Zdravje

Mnogim je podaljšala življenje

tp
6. 12. 2015, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slavna ruska bioenergetičarka in skrivnostna zdraviteljica kremeljskih politikov iz sovjetskega obdobja Eugenia Džuna Davitašvili, ki je umrla junija letos, še vedno buri duhove.

You Tube
Eugenia Džuna Davitašvili je umrla zaradi težav s cirkulacijo, ki jih je drugim uspešno odpravljala.

Džuna, ki je zaradi svojih zdravilskih sposobnosti postala prava medijska zvezda, je umrla v 65. letu starosti.

65 let je bila stara, ko se je njeno srce za vedno ustavil

Njena smrt je javnost presenetila, nekatere celo šokirala, saj je zdravilka slovela tudi po trditvah, da lahko podaljša življenje na sto let. Ne samo da je to trdila, marsikomu ga je s svojimi neverjetnimi zdravilskimi sposobnostmi tudi v resnici krepko podaljšala. Še danes se o njej govori, da je imela najbolj čudežne roke na svetu, zdravila pa je ljudi s hudimi boleznimi, nad katerimi so klinike, instituti in medicinski zavodi obupali.

You Tube
Imela je magične roke, slovela pa je tudi po tem, da je na daljavo premikala predmete.


Ruski mediji pišejo o njej kot o legendi, na ruskih tleh pa bi v vsej zgodovini težko našli koga, čigar biografija vsebuje tako močno prepletenost resničnosti in mitov kot Džunina. Zdravila je svetovno znane igralce (Marcello Mastroianni, Robert De Niro …) in umetnike, predvsem pa najbolj vplivne kremeljske politike tistega časa, med njimi tudi Leonida Brežnjeva in Edvarda Ševarnadzeja.

You Tube
Bila je prava zvezda.


»V času, ko je bila tako priljubljena in iskana, ko je veljala za pravo zvezdo, so pred njenim stanovanjem, ki je postalo ugledni salon za politike in umetnike, parkirale same luksuzne limuzine,« je povedal glasbeni producent Igor Matvijenko, ki je bil z njo poročen nekaj mesecev.

You Tube
Mnogim je krepko podaljšala življenje, sebi ga ni mogla ali hotela.

Pozdravila vse, le sebe ne

Poleg izjemnih zdravilnih sposobnosti je imela Džuna, ki je zaključila tudi študij medicine in prejela številne nagrade za medicinsko delo, tudi druge darove. Premikala je oddaljene predmete, najbolj banalni primer pa je ta, da je znala popek transformirati v cvetlico. Za to je potrebovala samo nekaj trenutkov, in sicer kadarkoli in kjerkoli. Najbolj pa je bila cenjena zaradi osupljivih sposobnosti diagnosticiranja in skeniranja bolezni v človeškem organizmu. Žal sebi ni mogla ali pa ni hotela pomagati. Zadnja leta je živela v samoti. Iz javnega življenja se je umaknila po smrti sina, ki je leta 2001 izgubil življenje v avtomobilski nesreči.