Alter

Terapevtka karmične diagnostike, o tem, kaj se dogaja okoli nas

Katja Božič
8. 6. 2023, 05.00
Posodobljeno: 12. 6. 2023, 10.32
Deli članek:

Neli Rep že skoraj tri desetletja s karmično diagnostiko in tehnikami, ki jih je z dolgoletnimi izkušnjami razvila sama, pomaga ljudem odkrivati globoko ukoreninjene vzorce, ki jih ovirajo, da bi svobodno zaživeli.

Promo foto
Neli Rep je terapevtka karmične diagnostike.

 »Z leti sem ugotovila, da trajne rezultate prinaša le sistematično dolgoročno vodenje ljudi,« pravi. Zato se poslavlja od individualnih srečanj in se bo posvetila svoji Šoli za bioterapevte NR, tečajem in delavnicam. Ker jo je v zadnjem času, tudi zaradi posledic epidemije, poiskalo še več ljudi kot prej in ker pravi, da iz energij, ki pridejo do nje, čuti, kaj bodo sprožale v nas, nas je zanimalo, kako vidi vse spremembe, predvsem pa kaj moramo storiti, da bomo kljub vsemu živeli lepše.

Nekje ste dejali, da iz energij, ki pridejo do vas, čutite, kaj bodo sprožale v nas. Kakšne so zdaj te energije?

Čutim kolektivni zapis energije, torej to, kar ustvarjamo vsi ljudje, in lahko interpretiram, kam gremo, kaj se bo dogajalo in kaj naj bi vsak sam naredil, da nam bo bolje. Pri nekaterih ljudeh se je zavest razširila in vidijo širše, pri nekaterih sta prevladala razočaranje in obup. To je lahko posledica različnih stvari v zadnjem času ali pa je bilo dogajanje samo sprožilec nečesa, kar je spalo v nas. Sami lahko vidimo, koliko je bolezni, nenadnih smrti, agresije tudi med mladimi, kar je skrb vzbujajoče. Dolgotrajna izolacija, negotovost glede prihodnosti, izguba bližnjih ali finančne težave so lahko močni sprožilci za duševne težave in več stresa.

Kaj te energije sprožajo v nas in kaj v naravi?

Vsak človek ima svoje biopolje. To je kot trdi disk pri računalniku, ki v popolnosti zabeleži naše delovanje. Vsebuje informacije o našem fizičnem, čustvenem, duševnem in duhovnem stanju ter o naši preteklosti, sedanjosti in mogočih prihodnjih potekih našega življenja. Prav tako imata svoje biopolje zemlja in vesolje, ki neprestano težita k ravnovesju. Ker se je ravnovesje podrlo, ga skuša zemlja vzpostaviti nazaj, zato prihaja do poplav, neurij, toče, požarov, potresov. Pri ljudeh pa se to dogaja skozi bolezen, izgube, nesreče – da bi spoznali, da nismo v skladu s svojim življenjem in da je nujno treba nekaj spremeniti.

Menda smo v prelomnem obdobju, ko niti zemlja niti vesolje ne tolerirata več egoizma, agresije, pohlepa … Ampak po drugi strani je pa povsod čedalje hujše – vojne, grožnje, bolezni, nezadovoljstvo, kapitalizem na vrhuncu …  Bi lahko rekli, da je noč najtemnejša tik pred zoro?

Lepo ste opisali trenutno situacijo, ki jo vidimo vsi. Kar gledamo, nam ni všeč in ni niti malo prijetno! To je samo odsev vsega, kar smo ljudje kreirali, ob čemer se nismo zavedali, kam nas bo pripeljalo. Vse to se dogaja zaradi potrebe po moči, pohlepu, ki je produkt ega. Egoizem je rak uma, pravijo mojstri, in je škodljiv tako za posameznika kot za družbo! Pohlep, želja po moči in materialnem vodita k izkoriščanju drugih, neenakosti, korupciji, kar privede do družbenih nepravičnosti, konfliktov. Da bi se družba preobrazila, bi seveda trajalo kar nekaj let, a je nujno treba začeti ustvarjati pogoje za bolj zdravo družbo, sicer bo vedno hujše! Nimamo niti malo časa več za tarnanje, nezadovoljstvo, obsojanje …, ampak se moramo pogumno podati v samozdravljenje, ker bo le tako vsakdo vplival na spremembo, tudi umetne inteligence, ki po naravnih zakonih ne more nikoli dolgotrajno nadvladati božanske inteligence.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 23, 6. junij, 2023.