Nasveti

Rezanci z gorgonzolo in orehi

Jana
28. 10. 2010, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sočne testenine s slastnimi jedrci

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 500 g širokih rezancev * 100 g sesekljanih orehovih jedrc * 1 žlica olja * 200 g gorgonzole * 20 g masla * 1 steblo steblaste zelene * 315 ml sladke smetane * 250 g smetanovega sirčka (ricotta).

Priprava: V ponvi segrejemo 1 žlico olja in pražimo na grobo sesekljana orehova jedrca na šibkem ognju 5 minut. Prihranimo jih na toplem. V kozici pristavimo osoljeno vodo, da zavre. Dodamo testenine in jih kuhamo na močnem ognju toliko časa, da so kuhane, a v sredini še nekoliko čvrste. Odcedimo jih in takoj stresemo nazaj v kozico.  Medtem ko se rezanci kuhajo, segrejemo v ponvi maslo in dodamo očiščeno, na kockice narezano steblasto zeleno. Med mešanjem prepražimo. Zalijemo s sladko smetano, dodamo gladko razmešani sirček in na kockice narezano gorgonzolo. Na šibkem ognju in med mešanjem segrevamo, da smetanova omaka zavre. Kuhamo 1 minuto. Z omako prelijemo kuhane, odcejene rezance. Potresemo s prepraženimi orehi in takoj ponudimo.