Zdravje

Obnova vodovoda na onkološkem inštitutu po napovedih

STA / T.C.
2. 11. 2015, 18.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Obnova vodovoda na onkološkem inštitutu po besedah v. d. generalne direktorice Zlate Štiblar Kisić poteka v skladu s terminskim načrtom. Ker bodo v okviru sanacije morali opraviti dodatna dela, ki jih prej ni bilo mogoče predvideti, je v pripravi aneks. Vendar se zaradi aneksa obnova ne bo podražila, zagotavlja Štiblar Kisićeva.

Dodatna dela, ki bodo zajeta v okviru aneksa, se nanašajo tako na sanacijo vodovoda kot na protipožarno zaščito, za katero se je med sanacijo vodovoda izkazalo, da je pomanjkljiva, je na današnji seji sveta inštituta povedala Štiblar Kisićeva.

Dodatnih del, ki bodo potrebna v okviru sanacije vodovoda, niso mogli vnaprej predvideti, saj so jih sproti odkrivali. Bodo pa v aneks zaobjeti tudi stroški vzdrževanja vodovoda.

Med obnovo vodovoda so naleteli tudi na številne pomanjkljivosti pri požarni varnosti. Tiste, ki jih lahko sproti odpravijo, bodo vključili v aneks, medtem ko je po zagotovilih ministrstva za zdravje v načrtu celovita obnova požarne varnosti, je pojasnila Štiblar Kisićeva.

Ker so doslej pri določenih delih lahko znižali stroške obnove, kljub dodatnim delom v okviru aneksa ne bo prišlo do podražitve projekta.

Delo v bolnišnici kljub obnovi poteka dobro, kar je po njenih besedah predvsem zasluga maksimalnih naporov vseh zaposlenih. Bolniki zaradi obnove niso ogroženi, je dejala in dodala, da bo po predvidevanjih obnova končana marca prihodnje leto.

Čez dober mesec bo vodovod zamenjan po vseh bolniških oddelkih na inštitutu. Nato ga morajo še zamenjati v laboratoriju ter v pritličju, kjer so tudi ambulante.