Zdravje

Preobrazba: Dama s temperamentom

Mateja Špiranec / revija Bodi Zdrava
21. 7. 2023, 17.00
Deli članek:

Tokrat smo za naš izziv izbrali našo dolgoletno bralko Marjano (43 let), ki nas je pritegnila s svojimi temnimi lasmi in čudovito barvo oči, za katere se nam je zdelo škoda, da ostajajo nekoliko neopažene. In ko je svoje delo opravila dm-ova vizažistka Jana Oblak, nikakor ni bilo več tako.

SLAĐAN LJUBOJEVIČ
Bralka Marjana

POSTOPEK LIČENJA

Tako kot pred vsakim začetkom ličenja je bilo najprej treba dobro očistiti kožo. Sledil je nanos izdelkov, ki so kožo dobro navlažili in je hkrati ne naredili mastne. To je zelo pomemben del priprav na ličenje, saj je na negovani koži videz ličil veliko veliko lepši.

SLAĐAN LJUBOJEVIČ
Bralka Marjana prej

Vizažistka je nanesla nanjo kremo Urea z zaščitnim faktorjem, ki je v sončnih poletnih dneh še toliko boj nujen. Po minuti ali dveh, ko se je krema že dobro vpila v kožo, je bil čas za nanos podlage. Pri podlagi, opozarja Jana, je nadvse pomembno, da ni preveč težka oziroma gosta, da se ne usede v gube, po njenem nanosu pa mora koža še vedno dihati. Prav tako kot tekstura je pomemben tudi izbor pravega odtenka. Ko boste izbirali pravega zase, si ga nanesite na čeljustno kost, svetuje vizažistka. In nikar naj ne bo temnejši od vaše polti, na drugi strani pa tudi ne presvetel – s tonom vaše kože se mora čim bolj zliti. Po nanosu podlage trend !t up je Jana nanesla na kožo še matirni puder, katerega naloga je, da s kože vpije odvečno maščobo. Nato je sledil ključni del tokratnega ličenja: nekoliko bolj dramatično ličenje oči. Celoten postopek ličenja oči si oglejte na naši FB-strani. BZ-dodatni nasvet: če boste uporabili umetne trepalnice, pazite, da ne bodo »štrlele« iz kotičkov vaših vek. Prekriti morajo le veko, nanesti pa jih je treba čim bolj na njen rob.

Ko je bilo ličenje oči končano, se je Jana lotila še lic, za kar je uporabila bronzer, ki ga je nanesla na lica in tudi na predel senc. Za zaključek je sledil še nanos šminke in preobrazba je bila končana. In Marjana po njej? Ženska, ki je ni težko opaziti – dama z močnim temperamentom in zapeljivim pogledom!

SLAĐAN LJUBOJEVIČ
Bralka Marjana potem

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!