Pomanjkljivosti, ki ste si jih pridelali

Telovadite, vaše telo pa vseeno ni več tako privlačno kot nekoč?

Tea Dečman
22. 4. 2019, 11.30
Deli članek:

Kaj se dogaja z vašim telesom med gibanjem? Predstavljamo pet najpogostejših negativnih učinkov telovadbe in seveda rešitve zanje.

Dreamstime
Mozolji pogosto izbruhnejo takrat, ko spet začnete vaditi po dolgem času.

60 sekund masirajte prsi po vsakem prhanju, s čimer boste izboljšali elastičnost kože in preprečili povešenost prsi.

Je vaše telo je videti skoraj takšno kot telo navijačice, vaš obraz pa vse bolj spominja na zguban papir? Zaradi pretirane vadbe je telo izpostavljeno oksidativnemu stresu, ki škoduje kožnim celicam, kar povzroča gubice. Kakšna je rešitev? Vaš osebni zdravnik vam lahko svetuje glede tega, koliko oksidativnega stresa lahko vaše telo prenese in koliko antioksidantov potrebuje, da se ponovno postavi na noge. V boju proti oksidativnemu stresu pa pomaga tudi resveratrol. Najdemo ga v koži grozdja, borovnic, jagod in ribeza.

Več telovadbe, bolj povešene prsi

Prvi rezultati redne vadbe so že vidni – vaše telo je vitko in bolj čvrsto, česar pa na žalost ne morete trditi za svoje prsi. S telovadbo ne boste oklestili le centimetrov, ampak tudi prostornino svojih prsi, koža pa bo ostala raztegnjena. Vsakič, ko z nogo zadenete ob tla, se kolagenska vlakna v koži raztegnejo. Sčasoma pa izgubijo prožnost in s tem sposobnost, da bi se vrnila v prejšnje stanje. Zato vam priporočamo, da si po vsakem prhanju 60 sekund masirajte prsi, s čimer boste izboljšali elastičnost kože. Če to ne pomaga, pa je edina rešitev, da sprejmete svoje telo takšno, kot je.

Dreamstime
S telovadbo ne boste oklestili le centimetrov, ampak tudi prostornino svojih prsi.

Izbruh mozoljev

Po vadbi bi morala vaša koža sijati od zdravja, namesto tega pa je posuta z mozolji. Mozolji pogosto izbruhnejo pri ljudeh, ki so spet začeli vaditi po dolgem času. To je zato, ker se nam v času neaktivnosti strupi nabirajo pod kožo, vadba pa nato spodbuja njihovo izločanje, kar se izraža v obliki kožnih nepravilnosti, kot so mozolji. Za čiščenje obraza in telesa zato pred vadbo in po njej uporabite kozmetične preparate na osnovi olja. Uspešna je tudi masaža ušesnih mečic in vratu, ki spodbuja izločanje strupov iz telesa.

Zakaj nastanejo gube?

Zaradi pretirane vadbe je telo izpostavljeno oksidativnemu stresu, ki škoduje kožnim celicam, kar povzroča gubice.