Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Gola se sprehajava pred otroki

Uredništvo
15. 3. 2023, 04.00
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 06.05
Deli članek:

Bralka Vikica je vznemirila prijateljico, ker sta s soprogom doma gola pred otroki. Kakšno pa je vaše mnenje? Sodi golota za zaprta vrata kopalnice ali ste tudi vi glede tega povsem sproščeni?

Profimedia
Bi se morala skrivati?

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Pozdravljeni.

Zadnjič sem se prav zabavala ob poroti, v kateri se je gospa razburjala zaradi nagcev na sosednjem vrtu. Ob tem sem se spomnila na debato, ki sem jo imela morda samo kak dan prej s prijateljico, zgražala se je namreč nad tem, da se z možem gola sprehajava pred otroki. No, morda je sprehajava malo premočna beseda, gola greva recimo iz kopalnice v sobo ali pa v pralnico, če nama ravno zmanjka čistega perila. Tudi tuširava se brez težav, pa čeprav kakšen od otrok takrat vstopi v kopalnico. Ta starejši, najstnik, je zdaj glede tega v občutljivih letih, vidim, zaklepa se v stranišče in kopalnico, zadnjič mi je rekel, naj se oblečem, ko sem si samo v modrcu likala srajco. Golota se mi ne zdi nič takega, menim, da je treba otroke vzgajati v sprejemanju vsega, v tej smeri si želim od njih sproščenosti. Prijateljica, nasprotno, meni, da si tudi v lastnem domu glede tega ne smemo dovoliti popolne razpuščenosti, da golota sodi v kopalnico in za vrata spalnice, da je treba pri določenih letih tudi pri otrocih glede tega potegniti mejo. Kaj pa menite vi, cenjeni porotniki? Prepričana sem, da bo marsikateri starš z zanimanjem prebral tokratno rubriko."

- Vikica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 11, 14. 03. 2023.

Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.