Neurje

FOTO: V 15 minutah veter polomil 150 do 200 dreves, kamp Sirena v Novigradu je uničen

G.G:
21. 7. 2023, 17.04
Posodobljeno: 21. 7. 2023, 22.27
Deli članek:

Najbolj "aktivna" nevihtna celica je iz morja okoli 16. ure dosegla hrvaški del Istre in Kvarner.

Facebook
Opustošenje v kampu Sirena v Novigradu.

Močan veter je ruval drevesa in razmetaval veje od Umaga do Pulja, tudi z Reke poročajo o vetrolomu. Na enega od vozečih avtomobilov je padlo drevo. Ponekod je padala tudi manjša toča. Bralka nam je poslala fotografije "padlih" dreves iz letoviškega naselja Pineta v Novigradu.

Bralka
Polomljena drevesa v naselju Pineta.

V samo 15 minutah je veter polomil od 150 do 200 dreves, kamp Sirena je uničen, škoda je precejšnja tudi v kampu Laguna, poškodovanih je več avtomobilov in počitniških hišk, v mestu je drevo padlo na cerkev, so hudo uro v Novigradu opisali pri Jutarnjem listu. Ena oseba je bila lažje poškodovana. V teku je tudi iskalna akcija za pogrešano osebo z jadrnice pred Novigradom, so še sporočili iz civilne zaščite.

Bralka
Uničenje v kampu Sirena v Novigradu.

Bralka
Polomljena drevesa v naselju Pineta.

Hrvaški meteorologi so sicer izdali rdeče opozorilo pred nevihtami za Istro, Kvarner, območje Gospićća, Karlovca in Zagreba.

"Zaprite okno, voda je vdrla," pa je med sejo parlamenta dejal predsedujoči Gordan Jandroković in ob tem napovedal desetminutni premor. Voda je medtem vdrla tudi skozi glavna vrata sabora, ki so jih nato zaprli in zaščitili z brisačami, poroča STA.

STA
Med nalivom je voda vdrla tudi v prostore hrvaškega parlamenta v Zagrebu.