Svet

Ministrsko mesto ga ne zanima

Sašo Avramovič
2. 11. 2015, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Predsednik Stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti (dela in solidarnosti) je v Vukovarju izjavil, da ne želi sedeti v saboru in ne želi biti minister ter »poslušati nekaterih, ki v življenju niso naredili nič«. »Naredili niso niti pasje hiše,« je dejal.

Arhiv Svet24
Milan Bandić, predsednik Stranke Bandić Milan 365- Stranke rada i solidarnosti (dela in solidarnosti).

Milan Bandić, predsednik Stranke Bandić Milan 365 –Stranke rada i solidarnosti (dela in solidarnosti), je v soboto v Vukovarju izjavil, da ga ne zanimata niti ministrsko mesto v vladi niti mandat v saboru, ampak le vodilno mesto na Hrvaškem, »mesto človeka, ki zna združiti ljudi, zavihati rokave in se boriti za napredek Hrvaške«.

»Ne želim biti minister in poslušati nekaterih, ki v življenju niso naredili nič.« Milan Bandić

»Tekmujeta, kdo ima lepši nos in frizuro«

V izjavi za novinarje v imenu Koalicije rada i solidarnosti, v sklopu predvolilne kampanje omenjene koalicije v peti volilni enoti, je Bandić dejal, da ima Hrvaška danes dva voditelja, ki se »obnašata kot uporniška najstnika in tekmujeta, kdo ima lepši nos ter frizuro«. »Trikrat sem bil izvoljen v sabor, pa nikoli nisem sedel tam, saj me to ne zanima. Ne želim biti minister in poslušati nekaterih, ki v življenju niso naredili nič. Naredili niso niti pasje hiše. Moja dejanja povedo več kot besede, zato svetujem, da če želijo državljani Hrvaške živeti tako kot meščani Zagreba, naj vzamejo stvari v svoje roke,« je dodal. Povedal je še, da v njegovem koledarju ni datumov, označenih z rdečo barvo, in da delovni dan traja 24 ur.

 8. novembra bodo pri naših južnih sosedih potekale parlamentarne volitve.

Kritičen do strank SDP in HDZ

Pokomentiral je tudi stranki SDP in HDZ in dejal, da »znata obljube le dajati, izpolnjevati pa ne«. »V Mostarju je Tomislav Karamarko obljubil, da bo spremenil volilni zakon o zastopanju hrvaške diaspore, ampak on ga je skupaj z dvotretjinsko večino stranke SDP spremenil ter zmanjšal Hrvate na manjšino in število poslancev z 11 na 3. Sprejeli so zakon o zastopanosti žensk na listah kandidatov za volitve, potem pa mora HDZ plačati 550 tisoč kun kazni, ker niso niti v enem volilnem okraju upoštevali tega zakona, stranka SDP pa mora plačati 250 tisoč kun kazni, saj v petih volilnih okrajih na listah nimajo zadostnega števila žensk,« je izjavil.

Ironično je tudi dejal, da bo predlagal, da se bo ustanovil kongres združitve strank SDP in HDZ, in naj se združena stranka imenuje Stranka demokratičnih sprememb. »Prvi dve leti bi bil na čelu stranke Karamarko, saj do zdaj ni bil na oblasti, pa da se malo izživi, drugi dve leti pa Milanović. V teh štirih letih bi HDZ doživela popolno katarzo, v istem času pa bi SDP zaprla svojo demokratično tranzicijo in postala domoljubna stranka.«

Obiskal sprejemni center za migrante

Med bivanjem v Vukovarju je položil venec na množičnem grobišču žrtev srbske agresije na Ovčare in na spominskem pokopališču žrtev iz hrvaške domovinske vojne. Med drugim pa je obiskal tudi sprejemni center za migrante v Opatovcu.