Škandal?

Princa Harryja potegnili za nos, izblebetal vse to?

R.T.
11. 3. 2020, 20.10
Posodobljeno: 12. 3. 2020, 07.29
Deli članek:

Zgodi se tudi najboljšim.

Profimedia
Princ Harry

Na spletu sta se znašla dva telefonska pogovora, ki naj bi jih s princem Harryjem opravili ruski šaljivci, izdajajoč se za 17-letno švedsko aktivistko Greto Thunberg in njenega očeta. Govorili so na zadnji dan lanskega leta in 22. januarja.

Rusi so mu med drugim natvezili, da Greto in švedsko kraljevo družino vežejo sorodstvene vezi, in ga pobarali, če bi njeni stvari, torej boju proti podnebnim spremembam, pripomogla poroka s katerim od mlajših članov britanske kraljeve družine. Harry jim je v smehu odvrnil, da bi verjetno ji. Spregovoril je tudi o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu in britanskemu premierju Borisu Johnsonu. Medtem ko je za Trumpa dejal, da je na njegovih rokah kri, je svojega rojaka označil za dobre človeka.

Princ Harry je šaljivcem dal svojo telefonsko številko in naslov elektronske pošte, kar predstavlja precejšnje varnostno tveganje, poročajo britanski mediji.

O svoji odločitvi, da se odpove položaju, pa je dejal, da prave odločitve niso vedno lahke. »Odločitev vsekakor ni bila lahka, a je bila prava za našo družino. Bila je prava odločitev, da zaščitim svojega sina. Mislim, da je na svetu veliko ljudi, ki se lahko poistovetijo z nami in nas spoštujemo, ker smo na prvo mesto dali svojo družino.« O življenju v Kanadi s soprogo Meghan Markle pa je dejal, da je veliko boljšega od kraljevega. »Pozabljate, da sem bil deset let v vojski, zato sem bolj normalen, kot pa to hoče priznati moja družina.« Razkril je tudi, da s soprogo le ne bosta ustanovila svoje dobrodelne fundacije.

Beseda je tekla tudi o zasebnih letih. Ti so zanj nujno zlo, saj drugače ne bi mogel zaščititi svoje družine.

Harry je dejal tudi, da s svetom upravlja nekaj »izprijenih ljudi«. »Industrija fosilnih goriv in določeni predsedniki zastopajo povsem napačno agendo,« je pribil in dodal, da se bodo v naslednjih pet do desetih letih stvari spremenile. In če je lahko Trump postal predsednik Združenih držav Amerike, potem je mogoče vse, se je še pošalil.

Govorili so tudi o selitvi skupine pingvinov iz Belorusije na severni tečaj. Harry je z veseljem ponudil svojo pomoč Kot je dejal, pozna moškega na Norveškem, ki bi zmogel kaj takega.