Kranj-Hrastje

Ob trčenju v drevo ga je vrglo iz avtomobila

M.G.
16. 6. 2024, 10.45
Posodobljeno: 16. 6. 2024, 10.48
Deli članek:

Policisti iz Kranja so v petek zvečer obravnavali prometno nesrečo na relaciji Kranj-Hrastje. 18-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti skrenil s ceste, ustavilo ga je šele drevo. Trije so bili pri tem poškodovani.

Arhiv Svet24
(slika je simbolična)

Mladost, neizkušenost, prevelika hitrost in alkoholiziranost so najpogostejši razlogi za prometne nesreče, ki jih storijo mladi vozniki. Podobni razlogi so najbrž botrovali tudi prometni nesreči, ki se je zgodila ta petek nekaj pred polnočjo na cestni relaciji Kranj-Hrastje. Po podatkih, ki so jih posredovali iz PP Kranj je 18-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z ceste in z desnim bokom najprej oplazil nekaj dreves, nato pa se je čelno zaletel v drevo, ki ga je ustavilo.

Ob silovitem trčenju je potnika, ki je nepripet sedel na zadnjih sedežih celo vrglo iz avtomobila, pri tem je utrpel hude telesne poškodbe. Prav tako je bil hujše poškodovan sam voznik avta, njegov sopotnik pa je na srečo utrpel le lažje telesne poškodbe. Zdravstveno osebje, ki je prišlo na kraj nesreče, je vsem nudilo prvo pomoč in vse odpeljalo na zdravljenje v bolnišnico. Na delu so bili tudi gasilci.

Policisti bodo zoper 18-letnega voznika sprožili postopek v zvezi s povzročitvijo kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo preiskovalci  obveščali pristojno državno tožilstvo.