Nasveti

Veliki horoskop za leto 2024

jk
4. 1. 2024, 05.00
Deli članek:

Stojimo na pragu novega leta – novega življenjskega cikla. V letu, ki ga puščamo za seboj, so zvezde podpirale naš osebnostni razvoj, učenje in odkrivanje bolj skritih plasti lastnega jaza, v letu 2024 pa bo veliko odvisno od tega, kako bomo znali sprejeti spremembe in koliko bomo odprti za nove začetke.

Shutterstock
Zapisano v zvezdah

Preglejmo najprej položaj najpomembnejših planetov, ki močno vplivajo na ves zodiak.

Strogi učitelj Saturn bo z zadrževanjem v občutljivem znamenju rib poskrbel za globlji vpogled vase ter nas spodbujal k tehtnemu samoizpraševanju, okrepil pa bo tudi naše sočutje in razumevanje ter nas spodbujal k odpuščanju – tako drugim kakor samim sebi.

Jupiter bo prvo polovico leta domoval v ozvezdju bika ter bo od nas zahteval potrpežljivo privajanje na številne spremembe. V drugi polovici leta se bo preselil v zračnega dvojčka, kar nas bo naredilo bolj odprte in dojemljive za nova doživetja, mnoge med nami lahko zapelje celo v pustolovščine. Med junijem in decembrom bodimo radovedni, saj se nam lahko pripravljenost na učenje in pridobivanje novih veščin obilno obrestujeta.

Vpliv uporniškega Urana bo ublažil njegov položaj v praktičnem biku. Kombinacija teh dveh različnih energij bo ponudila izvrstno priložnost, da s ponovnim premislekom o denarnih zadevah vpeljemo marsikatero koristno spremembo na tem področju. Začetni koraki, ki vodijo na pot izboljšanja financ, naj bodo pogumni, a ne zaletavi.

Intuitivni Neptun se bo v letu 24 družil z vodnimi znamenji in nas spodbujal k raziskovanju najglobljih plasti našega jaza. Ukvarjanje z nezavednim nam bo omogočilo dragocena nova spoznanja, ponudilo pa bo tudi možnost ozdravitve tistih čustvenih travm, s katerimi se v preteklosti nismo znali spopasti.

Oven, 21. marec–20. april

Priložnosti in izzivi: v letu 24 boste še naprej s pridom uporabljali svoje talente, razvijali boste svoje sposobnosti, zato lahko pričakujete uspeh, nagrado ali uresničitev zastavljenih ciljev. Na kariernem področju boste izstopali s pogumnimi zamislimi in to vam bo zagotovilo opaženost. Le nikar ne pozabite na potrpežljivost – uspeha namreč ne boste dosegli kar čez noč. Prehod Plutona v vodnarja vam prinaša korenite spremembe, ugoden položaj Jupitra ob koncu maja pa zagotavlja zasuk v pozitivno smer. Delali boste z lahkoto, pazite le, da ne boste nepremišljeni.

Ljubezen in prijateljstva: tudi v ljubezni se bo iskrilo. Vaš šarm bo več kot očiten tako pri samskih kakor pri vezanih. S pristno komunikacijo lahko že utečene odnose poglobite in še izboljšate, kar ne velja le za ljubezen, ampak tudi za prijateljstva, družinske vezi, sodelavce. Tako intenzivno življenje, ki ga bo občasno zabelila še želja po avanturizmu, pa zahteva tudi počitek, da ne pregorite. Zagotovite si trenutke sprostitve, pojdite v naravo, ukvarjajte se s konjički, ki vas pomirjajo. Aprila bo vaša okrepljena karizma poskrbela za iskrivo srečanje, zaradi česar boste v maju uživali v harmoniji, morda tudi na račun tega, da ne boste želeli ničesar vedeti o kakršnih koli napetostih. Neskladja v odnosih bodo bolj opazna jeseni, ko pa jih boste znali reševati z občutkom za kompromise.

Počutje: v letu 24 boste polni energije, zato pazite, da vas ne zanese v skrajnosti. Leto začnite z masažami, od marca do maja bo ugoden čas za meditacijo, kar bo ustvarilo zrelo podlago za premišljeno ukvarjanje s športom v poletnih mesecih.

