izklesano telo

Z rednimi treningi

T.D.
11. 3. 2020, 21.20
Deli članek:

Tokrat smo izbrali nekaj najučinkovitejših vaj s turbo učinkom na najbolj problematična mesta telesa.

Profimedia
Noge naj bodo široko narazen, s prsti, usmerjenimi navzven.

Za uspešno hujšanje je poleg vaj za utrditev ključnih delov telesa (tam, kjer se nalaga največ maščobnih blazinic) potreben tudi kardio trening za izgorevanje maščob. Priporoča se redno 30-minutno gibanje vsaj dvakrat na teden, pri tem pa je pomembno opozoriti, da ne bodite zaletavi in da napor stopnjujte postopoma.

Ogrevanje s korakanjem

Približno dve minuti korakajte na mestu, pri tem imejte roke sproščeno ob telesu. Potem vajo dopolnite tako, da kolena dvigate više in se jih dotikate z nasprotno roko. To počnite nadaljnjo minuto.

Stopanje vstran

Sproščeno stojte, noge so skupaj. Zdaj z desno nogo naredite velik korak vstran, ob tem roke zanihajo pred telesom. Pristavite levo nogo zraven. Potem z desno nogo spet stopite korak vstran in ponovno zanihajte z rokami. Naredite 10 korakov, nato zamenjajte smer. Vsaj eno minuto.

Dreamstime
Stari dobri trebušnjaki so odlična vaja.

Globok počep

Noge naj bodo široko narazen, s prsti usmerjenimi navzven. Spustite zadnjico, vendar le toliko, da koleno ne seže prek prstov na nogah. Počasi štejte do tri in se ponovno dvignite. Naredite dvakrat po 20 počepov.

Trebušnjaki

Stari dobri trebušnjaki so odlična vaja. Ko jih že obvladate, poskusite s trebušnjaki z dvignjenimi nogami. Lezite na hrbet, dvignite noge in jih pokrčite, tako da v kolenu tvorijo kot 90 stopinj. Dlani položite na zatilje in se ob izdihu dvignite z lopaticami proti kolenom. Vrat je raven in sproščen. Ob vdihu se spustite v izhodiščni položaj. Dvakrat 20 ponovitev. Med serijama naredite kratek odmor.