Zdravstvene težave

Ricinusovo olje odmaši ušesa in blaži bolečine

ud
28. 1. 2017, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Olje, ki zdravi kar 25 bolezni, a ga nihče nima rad. Je poceni in v preteklosti je bilo že zelo popularno, zadnja leta pa smo nanj povsem pozabili.

Profimedia
Redno uživanje tega olja se je izkazalo za učinkovito pri zdravljenju raka v vseh stadijih.

Na žalost ricinusovo olje ni tako zelo priljubljeno, kot bi moralo biti glede na številne zdravilne učinke. Za mnoge znanstvenike, dietetike in nutricioniste je to najbolj holistično zdravilo, saj v celoti poskrbi za zdravje.

Alternativa

Zdravi alkoholizem, saj če naredite požirek vode s tem oljem in nato pijete alkohol, vam postane zelo slabo. 

Številni ljudski zdravilci to olje uporabljajo proti alergijam. Če torej trpite za alergijo, ki jo povzroča cvetni prah, se še pred pomladijo oskrbite s tem oljem. Vsako jutro nato v dva decilitra vode, ki naj bo mlačna, vmešajte štiri kapljice ricinusovega olja in popijte.

Modrice in strije

Da, tudi proti tem pomaga. Če želite prekriti modrice, si na pomodrelo mesto vtrite nekaj ricinusovega olja. Prav tako preprečuje nastanek strij. Predvsem se priporoča nosečnicam; na trebuh naj si zadnja dva meseca pred porodom nanašajo ricinusovo olje.

Profimedia
Tudi glivic na nohtih se lahko znebite z tem oljem.

Pripravek proti raku Ricinusovo olje so v preteklosti uporabljali tudi proti kožnemu raku. Ugotovili so, da je zelo učinkovito, če ga zmešamo s sodo bikarbono.

Bolečine

Ob zvinu gležnja ali bolečinah v sklepih, kolenih in križu lahko bolečino ublažite z obkladkom, ki ste ga namočili v to čudežno olje, in ga pustite na obolelem mestu čez noč.

Pomoč

Ali ste vedeli, da samo ena kapljica ricinusovega olja pomaga odmaševati ušesa? Raztaplja namreč ušesno maščobo. V veliko pomoč pa je tudi ljudem, ki imajo težave s spanjem. Nekaj kapljic ga dodajte v kozarec mlačne vode in zagotavljamo vam, da bo vaš spanec mirnejši.

Učinkovito odstranjuje tudi bradavice. Kos vate namočite v olje in ga pustite na bradavici vsaj deset minut oziroma čim več časa.

Hripavost in glasilke

To čudovito olje pomaga premagovati hripavost in krepi glasilke. V tem primeru grgrajte mešanico mlačne vode in nekaj kapljic olja.

Otroci in energija

Če imate težave z otroki, ki imajo preveč energije ali so hiperaktivni, jim v pijačo umešajte nekaj kapljic ricinusovega olja. Rezultat vas utegne presenetiti, mešanica je umirila še vsakega »huligančka«.