali med sabo.

ogorevc2

Na najmočnejši osi sveta stojijo cerkve, gradovi in Plečnikove zgradbe

katja bozic
20. 1. 2020, 22.31

Pred kratkim sem na spletu poslušala predavanje zdravilca, bioterapevta Marjana Ogorevca z naslovom Začetek življenja – zakaj smo to, kar smo, v njem je med drugim govoril o naravnih oseh sveta. Os sveta oziroma axis mundi je edini brezplačni vir energije na svetu, ki je vedno na voljo, je energija absolutnega, močnejše energije ni. Ko se z njo povežemo, smo odprti navzgor, se prizemljimo, skozi nas pa steče močnejši pretok energije in informacij kot sicer. V naravi so določene točke, kjer so energije tako močne, da smo tam avtomatsko povezani z zgoraj in spodaj. Najmočnejše osi v Ljubljani so tam, kjer stojijo Mestna hiša, vse Plečnikove zgradbe in kjer so zgradili džamijo, je povedal Ogorevc. Sicer pa je na teh točkah tudi večina sakralnih objektov in svetišč. Zato smo ga prosili, da nas popelje na nekaj takih krajev v okolici svojega doma v Brežicah.

terapevta, bioenergija

Nič ni nerešljivo!

Jure Aleksič
14. 1. 2020, 20.44

Posodice z mamljivimi dišavami so me po lesenih stopnicah popeljale nadstropje nad nepremičninsko agencijo, v lično malo čakalnico na hodniku. Še preden sem dobro sedel, se je skozi zaprta vrata ordinacije zaslišalo: »Puvask! Puvask! Puvask!« Takoj zatem pa divje kašljanje, kot bi nekdo bljuval samega satana. Potem malo tišine in še enkrat ponovljena vaja. »Puvask« sem lahko med sedenjem tam v čakalnici slišal več kot petdesetkrat. Vsak impulz, da bi planil v ordinacijo in preveril, ali ni za krehajočega zlodej morda vseeno premočan, je blokiral na vrata obešen znak »STOP – terapija!«

poznik INFORMIRANJE (1)

Inovator, ki oživlja vodo

Renata Ucman
7. 1. 2020, 14.28

Vili Poznik je inovator iz Celja, ki svoje izume usmerja v boljše življenje, za svoje delo pa je prejel veliko mednarodnih nagrad. Ukvarja se predvsem z izboljševanjem vode, zraka in hrane, s tem pa počutja in zdravja. Njegovi so informirani kozarci in steklenica, vitalizator za vodo v sistemu, zaščita pred elektromagnetnim sevanjem mobilnega telefona in računalnika, podloga za hrano, ki zmanjša posledice skeniranja črtnih kod, orgonski sevalnik v obliki pisala, nalepka s kodami za prostor, ki poveča delež ionov v zraku, in številni drugi.

kitajski furek kozole

Oblikujmo svojo usodo po svoje!

Nina Kokalj
6. 1. 2020, 21.00

Si predstavljate, da bi vam v življenju vse teklo kot po maslu? Da bi imeli ves čas ob sebi osebnega svetovalca, ki bi vas vodil skozi težke situacije in vam v trenutku dileme prišepnil na uho, katera odločitev se bo za vas iztekla najugodneje? No, to se zgodi, če slediš ritmu narave in planetov. In to vam Zarja s pomočjo strokovnjakov za poslovno in osebno svetovanje bazi, Darje Furek in Primoža Kozoleta, podarja za vse leto!

napovedi2

Pred vrati je čas sprememb

Lara Jelen
29. 12. 2019, 23.18

Z zanimanjem zremo v novo leto in se sprašujemo, kaj nam prinaša. Za neučakane sta nekaj napovedi z nami delili astrologinja Mihaela Malečkar in mojstrica feng šuja Helena Golenhofen. Prva je za nas pogledala v zvezde, luno in planete, druga pa je svojo napoved črpala iz feng šuja in kitajskega horoskopa. Kaže, da nas čaka zanimivo, na trenutke morda naporno, a tudi zabavno leto, v katerem se bodo še posebno domače počutila zemeljska zodiakalna znamenja.

