alen hasanagić

Se New Game Over res niso razšli zaradi kreganja?

Eva Jandl
11. 3. 2020, 20.55
Posodobljeno: 11. 3. 2020, 21.47
Deli članek:

Fantovsko skupino New Game Over je zapustil zadnji pridruženi član, Alen Hasanagić. Zaupal nam je razloge, zakaj se je tako odločil.

Marko Vavpotič / M24.si
Ko se je Alen pred sedmimi leti pridružil skupini, so bili fantje polni optimizma.

Skupina Game Over velja za eno prvih fantovskih skupin pri nas, in čeprav je od njenega nastanka minilo že 20 let, se okoli skupine vedno kaj dogaja. Tako je pred osmimi leti skupino zapustil Steffanio, ki je zdaj združil moči z Urško Čepin. Denis Vučak in Mark Popović sta kmalu našla novega člana, Alena Hasanagića, in nastala je skupina New Game Over. Posnela je nekaj uspešnic in imela nastope, a zdaj, po sedmih letih, je Alen skupino nenadoma zapustil. Pojasnil je, da se v skupini niso sprli, kot mnogi mislijo. »Zdi se mi, da sem prerasel to sceno, bolje se počutim sam kot pa v skupini,« nam je povedal. »V zadnjih šestih mesecih se nisem večpočutil enako kot prej. Začutil sem, da delam to na silo, in zato sem se odločil, da raje temu naredim konec, kot da trpim jaz in posledično naši nastopi.«

ODSLEJ NA ODRU SAM

Alen pravi, da se je od Denisa in Marka veliko naučil in da bo ostal v glasbi, le da se seli na drugačne odre. Kaj je mislil s tem? »Še naprej bom nastopal sam s priredbami balkanskih pesmi, seveda pa upam, da se bom kmalu lahko lotil tudi svojih avtorskih skladb,« nam je še povedal mladi očka dečka po imenu Mai. Dejal je, da s skupino niso imeli toliko nastopov, da bi lahko to kakorkoli vplivalo na čas, ki ga preživi s svojo Ines in sinom. Sicer pa je še poudaril: »Ponosen sem na vse naše komade, ki smo jih skupaj posneli, in vesel, da bodo del slovenske glasbene zgodovine.« Alen je sicer nečak znanega pevca Samuela Lucasa, občasno z njim tudi nastopa.

Osebni arhiv Alena Hassa
Alen je medtem postal tudi oče sinu, ki ga je poimenoval Mai.