Nasveti

Najljubši recept Urše Drofenik: Božični piškoti

Lara Jelen
23. 12. 2023, 05.30
Deli članek:

Pri modni oblikovalki Urši Drofenik za božič omamno diši iz pečice. Pečejo se čokoladni »kukiji«, pregrešno dobri in puhasti mafini, seveda pa ne gre niti brez klasike – božičnih piškotov, katerih obvezna sestavina so cimet in klinčki.

revija Jana
Božični piškoti

Sestavine

300 g moke (pirina ali bela) 

100 g mletih mandljev

100 g (veganske) margarine

40 g nerafiniranega trsnega sladkorja 

2 vaniljeva sladkorja 

80 ml mandljevega mleka

1/2 čajne žličke cimeta

2 noževi konici mletih klinčkov

revija Jana
Božični piškoti

Priprava

1. Zmešamo moko, mandlje, sladkor, vaniljev sladkor in začimbe. Potem dodamo stopljeno margarino in mandljevo mleko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Damo počivat vsaj za eno uro v hladilnik. 

2. Potem pomokamo delovno površino, razvaljamo testo in z modelčki izrežemo poljubne oblike.

3. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 10–15 min na 180 stopinj. Ko so pečeni in se ohladijo, jih lahko poljubno premažemo s stopljeno čokolado in okrasimo z mandlji.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

revija Jana
Urša Drofenik, modna oblikovalka

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!