Bik, 21. april–20. maj

Priložnosti in izzivi: pripravite se, čakajo vas presenečenja. V vašem znamenju bo domoval Uran, ki mu bo do konca maja družbo delal srečni planet Jupiter. Le kaj gre lahko ob taki podpori narobe? Prepustite se ugodnim vplivom in uživajte v uspehu. Novi izzivi vas bodo vabili na za vas čisto nova področja. Bodite pripravljeni na nove priložnosti, saj preti nevarnost, da jih spregledate, ker ne bodo zelo glasno trkale! Potrebna bo odprta glava. Pazite le, da vas dosežki ne zmedejo in bi začeli pretiravati – ostanite prilagodljivi in vestni.

Ljubezen in prijateljstva: začetek leta bo nemiren, poln dogajanja, vendar boste jasno slutili, da vas spremembe poživljajo. Bodite torej odprti za vse novo, ne le samski, tudi vezani, saj boste lahko na novo zaiskrili odnos. Sredi marca bo mirneje in spoznali boste, kaj se je zares in temeljito spremenilo in kaj je zgolj površen vrvež. Možni so prepiri, še posebej maja. Poleti boste bolj kot v družbi želeli uživati v spoznavanju novih kultur, potovanjih, branju. Oktobra vam bo Pluton pomagal premisliti, kaj je za vas res pomembno, november pa prinaša stabilno srečo.

Počutje: že januarja boste polni energije, zato boste zastavili odločen načrt telesnega gibanja. Ker boste tako zagnani, boste izboljšanje zdravja in telesne forme opazili zelo hitro. To vas bo navdušilo, zato boste ostali zvesti novi rutini.

Dvojčka, 21. maj–21. junij

Priložnosti in izzivi: vaša samozavest in zaupanje vase se bosta vse leto postopno, a zanesljivo krepila. Izkazali se boste lahko s svojimi številnimi talenti. Naravnost blesteli boste v komunikaciji tako pri predstavitvah na delovnem mestu kakor v pogovorih v krogu prijateljev. Pluton vas bo nagovarjal k spremembam, ki vam bodo dobro dele. Opazili vas bodo in nekaterim se nasmiha celo karierno napredovanje. Še posebej ugoden bo za vas maj, a vsekakor ostanite osredotočeni in se v nadaljevanju leta nikar ne prepuščajte površnosti ali celo pretirani ambiciji.

Ljubezen in prijateljstva: ker bo začetek leta zelo družaben in dejaven, vas kmalu lahko začne navdajati občutek, da ste sredi kaosa. Brez skrbi, vse se bo dobro razpletlo, če se boste znali temeljito pogovoriti o vsem, kar vas teži. Pomlad bo romantična, poletje pa bo lahkotno in počutili se boste, kot bi imeli krila. Ne prepuščajte se temu občutku – avgusta dobro premislite, kaj je za vas v odnosih zares pomembno in bistveno. Samski lahko upate na zanimivo srečanje, vezani pa pričakujte živahne iskrice, ki bodo čudovito osvežile odnos.

Počutje: navdušilo vas bo, kako odprti boste za vse novo, kar vam bo prišlo naproti. A pozor: tako dinamično življenje zahteva tudi počitek. Ostanite v poglobljenem stiku s seboj, kajti le tako lahko ohranjate ravnovesje sredi kaosa. Do pomladi boste nekoliko utrujeni, morda celo napeti. A že z marcem boste začutili več energije, v drugi polovici leta pa se boste le še čudili pomanjkanju energije z začetka leta.

Rak, 22. junij–22. julij

Priložnosti in izzivi: nekaj naključij, s katerimi bo postregel Jupiter do konca maja, vam bo pomagalo doseči zaželene cilje. Obnovili ali poglobili boste nekatera sodelovanja, prav tako pa boste pod vplivom Plutona spoznali, katere ljudi je bolje odmakniti od sebe. Ob koncu leta 24 boste sami sebi hvaležni, da ste spremenili nekatere navade. Dovolite intuiciji, da vas vodi. In še opozorilo: začutili boste željo, da bi spremenili bivališče ali ga vsaj preuredili. Previdno z denarjem, saj vas lahko zanese v potratnost, zaradi česar boste potrebovali dodatne vire zaslužka.

