Nasveti

Ocvrti camembert

Jana
14. 10. 2010, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ponudimo ga z brusnicami in solato.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 2 jajci * od 2 do 3 žlice mleka * 8 majhnih hlebčkov camemberta (po 80 g) * moka za paniranje * 150 g drobtin * maščoba za cvrenje * 4 žlice vloženih brusnic * od 4 do 5 žlic močne kave.

Priprava: Jajci razžvrkljamo z mlekom. Hlebčke camemberta povaljamo v moki, povlečemo skozi stepeni jajci in povaljamo v drobtinah. Nato jih ponovno povlečemo skozi jajci in še enkrat povaljamo v drobtinah. Dvojno paniranje ustvari debelejšo skorjico, skozi katero sir med cvrenjem ne bo iztekal. V primerno široki in globoki ponvi (na primer vok) segrejemo maščobo za cvrenje. Na srednje močnem ognju cvremo sir z vsake strani 2 minuti, da zlato porjavi. Če ne cvremo vseh sirčkov hkrati, hranimo že ocvrte v pečici, ogreti na 100 stopinj. Brusnice zmešamo s kavo, da poudarimo okus. Ocvrti camembert ponudimo z brusnicami in solato.