jovanovic1

Življenje je kot gibanica

Urška Krišelj-Grubar
29. 12. 2019, 23.01

Le kdo ne bi bil rad srečen? Pomirjen s sabo, varen? Osrečevalnica je prijetna, varna soba na Mali ulici 8 v Ljubljani, ki si jo je zamislila in uresničila Silvija. Ni vedeževalka, vidi pa v človeka, zazna njegovo počutje. »To je moja sreča. Zato nimam komunikacijskih težav.« Jih pa rešuje, tiste med spoloma so njena specialiteta.« Razvila je svojo metodo, nekaj so ji pri tem pomagali tudi mojstri, prebuditelji jim reče. Kojc, Jung in Osho so njena sveta trojica. Vrsta pred Osrečevalnico je vse daljša.

luna dieta1

Veliki koledar hujšanja po luni za leto 2020

Lara Jelen
29. 12. 2019, 22.30

Toliko, kot je različnih ljudi, je tudi načinov hujšanja. Hujšanje z luno pa je verjetno najpopularnejše, zato smo s pomočjo astrologinje Mihaele Malečkar tudi letos za vas pripravili tradicionalni koledar hujšanja po luni za leto 2020. Pripravite se, prvo postenje je na sporedu že 10. januarja! Tisti bolj zagnani in željni hitrejših učinkov pa lahko začnete že kar 3. januarja, s prvim krajcem.

kezele1

Kriza se mi ne zdi verjetna

Jure Aleksič
23. 12. 2019, 22.00

Ko sva s cenjenim mistikom in varuhom starodavnih znanj k novoletnemu intervjuju sedla lani, nisva bila niti približno tako židana kot tokrat. Leto 2019 se je po indijskem džotišu namreč slikalo kot najbolj krizno od kubanske jedrske krize. Nebeška karta naj bi bila takrat tako zlovešča, da se kaj tako redkega pripeti le nekje vsakih petdeset let. No, leto 2020 bo po tem istem indijskem izročilu neprimerno svetlejše. Kot boste prebrali, bi lahko postalo odskočna deska za marsikaj. »Ljudje z dovolj poguma, da sledijo svojim sanjam, bodo lahko prihajajoče obdobje še kako dobro izkoristili,« se vzpodbudno nasmehne Adrian. »Še posebej jim bo naklonjen maj. Če bodo takrat ujeli kozmični ritem, lahko odsrfajo v prej povsem neslutene smeri!«

lipton bruce1

Zdravilna magija naših prepričanj

Jure Aleksič
16. 12. 2019, 22.00

Letos jeseni so v Zagrebu gostili moža po imenu Bruce Lipton, ki je dobro znan tudi v naših naprednih krogih. Celični biolog in pionir epigenetike je postal v drugi polovici kariere morda celo največja superzvezda globalne alternativne medicine. In sicer po tem, ko je v uspešnici Biologija prepričanj postavil temelje doktrine, ki jo je poimenoval nova biologija. Dr. Lipton je vmes sicer postal taka superzvezda, da se na njegovem zagrebškem seminarju žal ni našlo prostora tudi za nas. A ker opažamo, da o teh rečeh čedalje intenzivneje razmišlja čedalje več ljudi, gotovo ne bo odveč, če njegova osnovna učenja predstavimo tudi na naših straneh.

zvok, Mina Kunstelj Bindi

Telo potrebuje uglasitev

Biba Jamnik Vidic
9. 12. 2019, 22.00

Deklica, ujeta v krčih bolečine, je hudo trpela. Ko se ji je približala Mina Kunstelj Bindi z zvočno posodo, se je nasmehnila. »Posodo sem ji nato položila na telo. Njene oči in izraz na obrazu, dekle namreč ni moglo govoriti, so mi povedali, da ji je odleglo.« Tako se svojih začetkov raziskovanja, kaj zmore zvok, spominja socialna pedagoginja, ki je to izkušnjo doživela med svojim delom v Varstveno-delovnem centru (VDC) v Radovljici.