Nasveti

Ne pozna dolgčasa

Jana
25. 10. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če ne bi bila 56-letna Majda Oplotnik iz Zreč uspešna šefinja svojega podjetja, bi zlahka vodila živalski vrt. Od nekdaj rada skrbi za živali.

Velika Janina preobrazba:  Majda Oplotnik
Če ne bi bila 56-letna Majda Oplotnik iz Zreč uspešna šefinja svojega podjetja, bi zlahka vodila živalski vrt. Od nekdaj rada skrbi za živali, zato je v njeni hiši v idiličnem pohorskem mestecu vedno zelo živahno in glasno. Majda ima pravo čredo, ki se ji posveča z vso ljubeznijo. In ker ji pri tem zmanjkuje časa zase, jo je hči prijavila na preobrazbo. »Želela sem si, da bi mi nekdo pokazal, kako se urediti mojim letom primerno,« nam je zaupala na začetku.

Življenje je nepredvidljivo, edina stalnica v njem so spremembe, je prepričana Majda. Po poklicu je učiteljica, a nikoli ni stala za katedrom. Dvajset let je bila računovodja v podjetju Comet, nato pa je pet let opravljala delo direktorice splošno-kadrovskega sektorja. »Leta 2000 sem se opogumila in ustanovila svoj računovodski servis. Odločitve nisem nikoli obžalovala, saj se mi je tako ponudila možnost, da si delo in čas razporejam sama,« pravi ponosna mama dveh odraslih hčera, ki sta jo pospremili na preobrazbo. Z njima se odlično razume, v veliko veselja pa so ji štirje vnuki, ki se neskončno razveselijo, kadar jih babica odpelje na dopust ali v toplice. »Poskušam izkoristiti vsak njihov prosti trenutek, saj se zavedam, da otroci hitro rastejo in lahko nehote zamudimo kakšno dragoceno prelomnico v njihovem življenju,« je povedala ta izredno živahna gospa, ki ne pozna besede dolgčas. Veliko planinari in kolesari, uživa v druženju s stanovskimi kolegicami, s katerimi izmenjujejo tako novice kot znanje. »Moj mož včasih pravi, da imam toliko konjičkov, da komaj najdem čas zanj. A ni tako, če se človek dobro organizira, ima čas za vse,« je prepričana.
Majdi je v veliko veselje ukvarjanje z živalmi. Doma imajo velik vrt, na katerem se preganjajo štiri mačke in dva psa.  V hiši imajo še dva akvarija, dva papagaja, hrčke in morske prašičke. Ob vsem tem direndaju nedvomno nima časa za dolgčas.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
»Od nekdaj sem želela spremeniti svoj videz, se naličiti in obleči svojim letom primerno. Vesela sem, da me je hči prijavila na preobrazbo,« je bila navdušena Majda, ko ji je frizerka Nina poskušala ukrotiti zelenkast odtenek, ki so ga lasje dobili zaradi prepogostega barvanja. Pobarvala jih je z jesensko bakreno barvo, ki se ujema z Majdino poltjo in barvo oči. Postrigla jo je tako, da ji je oblikovala modno pričesko, ki jo bo lahko nosila na več načinov. Na koncu ji je lase nahranila s posebnim oljem, v hipu so bili videti bolj zdravi in bleščeči.
Mojstrica ličenja je že z bežnim pogledom na Majdin obraz ugotovila, da ima zelo suho kožo. Zato ji jo je pred začetkom ličenja nahranila s kremo in šele nato nanesla podlago. Posebej pozorna je bila pri nanašanju senčil na veke. Izogibala se je svetlečim odtenkom, ki bi še bolj poudarili gubice. Namesto tega ji je zatemnila le zunanje kotičke vek, preostali del pa osenčila s svetlim matiranim senčilom. Lica ji je poudarila z rožnato, usta pa s svetlo šminko, s čimer jih je na videz povečala.

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje: TSPOT šminkerski salon, TSPOT Team: Martina Vrhovnik, Eva Meglič, Anja Markovič
Stilistka: Saša Prelesnik
Pričeska: Nina Pirnar za Alexhairbodyline, Trg Republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila: Gerry Weber/Modiana, nakit Dyrberg/Kern

 

Jana št. 42, 19.10.2010