Nasveti

Mešana zelenjava v foliji

Jana
18. 6. 2010, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izjemna aroma na žaru spečene zelenjave.

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Pečenje: 15 do 20 minut

Sestavine: 250 g majhnih bučk * 1 majhen jajčevec * 1 majhen koromač * 150 g češnjevega paradižnika * 250 g šampinjonov * 60 g sira feta * 6 žlic olivnega olja * 2 stroka česna * 2 žlici suhih dišavnih zeli – provansalske mešanice * sol * poper.

Priprava: Bučke in jajčevec oplaknemo, obrišemo in narežemo na koščke. Koromač očistimo in na tanko narežemo, zelenje sesekljamo. Paradižnike oplaknemo in po želji prepolovimo. Sir feta narežemo na kocke. Vse damo v skledo, prelijemo z olivnim oljem, dodamo sesekljani česen in provansalsko mešanico dišavnih zeli ter dobro premešamo. Solimo in popramo. Na kos aluminijaste folije damo od 2 do 3 žlice zelenjavne mešanice. Folijo zgrnemo in zložimo, da dobimo zaprt zavitek. Zavitke položimo na razgreto rešetko ali kar na vroč pepel ob žerjavici. Zavitke pečemo od 12 do 15 minut.

Nasvet: Zelenjavo lahko izberemo poljubno, odvisno od sezone. Dodamo lahko tudi na kocke narezan krompir, da dobimo izdatnejšo zelenjavno prilogo k mesnim jedem z žara.