Ljubezen in prijateljstva: nemir, ki ga boste prinesli v novo leto kot svojo odvečno popotnico, bo postopno oslabel in celo izginil. Pomirili se boste, vendar vam bo ostal občutek nerazumljenosti, oddaljenosti od drugih in celo osamljenosti. Pričakujete lahko dve skrajnosti: poglobitev odnosov in/ali odstranjevanje vsega, kar je preživeto. V aprilu boste bolj odprti za druženje in nova srečanja. Poletje bo družabno, na jesen pa bo treba dobro premisliti, kaj pričakujete od drugih. Bodite odprti, iščite konstruktivne rešitve in nikar preveč ne obljubljajte. Jesen bo iskriva.

Počutje: v začetku leta boste nekoliko malodušni, zato ne bo pravega motiva za telesno gibanje. Šele od aprila naprej vas bo nova družba motivirala za več akcije. Nikar ne pretiravajte. Zelo bi vam koristila meditacija, ki bi vam pomagala doseči in vzdrževati notranje ravnovesje. Čim pogosteje pojdite v naravo.

Lev, 23. julij–23. avgust

Priložnosti in izzivi: čaka vas živahno leto, ki bo navrglo praznovanje uspehov in spoznavanje novih ljudi, s katerimi prihajajo tudi nove priložnosti. Sonce, ki je vaš planet, vam bo zagotavljalo dovolj energije in moči, dodalo pa bo še tisto posebno izžarevanje, ki je potrebno za uspeh. Uresničevali boste visoke cilje in lahko si obetate dober zaslužek.

Ljubezen in prijateljstva: v začetku leta bo še nekako šlo, februar pa bo pokazal razpoke. Vezani ne boste zmogli dobro usklajevati medsebojne bližine in razdalje. Nikar ne dramatizirajte, raje počakajte na april, ki prinaša razrahljanje napetosti. Tudi samskim se aprila obeta veliko vznemirljivega. Čustva se bodo lahko svobodno razmahnila, za romantično poletje pa bo poskrbela kar sama Venera. Prisluhnite ne le sebi, ampak tudi drugemu. In drugim – ne le v ljubezni, tudi v prijateljstvu lahko najdete veliko navdiha zase. Bodite odprti. Še posebej bodite previdni oktobra, ki lahko prinese željo, da bi uveljavili svojo nadmoč. Izognite se tovrstnim igricam. Raje se ob koncu leta umirite in bodite sočutni.

Počutje: začeten delovni zagon bo od vas zahteval veliko vztrajnosti, zato bo treba poskrbeti za ustrezno telesno sprostitev. Poskrbite za lajšanje stresa. Previdno okoli aprila, ko boste najbolj ranljivi, potem pa se bo počutje postopno izboljševalo. Jeseni boste polni energije.

Devica, 24. avgust–23. september

Priložnosti in izzivi: predane device boste na kariernem področju s svojo prirojeno prodorno analitičnostjo dosegle uspeh, ki vam bo prinesel priznanje. Nikar pa si ne pozabite vzeti tudi časa za počitek. V letu 24 se vam bodo odprle nove poti, ki vam bodo omogočile, da se uveljavite. Ostanite sproščeni, nič naj ne omaja vaše stabilnosti in samozavesti, saj vas bo od konca maja naprej močno podpiral Jupiter. Računate lahko celo na srečno naključje. V drugi polovici leta boste točno vedeli, kaj želite.

Ljubezen in prijateljstva: vezani boste poglobili svoj odnos, samske device pa lahko ljubezen zaloti nepripravljene, saj jo boste našli tam, kjer je ne pričakujete. Vzemite si čas za prijatelje: starim prijateljem dodajte nove obraze in se odprite za vse novo, kar vam prihaja naproti. Če ne boste prezahtevni, vas čakajo prav prijetna presenečenja.

Počutje: navajeni ste skrbeti za svoje zdravje, zato vam na začetku leta ne bo manjkalo potrebne vzdržljivosti. Poskrbite za kakovostno prehrano. Naj vas ne preseneti, če se boste v letu 24 navdušili nad novim konjičkom, usvojili kakšno novo znanje ali kakorkoli drugače razširili svoje obzorje. Sprejmite spremembe in jih ponotranjite, saj so del vaše razvojne poti in osebne rasti.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!